Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

2-0 nederlag mod Horsens i Farum

By 18/02/2018januar 24th, 2022No Comments

Kampen startede med et lille overtag til FC Helsingør, der tydeligvis følte sig mere hjemme på den plane kunstgræsbane end Horsensspillerne. Efter 7 minutter faldt den første store chance til FCH og Nicolas Mortensen, men Mortensens skud sad direkte på Horsens’ målmand Joronen, og selv om målmanden sendte returen ud i feltet, kunne Mortensen heller ikke i anden omgang sætte den ind. Det skulle desværre vise sig at blive et profetisk billede på kampens forløb.

Allerede minuttet efter var det Douglas, der blev sendt afsted i en kontra. En Horsensspiller indhentede angriberen, og tacklede brasilianeren hårdt bagfra. Douglas røg rullende i græsset i smerter, men dommerens fløjte forblev tavs. Det lignede et frispark.

Horsens spiste sig lidt mere ind i opgøret, uden at spille sig til de store chancer, mens FCH spillede lidt mere henholdende. Der var spillet 12 minutter da næste FCH-chance kom. TK driblede ind fra kanten. Han kom helt igennem Horsensforsvaret på kanten af feltet og skød hårdt og lavt, men sparket gik lige forbi stolpen. Fremragende aktion fra den tilbagevendte dribler.

Efter 19 minutter havde Horsens fået et hjørnespark, der straks blev farligt, som midtjydernes dødbolde har for vane. Bolden havnede efter lidt stillingskrig hos en Horsensspiller, men afslutningen sad lige i fødderne på Aris Vaporakis, der kom ned over bolden og lukkede angrebet ned. Første store chance til Horsens.

Den næste fulgte allerede tre minutter senere. Horsens førte bolden op i venstresiden, og et indlæg blev sendt ind i FCH-feltet i hovedhøjde, og sejlede ind mellem venner og fjender, uden at nogen kunne komme frem til den. Men centimeter fra, at Horsens kunne score.

Der var pres på FCH i denne fase. Kort efter havde Horsens endnu en dødbold, og sendte vanen tro alle deres store spillere frem. Bolden dumpede efter lidt klumpspil ned for fødderne af Kjartan Finnbogasson, men han sparkede forbi stolpen, da han prøvede at placere den i venstre side af målet.

Efter en lille halv time kom Helsingør op gennem midten med en godt sammensat serie afleveringer. Mikkel Basse afslutter hårdt, men bliver blokeret, og Patrick afslutter på returen, men begges afslutninger bliver blokeret af et hårdtarbejdende og solidt Horsensforsvar.

Adnan Mohammad havde fået startpladsen på venstre wingback, og efter små 40 minutter kom han forbi sin oppasser og slog bolden ind i feltet til en fri Mikkel Basse, der desværre havde ryggen mod mål. Basse kunne således ikke helt få vendt hele vejen rundt om sig selv, og bolden gik over trekantsammenføjningen på et ellers fint skud.

I overtiden af første halvleg blev Nicolas Mortensen sparket over anklen da han fører bolden frem til kanten af Horsensfeltet, men dommeren vurderer igen ikke forseelsen til et frispark.

Så derfor kunne holdene gå til pause med stillingen 0-0, og FC Helsingør kunne være tilfredse med både at have holdt nullet, samt have haft meget af det spillemæssige overtag. Men helsingoranerne havde ikke udnyttet sine chancer, og det skulle man komme til at fortryde i anden halvleg.

Otte minutter inde i anden halvleg fik Horsens indkast på FCHs banehalvdel. Bolden bliver slynget helt ind i FCH-feltet, og Aris Vaporakis kommer hårdt presset højest i klumpen af spillere og bokser ud, men bolden kommer ikke ud af feltet. Den lander i stedet for fødderne af Oliver Drost, der sparker hårdt efter det lange hjørne. Patrick Olsen kaster sig desperat efter skuddet, men kan ikke nå at cleare det, og kan blot glide i mål sammen med bolden. Den var dog gået ind alligevel, og der er således ikke tale om selvmål. En ringe trøst.
1-0 Horsens.

Målet fyrede lidt op for Helsingørspillerne, og jagten på udligningen åbnede kampen op i begge ender Efter en lille time spillede Adnan sig igennem i højresiden, og trak ind i banen og sparkede på mål. Skuddet blev blokeret, men TK kæmpede sig frem gennem to mand og erobrede bolden i feltet. Han afsluttede resolut, men igen blev skuddet blokeret. Bolden havnede hos Adnan, der vippede den fikst til Douglas, men brasilianeren helkiksere sin afslutning, der sejlede harmløst ud bag mål.

Minuttet efter kom AC Horsens igennem i FCHs højreside, et højt indlæg fandt Simon Okusun, der headede i det lange hjørne, men Daniel når heroisk tilbage og får hovedet på, og bolden tog både overligger og streg inden den gik tilbage i spil. Kæmpe mulighed til Horsens.

Ganske kort efter var det så Helsingør der kom afsted over kanten. Adnan slog et skarpt indlæg, og fandt Martin Fisch, der var blevet skiftet ind i stedet for en skulderskadet Pascal Gregor, men Joronen reddede flot Fischs hovedstød, som midterforsvareren ikke kan dirigere nok nedad.

Der var gang i kampen i denne fase, og angrebene bølgede frem og tilbage fra felt til felt.

65 minutter spillet: FCH kom afsted i et returløb, da et udspark fra Joronen røg direkte ud til FCHs midtbane. Anders Holst, der netop var kommet ind, afsluttede med et godt spark, men Joronen kom helt ud i fuld figur, og vippede skuddet uden om stangen. FCHs bedste forsøg i anden halvleg.

Dernæst fulgte en periode, hvor Horsens var fint tilfredse med at stå langt tilbage og lukke ned for FC Helsingørs spillere, når de nærmede sig ACH-feltet. Horsens var mest farlige på dødbolde, og havde optræk til et par chancer, bl.a. til Simon Okosun, der tvang Aris Vaporakis til en god redning på et skud fra en spids vinkel.

Efter 75 minutter slap nyindkøbte Jonas Borring igennem i FCHs højrekant, og sparkede fladt på tværs, men en godt spillende Daniel Jørgensen får igen sparket væk, nærmest inde på stregen. Men det var desværre et varsel om, hvad der skulle komme små syv minutter senere, da Peter Nymann fik en fin spilning ude på kanten. Backen trak ind i banen og sparkede hårdt, og denne gang nåede der ikke en FCHer ind og redde skuddet, der strøg over i det lange hjørne.
2-0 AC Horsens

Målet punkterede ikke Helsingørspillerne, der fortsatte med at kæmpe indædt for at komme til chancer, men Horsens lukkede klogt ned, og lod tiden rinde ud, mens FC Helsingør igen og igen forgæves ramte mod bolværket, og så måtte Helsingør rejse hjem fra den midlertidige hjemmebane i Farum med et nederlag i bagagen.

FC Helsingør: Vaporakis, Gregor, S. Henriksen, Jørgensen, Mohammad, Basse, ”TK” Køhler, P. Olsen, Leiria, Mortensen, Douglas

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk