Skip to main content

Det endte med et 2-1 nederlag, da FC Helsingør søndag besøgte FC Roskilde. Det var hjemmeholdet, der havde de største chancer, og trods en fin slutspurt fra FCH var det svært at indvende noget mod nederlaget.

Allerede efter tre minutter fik FCRs Mikkel Nøhr en bold i fødderne på kanten af offside. Han stormede mod mål, og var alene med Viktor Anker. Men FCH-målmanden blev stående på fødderne, og blokerede Nøhrs skud, og erobrede selv bolden. Stor chance til Roskilde.

Tre minutter senere blev et hjørnespark til Roskilde ikke clearet ordentligt ud af FCH-feltet. Bolden havnede ude på højrekanten, hvor den blev slået ind foran mål igen. Her kom Emil Nielsen højest ved bagerste stolpe, og headede tilbage mod det lange hjørne. Men Viktor Anker kom helt ud i fuld længde, og kunne gribe bolden. God redning af den unge keeper.

På det efterfølgende udspark fra Anker kom Douglas afsted i dybden, og afsluttede fra kanten af feltet. Hans skud gik dog forbi mål, og måske skulle han have afleveret til Nicolas Mortensen, der havde taget løbet med op i feltet. Men fint kontraløb af FCHs angribere.

Det var Roskilde der sad på det meste af spillet i de første 20 minutter, og FCH havde svært ved at få afleveringsspillet til at flyde. Så det var symptomatisk, at det var på en lang aflevering fra Andreas Holm, at Carl Lange kom fri i feltet efter 21 minutter. Hårdt presset bagfra af en Roskildeforsvarer forsøgte han at lobbe bolden over keeper Jannich Storch, men desværre gik bolden både over mål og målmand.

Efter 27 minutter kastede Jonas Henriksen et langt indkast, der blev headet videre i feltet af både Andreas Holm og Douglas, inden den til sidst blev clearet ud af feltet. Her dumpede den ned for fødderne af Lange, der tog skuddet udefra. Bolden dykkede lumsk, men gik desværre igen lige over overliggeren. Fint skud fra Lange.

Lige efter vi havde rundet den halve time, fandt et skarpt indlæg Nicolai Vallys inde foran FCHs mål, og han kom højest mellem venner og fjender. Heldigvis for gæsterne ramte Vallys bolden helt skævt, og den gik et godt stykke forbi mål.

Fem minutter senere kom Emil Nielsen afsted i venstre side, og satte sine oppassere. Han trak ind i feltet og afsluttede, men Viktor Anker var kommet godt ud af sit mål, og blokerede igen skuddet. Vigtig redning af Anker.

Lige inden uret rundede de 40 minutter, rundede Mikkel Nøhr to FCH-spillere ude i højresiden, og trak på tværs af feltet. Han afsluttede midt for mål, men igen reddede Viktor Anker skuddet, og blokerede for en opfølgning fra Emil Nielsen. Viktor Anker var klart første halvlegs bedste Helsingørspiller, og den vigtigste grund til at holdene gik til pause med 0-0 på tavlen.

Men anden halvleg var knap gået i gang, før hjemmeholdet kom foran. Stefan Hansen kom efter 48 minutter højest på et hjørnespark, og selvom Viktor Anker fik hånden på, kunne han ikke forhindre at bolden gik i mål. Kold dukkert for FCH og den velspillende målmand, og en frygtelig start på halvlegen.
1-0 FC Roskilde.

To minutter senere fik FCH hjørnespark. Det blev i første omgang clearet ud af feltet, men dumpede ned for fødderne af Patrick Olsen, der huggede til den efter et enkelt træk ind i feltet. Men Jannich Storch fik med en feberredning slået bolden over mål. Stor chance for at svare igen på FCRs føring.

Efter scoringen forsøgte Helsingør at lægge et højere pres, men Roskilde lurede hele tiden på kontraerne. Flere gange fik hjemmeholdet hjørnespark, der blev slået giftigt, men FC Helsingør fik raget kastanjerne ud af ilden.

Efter 68 minutter kom Emil Nielsen afsted i en kontra. Han blev spillet fri lige ved midterlinjen, og var helt alene igennem mod mål. Viktor Anker stormede ud af sit mål, og fik blokeret Emil Nielsens afslutning, men desværre for FCH-målmanden røg hans blokering lige ud til Roskildes Morten Nielsen, der afsluttede langt udefra. Frederik Bay forsøgte forgæves af nå bolden, men langskuddet sad hvor det skulle, og bolden strøg i mål.
2-0 FC Roskilde

Fire minutter senere havde FC Roskilde to store muligheder inden for et minut. Først hakkede en Roskildespiller bolden på overliggeren fra en position ude i venstre side af feltet, og ganske kort efter førte en kort hjørnesparkskombination til en afslutning udefra fra Patrick Da Silva, som Anker måtte ud i fuld længde for at redde.

Men efter 73 minutter lykkedes det endelig FCH at komme på tavlen. Lange og Holst første bolden op i feltet, og Lange forsøgte et skud fra en spids vinkel. Skuddet blev blokeret, men havnede hos Nicolas Mortensen midt for mål, og han bankede et hårdt skud i kassen bag en chanceløs Jannich Storch.
2-1 FC Helsingør

Efter 80 minutter var det tæt på for Patrick Olsen. En bold blev lagt faldt ind i feltet af Carl Lange, og Nicolas Mortensen lagde den bagud til Patrick. Han skød første gang efter den fjerne stolpe, men denne gang nåede Storch ned til skuddet, og blokerede. Stor mulighed til midtbanemanden.

Netop som stadionuret rundede de 90 minutter, slog Bay et frispark op i Roskildefeltet. Douglas kom til bolden, og skød på mål, men skuddet blev igen blokeret i det lille felt. På det efterfølgende hjørnespark, var det meget tæt på, at Andreas Holm kunne udligne, da anføreren kom højest ved den forreste stolp. Men desværre gik hans hovedstød lige forbi stolpen.

To minutter inde i overtiden havnede en clearet bold hos Patrick Olsen lige uden for feltet, men midtbanemanden kunne ikke få sit skud rettet nok nedad, og det gik lige over trekantsammenføjningen. Det blev sidste aktion i kampen, og trods et fint pres til sidst fra FC Helsingør, måtte gæsterne stadig tage hjem til Helsingør med et nederlag i bagagen.

FCH: Anker, Bay, Holm, Jørgensen, Henriksen, Basse, Olsen, Holst, Lange, Douglas, Mortensen.

Dommer: Aydin Uslu