Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FCH slog Fremad Amager i begivenhedsrig kamp

By 24/01/2018januar 24th, 2022No Comments

Fremad Amager tog onsdag eftermiddag mod FC Helsingør i en begivenhedsrig træningskamp, der blev spillet på Sundby Idrætsparks kunstgræsanlæg.

Det var FC Helsingør, der kom klart bedst fra start, og lagde et tungt pres på Fremad Amager i kampens indledning. Og allerede efter syv minutter kom FCH foran. Matheus Leiria, der spillede på venstre kant ligesom han gjorde mod Falkenbergs, kom afsted i en sprint langs sidelinjen, og lagde bolden indover til den modsatte side, hvor Frederik Bay modtog bolden. Han sendte et indlæg ind mod midten, hvor Nicolas Mortensen sparkede bolden hårdt ind i det lange hjørne. Flot opspil, og flot mål.
1-0 FC Helsingør

De gode takter fra FCH fortsatte kun de næste ti minutter, og da man nåede 25-minuttersmærket var det tydeligt, at Helsingør havde sluppet speederen lidt. Fremad-spillerne kom bedre ind i kampen, og spillede sig til et par nærgående forsøg, hvor især et langskud efter lidt over en halv times spil, tvang Aris Vaporakis i FCH-målet til en flot redning, hvor han fik vippet bolden over overliggeren. Men fem minutter før pausen gik det galt. Fremad Amagers nr. 2 havde sneget sig ind på midten, og sendte et dommedagshug mod mål fra over 30 meters afstand. Bolden dykkede i en smuk bue, og gik ind.
1-1 Fremad Amager

Målet sparkede liv i Helsingørspillerne, der satte et sidste stormløb ind inden pauseteen, og med mindre end et minut tilbage af halvlegen, var det Frederik Bay der gjorde Fremad Amager kunsten efter, og bankede bolden ind på et lige så smukt langskud som det Fremad havde sat ind, da han hamrede bolden i det lange hjørne fra 25 meters afstand.
2-1 FC Helsingør

I pausen skiftede Løns og Gellert vanen tro en del ud i opstillingen, og gik over til en 4-4-2-formation. En af de to angribere var svenske Melvin Frithzell, og han skulle ikke bruge mere end fire minutter til at udbygge føringen. Lønstrup havde inden kampen kommenteret på, at Melvin skal i bedre form, men at han er en klapperslange foran mål. Det beviste svenskeren til fulde, da bolden pludselig lå for hans fødder i feltet. Et resolut og knaldhårdt spark med ydersiden af foden sendte bolden utageligt ind bag Fremad Amager-keeperen.
3-1 FC Helsingør

Ricki Olsen var blevet skiftet ind til anden halvleg, og ville også være med i legen. Et opspil i højresiden førte til et klumpspil i feltet, og da en vinkel pludselig åbnede sig, hakkede han resolut til bolden, der gik under keeperen.
4-1 FC Helsingør

Så så kampen ud til at være afgjort, men et lille kvarter senere meldte Fremad Amager sig tilbage i opgøret, da en skarp stikning smukt blev lobbet over en chanceløs Adrian Kappenberger, der havde overtaget FCH-målet i anden halvleg.
4-2 Fremad Amager

Det blev ganske kort efter også til yderligere reducering, da et opportunistisk langskud fra en Fremadspiller i højresiden af FCH-feltet, dykkede over i det lange hjørne, tog stolpen og gik ind.
4-3 Fremad Amager

I denne periode af kampen bølgede spillet endnu mere frem og tilbage end det havde gjort i resten af kampen, og der blev gået til vaflerne i tacklingerne, med lidt skubberier og skærmydsler efter visse af frisparkene til følge. Efter 81 minutter var det pudsigt nok en FCH-spiller, der lavede et straffespark på en anden FCH-spiller. Udlejede Morten Hegaard, der blev skiftet ind for Fremad Amager i anden halvleg, fældede en fremstormende Daniel Stückler i feltet, og dommeren pegede omgående på pletten. Stückler selv gik til bolden, og sparkede sikkert straffesparket ind.
5-3 FC Helsingør

Derefter synes holdene åbenbart, at de ca. 120 fremmødte tilskuere fra både Amager og Helsingør havde fået nok underholdning, og resten af halvlegen forløb uden yderligere scoringer. FC Helsingør tog dermed den anden træningssejr i træk, i en kamp der i visse perioder mere gav mindelser om det igangværende håndbold-EM, end om en fodboldkamp.

FCH, 1. halvleg(3-5-2): Vaporakis, Jørgensen, S. Henriksen, Gregor, Matheus, P. Olsen, Basse, Bay, Holst, Mortensen, Douglas

FCH: 2. halvleg(4-4-2): Kappenberger, Bay, Gregor, Jørgensen, R. Olsen, Mohammad, P. Olsen, Holst, Akharraz, Frithzell, Stückler

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk