Skip to main content

Det endte med et ærefuldt 3-2 nederlag, da FC Helsingør onsdag var på besøg på FC Københavns træningsanlæg ved K.B. Hallen, hvor FCKs superligahold tog imod.

Der var ikke spillet mere end to minutter, da Anders Holst på et fint opspil bragte FC Helsingør foran mod FC København, der ikke rigtigt var kommet ud af omklædningsrummet. I hvert fald var det FC Helsingør der sad på meget af spillet i starten af kampen, og især en velspillende Callum McCowatt burde nok have udbygget føringen en gang eller to.


Men FC Helsingør fik ikke udbytte af overtaget, og så var det i stedet FC København, der kom tilbage i kampen i 26. minut. Pep Biel huggede på mål efter effektivt opspil op gennem midten, og Kamil Wilczek stod klar, da Kevin Stuhr ikke kunne holde det kraftfulde skud. Polakken prikkede bolden over stregen, og så var FCK på 1-1

Både FC Helsingør og FC København stillede med noget der lignede stærkeste opstilling i første havleg, så derfor var det klart FC Helsingør der kunne være bedst tilfreds med at gå til pause med 1-1 på tavlen, og en fornemmelse af, at man havde kunnet følge godt med mesterskabsaspiranterne fra Frederiksberg.

Men FC København satte trumf på i anden halvleg, og der var knap fløjtet op fra pause, før Viktor Fischer dukkede op i venstre side af feltet, og sikkert sparkede bolden ind ved den fjerne stolpe til Københavnsk føring.

Ti minutter senere kom den tidligere AGFer Jens Stage til bolden efter et hjørnespark ikke blev clearet af FCH, og satte bolden ind til 3-1. Kort efter skiftede FC København hele deres hold, for at give spilletid til reserver og U-spillere, og FC Helsingør fulgte trop, med spilletid til Anosike Ementa, Alexander Stjernegaard, Emil Rasmussen og Luca Constabile, der alle gjorde en fin figur i den anden halvleg der i dagens anledning var forlænget med et kvarter, så alle kunne få spilletid.

Men det var dog en af de “gamle”, der fik reduceret for FC Helsingør, da Carl Lange var vågen efter en lang fremlægning som Victor Nelsson missede, og alene igennem med Stephan Andersen, lobbede Lange frækt bolden over veteranmålmanden til 3-2, hvilket også blev kampens resultat.

FCH start-11: Kevin Stuhr Ellegaard, N. Mouritzen (prøvespiller), N. Hansen, P. Rejnhold, A. Holst, C. Lange, F. Juul Christensen, D. Norouzi, T. Adamsen, O Kjærgaard, C. McCowatt.

Indskiftet i 2. halvleg: M. “Mac” Christensen, E. Rasmussen (U19), F. Bay, Sean Bright (prøvespiller) A. Stjernegaard (U19), L. Haren, S. Czajkowski, L. Constabile (U19), A. Ementa(U19)