Skip to main content

FC Helsingør tog fjerde sejr i træk, da Vendsyssel ikke lykkedes med at holde deres et-målsføring fra første halvleg, og blev sat udtrykkeligt på plads i anden halvleg med tre flotte FCH-mål.

Kampen begyndte meget lige i de første fem minutter, med en del dueller og fysik, men ingen afslutninger inden for rammen fra nogle af holdene.


Efter otte minutter fik Eli Just bolden centralt. Han tog et par meter, og lagde den ud til Philip Rejnhold, der lagde et fladt indlæg på tværs bagud i feltet. Frederik Juul trykkede af og ramte en Vendsysselspiller, der tog armene til hjælp inde ved kroppen. Dommeren vurderede dog, at det ikke var kriminelt.

I stedet var det Vendsyssel der kom foran i det tiende minut. Kasper Enghardt, der ellers havde været FCHs måske bedste i sæsonstarten, lavede en ukarakteristisk fejl da en headet tilbagelægning til Kevin Stuhr blev for kort. Den opsnappede Tiemoko Konate opportunistisk, og afdriblede let Kevin Stuhr, hvorefter Konate ugeneret kunne skubbe den det sidste stykke over stregen.
0-1 Vendsyssel FF

FC Helsingør forsøgte at få flyttet presset op på banen, men Vendsyssel levede fint med at stå lidt dybere og lure på kontraer. Vi skulle helt frem til det 20 minut før FCH fik en mulighed. Tonni Adamsen fik afsluttet på en stikning i feltet, men Lucas Jonsson i Vendsysselmålet fik blokeret, og kom ned over bolden inden Adamsen kunne nå frem.

To minutter senere havde Liam Jordan FCHs hidtil største chance. Jordan fik bolden på en skarp aflevering fra Enghardt og afdriblede to mand op gennem midten. Jordan kom i feltet og afsluttede mod det lange hjørne, men Jonsson kom igen ned til bolden med en fremragende redning. Træls for FCH og Liam Jordan. Den smukke aktion havde fortjent bedre.

Efter 26 minutter fik Vendsyssel en kæmpe mulighed. En god diagonalbold fra midten endte ude ved Thomas Christiansen i højre side af FCH-feltet. Christiansen afsluttede, men Kevin Stuhr kom ned med det yderste af neglene og fik presset bolden forbi stolpen. Forrygende redning.

Lige efter vi havde rundet den halve time kom Frederik Bay lidt ud af det blå igennem centralt, da Tonni Adamsen så sit snit til at sende en bold i dybden. Bay kom alene igennem, men Lucas Jonsson kom ud i fødderne på Bay og reddede i sidste sekund.

Resten af halvlegen udspillede sig med en masse grimme frispark og fysiske dueller, men uden store chancer til hverken FCH eller Vendsyssel. Derfor måtte hjemmeholdet gå i omklædningen med fornemmelsen af at have tilspillet sig flest muligheder, men også at kampen var afviklet på gæsternes præmisser.

Fra anden halvlegs begyndelse fik FCH dog sat sig meget bedre på spillet, og fik i langt højere grad spillet sig rundt om Vendsyssels presspil

Efter 52 minutter fik FC Helsingør udlignet Vendsyssels føring, på højest bemærkelsesværdig vis. Frederik Bay, der ellers var rykket ned på venstre back, fik bolden ude i venstresiden. Han lavede en tunnel på sin oppasser, trak lidt ind i banen og sendte et indlæg/afslutning mod den fjerne stolpe. Jonsson var gået ud af målet, og bolden strøg i en bue over hans flagrende arme og i mål via stolpen.
1-1 FC Helsingør

Og kun fire minutter senere satte FC Helsingør trumf på. Philip Rejnhold slog et fremragende indlæg ind i feltet, hvor Jonsson ikke kunne stoppe indskiftede Callum McCowatt fra at komme højest og score for anden kamp i træk med et aggressivt hovedstød. Fremragende fysisk mål fra Callum.
2-1 FC Helsingør

Målene fik Vendsyssel til at skrue op for presset, men i modsætning til første halvleg lykkedes det FC Helsingør at spille sig ud af presset og sætte kontraspillet op.

Efter 65 minutter kom endnu en hjemvendt OL-spiller på tavlen. Elijah Just fik en skarp bold i fødderne, og trak ind i feltet. I stedet for at skyde første gang trak han forbi sin modstander, og så endnu én, og kom ud til venstre i feltet. Lige som det så ud til chancen var tabt, sendte ”Eli” et bananskud mod den nærmeste stolpe, hvor kurvebolden snød Jonsson i målet og gik ind helt oppe i krogen. Fremragende aktion af Elijah Just
3-1 FC Helsingør

Seks minutter senere fandt Callum McCowatt Eli Just med et skarpt indlæg ind i det lille felt, hvor Just satte ydersiden på. Jonsson stod som saltstøtte, men Elis afslutning ramte Jonsson på skinnebenet. Det eneste sted i målet hvor bolden kunne ramme for at der ikke var mål.

I det 79 minut snød Callum McCowatt sin opasser i venstresiden og trak mod baglinjen. Da han nåede ti meter frem, trak han ind i feltet, og kom til baglinjen. McCowatt afsluttede fra en spids vinkel, men kunne ikke dreje bolden ind.

I det 84. minut fik Vendsyssel deres hidtil mulighed, da de trak et frispark i højre side. Det blev sendt skarpt ind foran, hvor Konate kom højest og headede nedad med et kraftfuldt hovedstød, men det sad heldigvis lige i favnen på Kevin Stuhr Ellegaard.

Lige som vi rundede de 90 fik Callum McCowatt en kæmpe chance for at blive dobbelt målscorer. McCowatt lagde en god bold ud til Philip Rejnhold i højre side, hvor Rejnhold fik bolden med forbi Terrence Baya. Rejnhold trak ind i feltet med Baya på ryggen, og til sidst måtte Rejnhold give fortabt og gik i dørken. Dommeren fløjtede prompte for straffespark, og Callum McCowatt gik til bolden. Jonsson læste dog Callums spark og reddede newzealænderens skud.

Dermed måtte FC Helsingør nøjes med de tre mål, men det var også alt rigeligt for at tage sejren efter en underholdende anden halvleg fra hjemmeholdet.

Næste kamp venter allerede på onsdag, hvor HB Køge kommer på besøg i Sydbank Pokalen. Det er kl 19.00.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen (’45 C. McCowatt), N. Hansen, K. Enghardt, P. Rejnhold, O. Kjærgaard (’45 D. Norouzi) F. Juul Christensen, F. Bay, L. Jordan, E. Just (’88 D. Wilkins), T Adamsen (73 P. Buch Christiansen)

Foto: Claus Birch: clausbirch.dk