Skip to main content
ArkivTalent

Ungdomsafdeling med vokseværk

By 17/04/2018januar 24th, 2022No Comments

T+Træner Rene Lybek Hansen står for koordineringen mellem de mange moder- og samarbejdsklubber i FC Helsingør, og han ser tilbage på en meget intens og travl periode siden sin ansættelse i juni 2016, hvor FC Helsingør-samarbejdet i dén grad er vokset.

– Der sker rigtig mange positive ting i FC Helsingør. Det seneste års tid er FC Helsingør gået fra at være en overbygning på 8 lokale klubber; Snekkersten IF, Espergærde IF, Helsingør IF, Frem Hellebæk IF, Hornbæk IF, Helsingør FC og Vapnagaard FK, til at være en overbygning, og en klub, som hele kommunen og regionen nu bakker stærkt op om.  Dags dato har vi hele 16 samarbejdsklubber, deraf 11 deciderede moderklubber, og vi er meget stolte af, at det i den grad er lykkedes at få den lokale opbakning til FCH-projektet.


Vi har blandt andet fået Tikøb IF, Kvistgård IF, Gurre IK og senest Borsholm-Skibstrup IF ind som moderklubber, og ydermere har vi fået lavet samarbejder med KBK Hillerød, Nødebo IF, IS Skævinge Fodbold, Fredensborg B&I samt Gilleleje FK. Så efterhånden står FC Helsingør meget stærkt i regionen og kommunen. Alt i alt har FC Helsingør Talent og vore samarbejds- og moderklubber en samlet talentmasse på hele 3.400 spillere i årgangene U7-U19, hvilket giver et fantastisk fundament til at videreudvikle vores daglige talent-arbejde. Dette ville være helt umuligt uden en tæt dialog og dagligt samarbejde med klubberne omkring os.

Uanset om man er moderklub eller samarbejdsklub, har man f.eks. en FCH-konsulent til rådighed. Noget vi har sat i værk for at være tæt på vore klubber, og sikre en nærhed og tæt dialog om dagligdagen, og samtidig sikre fælles udvikling for både bredde og elite. Ydermere har vi cirka hver 3 måned et samarbejds- og moderklubsråd hvor vi samles og taler om, hvordan vi fælles sikrer udvikling i vores sportslige samarbejde, ud fra tesen: ”et samarbejde går begge veje”. Alle skal føle de får noget ud af samarbejdet, og at det giver mening for alle parter.

FC Helsingørtrøjerne som alle klubberne har fået ud til ophængning, er det synlige symbol i hverdagen på det samarbejde vi alle er del af, og det er dejligt at se FC Helsingørtrøjen hænge i stort set alle klubberne rundt omkring i regionen.