Skip to main content

Det endte lige 2-2, da FCH spillede sin sidste sommertræningskamp inden sæsonen starter op. Ligakonkurrenterne fra HB Køge tog imod på Capelli Sports Park, og FC Helsingør kunne gå fra kampen med en god fornemmelse, da man i store dele af kampen var i fuld kontrol, og da også førte med 2-0, indtil der til sidst gik ”træningskamp” i den, og de mange ind- og udskiftninger tillod HB Køge at komme tilbage i kampen til allersidst.

Første halvleg var dog karakteriseret ved rigtig fint forsvarsspil fra begge hold, men også højt teknisk niveau fra både FCH og HBK i afleveringsspillet. Især faldt Kasper Enghardt i øjnene med mange gode aktioner, og Oliver Drost havde flere gode aktioner frem af banen. Fra FCHs side var der afslutninger fra både Drost, Tonni Adamsen og Frederik Bay, men HB Køges forsvar fik en reddende fod på hver gang. Kun Bay lykkedes med at afslutte inden for rammen lige inden pausen, men Snorre i HB Køge-målet fik vippet skuddet uden om stolpen. En stor håndfuld hjørnespark, fordelt på begge hold, blev afvist i feltet af to velspillende midterforsvar. Så der stod 0-0 da holdene gik til pause i den kvælende hede.


Der var ikke spillet mere end halvandet minut af anden halvleg, før FC Helsingør kom på tavlen. Nicklas Mouritsen fik en god bold ude på venstresiden, trak op til feltet, og slog et hårdt, fladt indlæg ind i det lille felt. Bolden gik gennem benene på en HB Køge-forsvarer, og havnede hos Oliver Drost, der tæmmede bolden og huggede den i mål fra kanten af det lille felt. Killerinstinkt fra Drost.
0-1 FC Helsingør

Kort efter var det tæt på at Nikolaj Hansen kom på tavlen, da han kom højest efter et hjørnespark, men Snorre reddede fremragende i det lille felt, mellem fødderne af venner og fjender.

Men i det 58. minut gik den ikke længere for HB Køge. Tonni Adamsen fik en bold i fødderne ti meter over midten, og drev selv bolden frem. Uden for feltet tog han et par skarpe driblinger, og kom ind i feltet uden om sin mand. Fra en position et par meter inde i feltet huggede han bolden i mål højt og hårdt, og Snorre kastede sig forgæves. Forrygende solomål af Adamsen.
0-2 FC Helsingør

Derefter gik kampen ind i en fase, hvor begge hold skiftede en del spillere ud, og rytmen blev slået lidt i stykker for begge hold.

Det gav lidt flere muligheder til begge hold for at komme igennem kæderne, men desværre for FC Helsingør, var det hjemmeholdet der kom helt igennem først. Efter 78 minutter fik HB Køge hjørnespark, og i det lille felt kom fysisk stærke Effiong Nsungusi højest ved forreste stolpe, og headede bolden skråt på tværs af feltet og ind i det lange hjørne.
1-2 HB Køge

Og kun to minutter senere lykkedes det hjemmeholdet at udligne, da et indlæg fra venstresiden endte hos Marius Elvius, der pludselig stod meget fri på kanten af feltet. Elvius skød stensikkert bolden i mål med et hårdt skud uden om Kevin Stuhrs rækkevidde, og så var holdene lige igen.
2-2 HB Køge

Begge hold forsøgte at sætte kontraer op i de sidste ti minutter, men først brændte Elvius en stor mulighed da han skød forbi mål, og siden brændte Nikolaj Hansen en stor hovedstødschance i den anden ende. Dermed sluttede kampen lige, men FC Helsingør kunne glæde sig over at have været bedst i store dele af kampen, hvor man havde spillet med noget der lignede start-11eren.

Næste kamp er sæsonens første turneringskamp. Det er på fredag d. 23. kl. 19.00 på hjemmebanen i Helsingør, hvor Fremad Amager kommer på besøg.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Geertsen, K. Enghardt (’59 D: Wilkins), N. Hansen, N. Mouritsen, D. Norouzi, F. Juul Christensen (’85 A. Hvid), F. Bay (’59 Oliver Rimmen (prøvesp.)), O. Kjærgaard (’81 A. Lyng), O. Drost (’59 S. Czajkowski), T. Adamsen (’59 P. Buch Christiansen)

Foto (med tak til): Cementen.dk