Skip to main content

Den talentfulde højre back Johannes Ritter har måttet indse, at den hofteskade der har plaget ham i langt over et år, er så alvorlig, at han ikke kan fortsætte karrieren som professionel fodboldspiller. Derfor har han valgt at indstille sin karriere ved udgangen af denne halvsæson.

Ritter selv er fattet, da han godt vidste hvor det bar hen:
– Det er jo desværre ikke nogen overraskelse, men det er da vemodigt. Det har jo været min drengedrøm at være professionel, og det har været fantastisk at tage trin for trin op ad rangstigen, og lægge på hele tiden. Det er enormt ærgerligt, når det ikke er en selv, men ens krop, der siger fra for en.

Alle i klubben har været meget tålmodige under mit skadesforløb, og jeg vil gerne sende en tak til alle i staben, især dem der har arbejdet med mig under mit skadesforløb. Alle har været enormt søde og tålmodige, og jeg er ked af, at jeg ikke kommer til at kunne give igen.

Nu skal jeg bruge et par måneder på at sunde mig, og vende mig til tanken om et liv uden fodbold, og så skal jeg finde ud af, hvad jeg så skal bruge mit liv på. Jeg tror lige nu, at det bliver noget uden for fodboldverdenen, men vi får se.

Direktør Janus Kyhl er også enormt ked af at se Ritter forlade klubben:
– Johannes er en fantastisk knægt, der har vist en enorm styrke og gåpåmod under sit skadesforløb. Vi var meget begejstrede, da han kom til klubben, for han har alle dage været et meget stort forsvarstalent. Der var ikke megen tvivl hos os om, at han på længere sigt ville komme til at spille på meget større adresser end Helsingør. Han var en vigtig del af del hold, der rykkede os i Superligaen i sin tid, og det var dejligt at vi om ikke andet kunne give ham den oplevelse med. Så det er begrædeligt, at det må ende sådan, men desværre så er det jo sådan i fodboldverdenen, at vi ser de her skader der bare ikke kan helbredes. Johannes har også været meget populær i omklædningsrummet, og med hans indstilling til tingene, er jeg sikker på at han nok skal få succes i livet, uanset hvilken hylde han lander på.

Johannes Ritter kom fra FC Nordsjælland i 2016, og spillede i alt 25 kampe for FCH, deriblandt begge oprykningsfinaler mod Viborg, da klubben rykkede op i Superligaen forrige sæson.