Skip to main content

FC Helsingør var på en svær opgave mod mednedrykkerne fra Silkeborg, og det blev en af de dage, hvor meget lidt lykkedes for FCH. Silkeborg endte dermed med at tage en 3-0 sejr, der var svær at indvende noget imod.

Det var også hjemmeholdet der startede mest aggressivt, og FCH-spillerne fik ikke meget ro på bolden. Efter fire minutter pressede FCH højt på Silkeborgs banehalvdel, men SIF erobrede bolden og sendte Stephan Pedersen afsted i en kontra. Den lynhurtige kantspiller satte sin mand, og lagde bolden på tværs lige uden for FCH-feltet, hvor Ronnie Schwartz havde taget det lange løb. Den farlige frontmand lagde bolden over i det lange hjørne med et præcist spark, uden chance for Mikkel Bruhn.
1-0 Silkeborg

FC Helsingør slog dog ikke op i banen, og de næste ti minutters tid var det Helsingør der spillede bolden sikkert rundt, og kom godt afsted over kanterne, uden at det dog for alvor blev farligt. Silkeborg lurede hele tiden på at komme afsted i et af deres farlige kontraløb. Efter 16 minutter var det tæt på at give pote, da en hurtig bold blev slået ind i feltet fra højresiden. Inde foran sprang en SIF’er over bolden, og Mads Emil Madsen afsluttede, men heldigvis forbi. To minutter senere gentog præcis samme scenarie sig, da bolden igen blev slået fra højre, en Silkeborgspiller sprang over bolden, og en mand lå fri inde foran til afslutning. Men igen blev afslutningen uskarp, til al held for FC Helsingør, der var pressede i denne fase.

FCH fik derefter afstemt deres forsvar en smule bedre, og lykkedes fint med at spille bolden rundt, men igen var det svært at finde hullerne i Silkeborgs forsvarskæder, og udeholdet kunne ikke spille sig frem til de store chancer.

Efter 34 minutters spil kom Silkeborg til gengæld til tre store chancer på hjørnespark. Begge gange blev bolden slået kort og lavt, og så lagt videre ind i feltet fra den forreste stolpe, og begge gange fik Mikkel Bruhn blokeret det efterfølgende skud ud af feltet i sidste sekund. På det tredje hjørnespark kom bolden helt over til Ronnie Schwartz bagerst i feltet, men han sparkede et stort hul i luften, og chancen gled ud i sandet.

Fire minutter senere gik det så galt for FCH. Mikkel Bruhn forsøgte at drible forbi Ronnie Schwartz, men angriberen kom ind mellem målmanden og bolden, og Bruhn satte hænderne i ryggen på Schwartz, der selvfølgelig prompte gik forover. Dommeren fløjtede uden tøven for straffesparket, som det var svært at indvende noget imod. Ronnie Schwartz eksekverede selv, og det gjorde han sikkert, med et hårdt og præcist spark højt i målet, og så var Helsingør bagud med to.
2-0 Silkeborg

Da der var spillet 43 minutter fik Holst bolden i dybden, han afleverede videre til Nicolas Mortensen, der lå ret fri et stykke uden for Silkeborgfeltet. Mortensen tog skuddet udefra, og ramte bolden næsten perfekt og passerede målmand Peter Friis, men hans fremragende skud tog indersiden af stolpen, og gik ud igen. FC Helsingørs største mulighed i kampen, og et fremragende skud fra Mortensen, der havde fortjent en bedre skæbne. Trods et langskud på overkanten af overliggeren fra Schwartz lige inden pausen, blev der ikke scoret yderligere, og FC Helsingør måtte gå til pause nede 0-2.

Helsingør kom bedre ud til anden halvleg end de havde gjort i første. Der var ikke spillet mere end tre minutter, da Matheus med et smart træk kom forbi sin mand i højresiden, og slog bolden ind centralt. Her kom Lange lige præcis ikke op til bolden, der røg over til Frederik Bay. Han lagde den skråt bagud fra baglinjen til Anders Holst, hvis fine skud tog overliggeren. God start fra FCH.

Efter 56 minutter erobrede Patrick Olsen bolden i Silkeborgs højreside, og spillede Nicolas Mortensen helt fri på kanten af feltet. Mortensen afsluttede resolut mod højre hjørne, men Peter Friis kom ud og fik bokset bolden væk. Stor mulighed til Mortensen.

Men det blev trods FC Helsingørs fine start på halvlegen alligevel Silkeborg der kom på måltavlen som de næste. Igen var det en hurtig erobring, og en hurtig fremlægning i dybden, der spillede FCH tynde. Okkels fik bolden dybt foran FCH’s felt, og lagde den videre ud til Sebastian Jørgensen, der afleverede en skarp bold tilbage centralt til Magnus Matsson, der skød første gang, og satte bolden perfekt over i det lange hjørne efter 65 minutters spil.
3-0 Silkeborg

Scoringen fik Silkeborg til at falde en ti-femten meter tilbage på banen, og FC Helsingør fik igen fat i meget af spillet med bolden, men havde stadig svært ved at komme igennem Silkeborgs kompakte kæder. Silkeborg havde det fysiske overtag, når de ikke var tvunget til at angribe, og Helsingørspillerne måtte trods en god fight som oftest se SIF’erne erobre bolden i sidste øjeblik.

Silkeborg var tilfredse med at presse lavt, og så forsøge at spille hurtigt op, når de erobrede. Lige inden de 90 minutter gav det en chance til Ronnie Schwartz, der løb klogt i dybden, og fik en god bold i feltet ude fra højresiden. Angriberen overplacerede dog sit skud, der gik et pænt stykke over mål.

I overtiden havde Silkeborg et par skud til både Mikkel Vendelbo og indskiftede Casper Sloth, men der blev ikke scoret yderligere, og FC Helsingør måtte erkende, at man ikke havde ramt dagen, og derfor måtte tage hjem med et 3-0 nederlag i bagagen.

FCH: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Henriksen, Christian ”TK” Køhler, Olsen, Lange, Holst, Matheus (78’ Willumsen), Mortensen (72 Basse)

Dommer: Christian Moen

Foto: FC Helsingør