Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Uafgjort mod slovakiske FC DAC i træningskamp

By 29/01/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør holder i år vintertræningslejr i Belek i Tyrkiet, og her var der mandag eftermiddag arrangeret en træningskamp mod slovakiske FC DAC 1904.

FC DAC ligger pt. nummer fire i den slovakiske liga, hvorfra mange nok kender MSK Zilina, der mødte FC København i Champions League tidligere på sæsonen.


FC DAC er et fint organiseret hold, der stillede i en 5-4-1-opstilling med et par hurtige kanter, en enkelt angriber og et stærkt midterforsvar. Det var en potent cocktail, der gjorde svært for FC Helsingør at spille sig igennem med etableret fodboldspil, og begge hold forfaldt lidt for ofte til at slå de lange bolde fremad.

Det startede dog meget lige mellem de to hold, og når FC Helsingør kom afsted mod mål i første halvleg, var det som oftest over kanterne, hvor Frederik Bay og Matheus Leiria var placeret. Især Bay spillede en god kamp, og mange af de offensive momenter kom fra hans fod. Men DAC stod stærkt og påpasseligt, og det samme gjorde FCHs tremands-forsvar med Jørgensen, Henriksen og Gregor, så der var langt mellem de store chancer de første tyve minutters tid. FC DAC havde et enkelt skarpt indlæg skråt i feltet, der lå lige mellem målmand Vaporakis og forsvaret, men heldigvis nåede DACs enlige angriber lige præcis ikke bolden, så chancen løb ud i sandet.

Vi skulle således helt frem til det 41. minut, før der kom hul på bylden. En bold blev erobret på midten, Nicolas Mortensen drev den frem, og Douglas var med i løb på hans venstre side. De to spillede en hurtig et-to, og så var Douglas igennem med målmanden, og satte køligt bolden i det lange hjørne. Et flot mål på et hurtigt afviklet angrebsspil. Lige efter bogen.
1-0 FC Helsingør

Efter pausen kom DAC noget mere offensivt ud. De lagde et højt pres på FCH, og havde flere store chancer i det første kvarter. Bl.a et drøn på undersiden af overliggeren, der gik ud i spil igen, hvor en DAC-spiller fik dirigeret bolden i mål. Men heldigvis for FCH blev han dømt offside. Men DACs pres forstyrrede Helsingør-spillerne, der havde svært ved at få sat spillet på midten, og der var mange afbrydelser i spillet, når hovedstødsdueller førte til bolde der gik ud til indkast eller målspark. Derudover var anden halvleg præget af mange udskiftninger på begge hold, der også bidrog til en lidt hakkende rytme.

Efter 69 minutter fik DAC så slået kapital af deres pres, da Adnan Mohammad blev overløbet på højre kant, og et fladt indlæg fandt Marko Divkovic, der dirigerede bolden i nettet bag en chanceløs Adrian Kappenberger.
1-1 FC DAC

Målet fik DAC til at trække sig lidt tilbage, og i de sidste ti minutter fik FC Helsingør spillet sig igennem til flere hæderlige muligheder, men det var stadig svært at finde huller i DAC-forsvaret, trods en ihærdig fight fra både Melvin og Daniel Stückler, der var blevet skiftet ind efter scoringen. Og så måtte holdene nøjes med et mål hver og et uafgjort resultat i en god test for FC Helsingør, der fik fin træning i hvordan man kan spille mod kompakte hold.

På lørdag skal FCH igen i ilden, når vi møder serbiske Spartak Subotica. Det er kl. 18.00 dansk tid, og der vil bliver streamet live fra kampen på Youtube.

FCH: Vaporakis, Jørgensen, S. Henriksen, Gregor, Bay, Leiria, Basse, P. Olsen, Holst, Douglas, Mortensen
Indskiftet: Kappenberger, Adnan, Køhler, Stückler, Akharraz, Frithzell

Foto: FC Helsingør