Skip to main content

FC Helsingør tog en flot sejr, erobret på godt spil og hårdt arbejde, mod Superliganedrykkerne fra AC Horsens. Callum McCowatts enlige mål i anden halvleg rakte til tredje sejr i lige så mange kampe.

Lille overtag til Horsens i første halvleg

Det var dog hjemmeholdet fra Horsens der begyndte kampen bedst. ”De Gule” fik lagt fysisk pres på FC Helsingørspillerne, og sværmede om FCH-feltet i de første fem minutter. Efter syv minutters spil var det tæt på, da et hjørnespark gik til bagerste stolpe, men Kevin Stuhr og Philip Rejnhold fik reddet kastanjerne ud af ilden inden Casper Tengstedt kunne heade bolden i mål.

To minutter senere fik FC Helsingør sin første store mulighed. Tonni Adamsen snød sin mand i højresiden, og lagde bolden ind til Liam Jordan, der spillede en kvik 1-2 med Adamsen. Fra baglinjen smed Adamsen den fladt ind i det lille felt, men Marcus Bobjerg i Horsensmålet kom ned for fødderne af Liam Jordan lige inden sydafrikaneren kunne få foden på.

Efter 12 minutter fik Horsens en kæmpechance for at komme foran. Et godt indlæg fandt Casper Tengstedt ved bagerste stolpe, hvor Horsensangriberen stod meget fri. Tengstedt missede dog fuldstændigt sit hovedstød, og sendte bolden forbi mål.

Efter lige over et kvarter fik FCH tilkæmpet sig et hjørnespark. Inde foran kom Tonni Adamsen højest, og han headede mod det fjerne hjørne, men desværre også forbi mål. God mulighed til Adamsen. FC Helsingør var kommet bedre med i kampen nu, og spillede sig til et par hjørnespark yderligere, der dog ikke førte til det store.

De næste ti minutter var mere rodede, med midtbanedueller og frispark fra begge hold, og optræk til et par gode kontraer til Tonni Adamsen, der virkede veloplagt fra start. Horsens fik dog forsvaret sig godt, og ingen af holdene spillede sig til åbne chancer.

Efter 33 minutter var der tæt på at gå galt for FCH. Kevin Stuhr Ellegaard prøvede at bokse et indlæg ud af feltet, men lagde den lige ud i fødderne på Jonas Gemmer, der huggede til bolden første gang. Gemmer lagde den forbi Kevin Stuhr, men inde på stregen havde anfører Nikolaj Hansen læst situationen og sparkede bolden væk i allersidste øjeblik. Kæmpe aktion fra Hansen, der forhindrede en sikker scoring.

Frem mod pausen havde FC Helsingør meget af spillet, men Horsens forsvarede sig klogt, og de lange afleveringer der skulle åbne deres forsvar, sad ikke i skabet fra FC Helsingør. På den baggrund var det fint for gæsterne fra Helsingør at kunne gå i omklædningsrummet med 0-0 på tavlen.

FC Helsingør kontrollerede anden halvleg

Anden halvleg begyndte med et fint FCH-pres, og helsingoranerne erobrede bolden og fordelte den fint centralt, mens Horsens lavede en del fejl i deres afleveringsspil. Vi skulle dog hen til 54. minut før en stor chance bød sig.  FCH fik frispark fem meter uden for Horsensfeltet, og Mouritsen snød Horsensmuren med en flad aflevering i dybden til Liam Jordan, der kom igennem alene med Bobjerg. Mouritsens aflevering fik dog lige nok, og Bobjerg kunne komme ned i fødderne på Jordan og erobre bolden. Fræk detalje fra FCH på dødbolden.

Efter en times spil fik Horsens første store mulighed i anden halvleg. Santos kom forbi Rejnhold i højre side, og lagde en flad bold bagud i feltet. En Horsensspiller kom først på bolden, og huggede på mål, men Oliver Kjærgaard kom ned i en glidende blokering og sendte bolden over mål. Stor chance til hjemmeholdet.

Men efter 63 minutter fik FC Helsingør udbytte af deres høje pres. Et indlæg fra Mouritsen gik hele vejen gennem feltet til Rejnhold, der fandt indskiftede Eli Just med en aflevering bagud. Just sparkede på mål, men hans skud blev blokeret og røg ned for fødderne af Frederik Juul. Juul sendte også et hug mod mål, hvor Bobjerg kun kunne halvklare, og bolden dumpede ned til Callum McCowatt, der satte en lang tå på den løse bold og prikkede den i mål. McCowatt havde kun været på banen i knap fire minutter.
0-1 FC Helsingør

FC Helsingør fulgte op med en god periode, hvor de sværmede om Horsensmålet, men Horsens fik næste store mulighed, da en ripost ud i feltet endte hos en Horsensmand, der kunne afslutte fra kanten af feltet mod det lange hjørne. Kevin Stuhr kom dog på tværs, og kunne erobre bolden.

Norouzi og unge Alexander Lyng blev også skiftet ind, og Horsens forsøgte at bryde FCH-opspillet og udnytte den evt. forvirring indskiftninger kunne give, men FC Helsingør spillede klogt og Daniel Norouzi gav flere prøver på sin eminente evne til at opsnuse afleveringer fra modstanderen og bryde deres opspil.

Horsens forsøgte gang på gang at bryde FCHs afleveringsspil, men hver gang kom der en rødklædt FCH-mand op på tæerne af boldholderen. Samtidigt løb tiden langsomt men sikkert ud for hjemmeholdet. FC Helsingørs spillere kæmpede heroisk for hver bold i denne fase af kampen, og gæsterne trak mange frispark fra de frustrerede Horsensspillere.

I det 86. minut var det uhyggeligt tæt på at Alexander Lyng kunne udbygge føringen. Netop indskiftede Sebastian Czajkowski vandt en duel på midten alene med sin oppasser, og spillede Eli Just i dybden. Eli fandt Alexander Lyng med endnu en god stikning, men med en forsvarer på ryggen kunne Lyng ikke helt kontrollere sin afslutning, og sendte bolden lige over mål. Stærkt opspil af Just, Czajkowski og Lyng.

Horsens lykkedes ikke for alvor med at få skabt chancen, og så kunne FC Helsingør med en disciplineret indsats frem til slutfløjtet notere sig for den tredje sejr i lige så mange forsøg.

Næste kamp er også mod et af de jyske hold i rækken, når vi på fredag tager mod Vendsyssel hjemme. Det er kl. 19.00

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen, K. Enghardt, P. Rejnhold, O. Kjærgaard (’70 A. Lyng), F. Juul Christensen, T. Adamsen (’86 S. Czajkowski), L. Jordan (’60 D. Norouzi), F. Bay (’45 E. Just), P. Buch Christiansen (’60 C. McCowatt)