Skip to main content

FC Helsingør fik et enkelt point med fra Herfølge, da man søndag mødte ligaens førerhold HB Køge på Capelli Sport Park. HB Køge kom foran på to scoringer i første halvleg, men FCH kæmpede sig tilbage og scorede to gange i kampens afslutning, og kunne dermed notere sig det første point under Peter Feher.

Kampen startede med et lille overtag til hjemmeholdet, og der var ikke spillet mere end fire minutter, da hjemmeholdet kom foran. HB Køge fik et frispark ca. 10 meter uden for feltet. Bolden blev lagt ind i feltet, hvor garderhøje Jean-Claude Bozga flækkede bolden videre, og fandt den tidligere FCH’er Martin Koch, der løb på det helt rigtige tidspunkt. Koch satte hovedet på Bozgas aflevering, og headede bolden over i det lang hjørne, uden chance for Mikkel Bruhn.
1-0 HB Køge

FC Helsingør forsøgte at lægge presset på HB Køge lidt højere i banen, men det åbnede op for hjemmeholdet bagude, hvor Johansson kom til et par gode muligheder, bl.a. på et indlæg efter 12 minutters spil, hvor han kom højest i en hovedstødsduel. Men bolden gik lige forbi mål på den ellers store chance.

Efter 19 minutter gik det igen galt for FC Helsingør. Pascal Gregor førte bolden frem på egen banehalvdel, men Martin Koch lurede på bolden, og trak ind foran Gregor. Her fik den store angriber foden på bolden, og så var der frit løb mod mål. Alene med Bruhn svigtede NordicBet Ligaens topscorer ikke, og satte sikkert bolden i nettet.
2-0 HB Køge

Det var hjemmeholdet der pressede på, og Helsingør havde svært ved at skabe chancer. Vi skulle helt frem til det 38. minut før FCHs første store chance bød sig. Nicolas Mortensen fik bolden i fødderne lige uden for feltet. Han fik vendt stærkt rundt og hakkede et skud på mål. Andreas Hansen i HB Køgemålet dykkede ned og fik vippet skuddet på stolpen og ud. På det efterfølgende hjørnespark, kom Nicolas Mortensen igen til afslutning, da han kom højest i feltet, og sendte bolden mod lange hjørne. Men igen kom Andreas Hansen ud og fik reddet, denne gang i venstre side af målet. To store chancer til Mortensen, og to virkeligt gode redninger af HB Køges målmand.

Frem til pausen var ingen af holdene aggressive nok til at fremtvinge yderligere chancer, og FC Helsingør kunne dermed gå til pause bagud 0-2.

Det var hjemmeholdet der kom bedst ud fra omklædningsrummet, og HB Køge havde to gode muligheder i de første fem minutter på to langskud. Især Christian Overbys skud, der gik lige over overliggeren, var tæt på.

FC Helsingør forsøgte at komme tilbage i kampen, primært med indlæg fra Jonas Henriksen og Carl Lange fra højrekanten, men de blev afvist af Køges høje forsvarsspillere. I stedet var det på et langskud at FC Helsingør endelig fik reduceret med lige over en time spillet. Patrick Olsen fik bolden i venstre side af feltet, og trak ind mod midten af banen. Han kiggede op, men fandt ikke nogen afleveringsmuligheder foran sig, og bankede i stedet et hårdt, fladt skud mod mål. Den gik forbi venner og fjender og kilede sig ind i det lange hjørne. Patrick Olsens første mål i FCH-trøjen, og et flot ét af slagsen.
2-1 FC Helsingør

Efter 72 minutter var det tæt på at hjemmeholdet kunne udbygge føringen. Et indlæg var på vej ind til Martin Koch, der lå midt i feltet, men Mikkel Bruhn kom ud af sit mål, og boksede bolden væk for næsen af angriberen. Bolden røg direkte ud til HB Køges 10’er Martin Jensen, der skød første gang, men glemte at ”kigge på snørebåndene”, og så skød han over fra en ellers helt fri position. Kæmpechance til HB Køge.

Douglas blev umiddelbart efter skiftet ind, og det gav tydeligvis lidt mere tyngde i offensiven. Der stod FCH på det meste. Efter 82 minutter gav det højre pres endelig pote. Nicolas Mortensen blev spillet i fødderne i feltet, og vendte rundt. En HB Køge-spiller forsøgte at tackle bolden, og ramte i stedet Mortensen over benet bagfra. Dommeren fløjtede omgående og pegede på pletten. Straffespark!
Douglas gik til bolden. Han ventede køligt på at målmanden gik til højre, og lagde stille og roligt bolden ind ude ved stolpen i venstre side. Overlegent sat ind af den tilbagevendte brasilianer.
2-2 FC Helsingør

Derefter var hjemmeholdet tydeligt rystede, og det var FC Helsingør der spillede for sejren. Bold efter bold blev hældt ind i HB Køge-feltet, og HB Køgespillerne havde rigeligt at gøre med at forsvare sig. Kampen gik dog helt ind i overtiden, før FCH for alvor var tæt på. Et hjørnespark blev headet videre i feltet, og i højresiden af feltet kom Douglas til bolden, men hans kvalificerede skud tog overliggeren. Centimeter fra en FC Helsingør-føring der nok ville have afgjort kampen. Men tættere på kom ingen af holdene, og så kunne dommeren fløjte af, og FCH notere sig et stort og hårdt tilkæmpet point mod ligaens førerhold.

Helsingør: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Henriksen, ”TK” Køhler, Olsen, Lange, Holst (81’ Roepstorff), Matheus (72’ Douglas), Mortensen (88’ Basse)

Dommer: Patrick Rasmussen