Skip to main content

Den første kamp, mod FC Obolon, blev spillet fra kl. 11-13, lokal tid, og bestod primært af spillere fra førsteholdet, minus Mikkel Bruhn og Imbrahim Samrawi, der begge var sorteret fra pga skader.
Følgende spillere var udtaget:


Viktor Anker (GK)
Oliver Stenderup (GK)
Daniel Jørgensen
Andreas Holm
Pascal Gregor
Frederik Bay
Hans Christian ”Kritte” Bonnesen (U19)
Mads Bach (U19)
Christian ”TK” Køhler
Patrick Olsen
Carl Lange
Lucas Haren
Douglas
Nicolas Mortensen

En fysisk præget og defensivt præget kamp blev afviklet uden de helt store chancer til nogen af holdene, om end både Carl Lange og Douglas hver havde én stor chance. FC Obolons målmand stod dog en fin kamp, og tog begge forsøg. FC Helsingør spillede en disciplineret kamp, og alle mand arbejdede godt for sagen. Midtbanen og forsvaret stod godt på banen, og det var meget begrænset hvad Obolon kunne spille sig frem til. Et frispark på kanten af feltet lige før anden halvlegs afslutning var det tætteste de kom, men bolden blev sendt over målet.

Dagens anden kamp stod mod FC Sioni fra Georgien. Selvom det tidligere mesterhold ikke helt har ramt fortidens højder i de seneste sæsoner, er der stadig tale om et meget kompetent fodboldhold fra en konkurrencedygtig liga, og det skulle vise sig at blive en noget mere actionfyldt kamp.

Eftersom mange fra det ”normale” FCH-førstehold havde spillet i den tidlige kamp, var der udtaget en del spillere fra U19-holdet, der havde sidste dag i Tyrkiet lørdag, til holdet.
Truppen så sådan ud:

Stenderup (GK)
Anker(GK)
Hans Christian “Kritte” Bonnesen
Jonas Henriksen
Mads Bach
Alexander Bouaziz
Tobias Christiansen
Tobias Madvig
Mikkel Basse
Oliver Basse
Emil Erbas
Lucas Lodberg
Matheus Leiria
Nicolas Willumsen

Kampen mod Sioni var noget mere præget af omstillinger og angrebsfodbold end kampen mod Obolon havde været, og georgierne viste flere gange høj klasse i deres angrebsspil, og at de havde flere spillere med masser af fart i benene. Der var heller ikke spillet mere end et lille kvarter før de kom på 1-0 efter en stærk og hurtigt afviklet omstilling. Men Nicolas Willumsen, der spillede en stærk kamp som frontangriber, fik kort efter udlignet på et opportunistisk mål, hvor han selv erobrede en dårlig tilbagelægning fra en Sioni-forsvarer, og satte bolden ind uden de store dikkedarer

Kort efter kom Sioni dog på 2-1, da en hurtigt afviklet kontra førte til et indlæg fra venstre, som en Sioniangriber inde foran mål smukt helflugtede ind. De hurtigere georgiere voldte FCHs forsvar en del problemer, og målmand Oliver Stenderup måtte i den grad være på tæerne for at følge med. Den unge målmand havde flere gode redninger i begge halvlege.

Et stykke inden i anden halvleg førte FCH bolden frem, og efter et par driblinger blev Matheus nedlagt i Sionis felt, og dommeren fløjtede helt korrekt for straffesparket. Matheus gik selv til bolden, og satte den præcist og fladt helt ude ved den ene stolpe, så målmanden ikke kunne få handskerne på, til trods for at han gik til den rigtige side. Brasilianeren kunne knytte næven og FCH var på 2-2.

Kort efter kom Sioni dog på 3-2, da et frispark blev sparket langt frem til en Sionispiller, der kom foran sine oppassere, og med et fikst træk satte bolden ind. Det så ud til at kampen var afgjort. Men langt inde i overtiden, da dommeren var begyndt at kigge på sit ur, blev Hans Christian “Kritte” Bonnesen nedlagt i feltet efter et hjørnespark. Dommeren fløjtede igen for et helt korrekt straffespark, og Matheus kunne udligne Sionis føring med kampens sidste spark. Han sparkede igen hårdt og præcist, målmanden gik igen til den rigtige side, men han kunne ikke holdet skuddet ude, og FCH kunne notere sig et rigtig fint uafgjort resultat mod et stærkt østeuropæisk hold.