Skip to main content

Det var et tændt Helsingborghold med flere gamle kendinge af dansk fodbold på banen, der mandag aften tog mod FC Helsingør i kampen om ”Øresundspokalen”. Anders Lindegaard, Brandur Hendriksson og Rasmus Jönsson startede alle for Helsingborg, mens Helsingør stillede med en smal trup, bl.a. uden Daniel Norouzi, Kevin Stuhr Ellegaard og Tonni Adamsen, der alle blev sparet. Alligevel blev kampen afviklet i højt tempo, og med gode detaljer fra begge hold.

Der var spillet knap fem minutter, da FCH kom tæt på første gang. Et hjørnespark blev sendt ind i det lille felt, hvor et større klumpspil endte med en FCH-fod, der sendte bolden mod mål, men på stregen kom en Helsingborgspiller ind og vippede bolden over mål.


Men efter otte minutters spil var det hjemmeholdet der kom på tavlen. En Helsingborgspiller blev nedlagt små ti meter uden for feltet i højresiden. Frisparket blev slået skarpt ind over, og ved den fjerne stolpe kom Helsingborgs anfører Anthony van den Hurk forrest og med en strakt vrist dirigerede han bolden ind højt i det modsatte hjørne, lige uden om FCH-målmand Christoffer Petersens rækkevidde.
1-0 Helsingborgs IF

Det var hjemmeholdet der sad på maget af spillet de første tyve minutters tid, selvom det også lykkedes FC Helsingør at true et par gange, uden det dog for alvor blev farligt. I det 20. minut fik FCH et hjørnespark, som Frederik Juul sendte godt ind over. Centralt kom Nicolai Geertsen op, men den store midtstopper var uheldig og bankede hovedet sammen med en Helsingborgspiller. Geertsen måtte gå på sidelinjen i adskillige minutter for at få stoppet en næseblødning.

Det gav Helsingborg en god mulighed, da der pludselig opstod plads centralt, og Max Svensson slap igennem på en god dybdestikning. Christoffer Petersen holdt dog hovedet koldt, og blev stående på benene. Svensson afsluttede, men Petersen kunne blokere med en god fodparade.

Netop som uret rundede den halve time udbyggede Helsingborg føringen. Max Svensson lurede igen på en stikning og da den kom, snød Svensson lige præcis offsidefælden. Svensson rykkede forbi Petersen, der igen blev stående på benene, men denne gang var det Svensson der holdt hovedet koldt, og Helsingborgangriberen satte køligt bolden forbi Petersen fra en spids vinkel, og i mål.
2-0 Helsingborgs IF

Desværre kunne Nicolai Geertsen ikke spille videre, og Oliver Drost kom ind på kanten, hvorfra Frederik Bay blev rykket ned i forsvaret.

Efter 35 minutter var det uhyggeligt tæt på for FC Helsingør. Peter Buch Christiansen var startet som central angriber i dagens kamp, og lejesvenden fra SønderjyskE fik en god bold fra Oliver Kjærgaard i dybden. Christiansen rykkede mod mål, og fra en position små fem meter uden for feltet sendte Christiansen et dunderhug mod Helsingborgmålet. Bolden tog undersiden af stolpen, sprang ned på stregen, og tilbage ud i feltet. Centimeter fra at Buch Christiansen kunne åbne sin målkonto for FCH.

FC Helsingør fik lagt presset højere op på banen efter scoringen til 2-0, og kort efter lavede Liam Jordan og Philip Rejnhold fint småspil ude i højre side, der endte med et godt indlæg til den fjerne stolpe fra Rejnhold. Der stod Nicklas Mouritsen klar, men Mouritsen kunne ikke dirigere sit hovedstød nedad, og bolden gik over mål.

Det var FC Helsingør der havde det meste af spillet frem mod pausen, men de helt store chancer meldte sig ikke, og de to hold kunne gå til pause efter en ret lige halvleg, hvor forskellen havde været et hjemmehold, der var skarpere på deres chancer.

Anden halvleg var ikke mere end fire minutter gammel før Helsingborg havde første gode mulighed. Van den Hurk tog en bold godt med, og selvom han var dækket godt op af Nikolaj Hansen og Frederik Bay, lykkedes det alligevel den store angriber at sende et godt skud afsted mod FCH-målet. Bolden tog overliggeren, og gik tilbage i spil, og så stod der 1-1 til holdene på den konto.

Tre minutter senere fik Oliver Kjærgaard en bold spillet i fødderne fra indskiftede Oliver Drost, og Kjærgaard tog nogle fine træk forbi to modstandere og kom ind i feltet. Her forsøgte midtbanespilleren at krølle den ind over Anders Lindegaard i Helsingborgmålet, men Kjærgaards skud fik lidt for meget kraft og gik over mål.

Det var hjemmeholdet der begyndte halvlegen klart bedst, og Helsingborg lykkedes med at spille bolden godt rundt om FCHs pres. Efter lige over en time fik Helsingborg en kæmpe mulighed, da Kasper Enghardt fik foden på et indlæg. Enghardt ramte bolden skævt, og den landede lige i fødderne på Anthony van den Hurk på kanten af det lille felt, men Christoffer Petersen fik lige præcis blokeret angriberens skud med en fremragende fodparade. Kæmpe redning af vikarkeeperen.

Derefter fulgte en periode, hvor begge hold gik lidt ned i tempo, og skiftede flere spillere. For FC Helsingør kom U19-spilleren Alexander Lyng og Dalton Wilkins på banen. FCH lykkedes med at få bedre fat i bolden, og fik også en enkelt gang sendt Sebastian Czajkowski i dybden, men fra en god position ved baglinjen kunne angriberen ikke få drejet sit indlæg ind til Olive Kjærgaard centralt i feltet, og Helsingborg kunne lufte ud.

I det 82. minut sendte Helsingborgs velspillende højreback Ravy Tsuka et skarpt indlæg på tværs af FCHs felt, og centralt var det igen tæt på, at Anthony van den Hurk kunne få foden på, men denne gang var angriberen ikke vågen nok, og bolden strøg hele vejen gennem feltet uden at blive rørt.

FC Helsingør blev ved med at presse på, og i det 89. minut fik man udbytte af anstrengelserne. En god kontra førte til, at Oliver Drost kunne få et skarpt indlæg lagt i fødderne fra Sebastian Czajkowski ude fra højresiden. Drost satte turbo på, og rykkede forbi to mand, og huggede bolden i mål højt og hårdt uden chance for Andres Lindegaard. Flot mål af Drost, og godt kontraspil fra FCH.

Yderligere skete der ikke i kampen, og efter to minutters overtid måtte FC Helsingør overlade vandrepokalen i Øresundspokalen til svenskerne, efter man ellers havde vundet de sidste to indbyrdes opgør.

FCH: C. Petersen (M), N. Hansen(A) (61’ D. Wilkins), K. Enghardt, N. Geetsen (’30 O. Drost), N. Mouritsen, F. Juul Christensen, O. Kjærgaard (80’ P. Buch Christiansen (genindskiftet)), P. Rejnhold, F. Bay, P. Buch Christiansen (45’ S. Czajkowski), L. Jordan (72’ Alexander Lyng)