Skip to main content

Det var et FC Helsingør-mandskab sulten efter sine første hjemmebanepoint, der tidligt søndag kunne byde velkommen til FC Midtjylland.

Et meget velbesøgt Helsingør Stadion kunne nyde det gode vejr, optimerede adgangsforhold, og et meget velspillende Helsingørmandskab, der i første halvleg var det klart bedste hold på banen. Kampen var et meget fysisk opgør i lange perioder, og allerede efter de første 25 minutter var der givet fire gule kort, to til hvert hold.


Men når det kom til spillet langs jorden, var det de undertippede værter fra Helsingør, der lykkedes klart bedst med at sætte spillet op og få afleveringerne til at flyde. Især virkede André Riel opsat på at få hul på målbylden i Alka Superliga-regi, og han havde allerede haft to store chancer, deraf én i sidenettet, da han efter 29 minutter modtog en perfekt aflevering fra Anders Holst, og satte bolden forbi FCMs målmand og over i det lange hjørne, til en meget fortjent Helsingør-føring.
1-0 FC Helsingør

Derefter forsøgte FCM sig med sporadiske optræk til chancer, men de skulle helt frem til det 39. minut, før de på et hjørnespark fik bolden ind til store Filip Novak, der dog headede lige forbi stolpen.

Dermed kunne FC Helsingør gå til pause med en overraskende, men dybt fortjent 1-0 føring.

Til starten af anden halvleg tog FCM konsekvensen af Helsingørs overtag i første halvdel af kampen, og skiftede de to store hovedstødseksperter Paul Onuachu og Jonas Borring ind. Det lykkedes også midtjyderne via ren fysik at få flyttet mere af kampen over på deres egne præmisser.

Men det var nu hjemmeholdet der kom til de første store chancer i anden halvleg. En ellers veloplagt Anders Holst formåede ikke at fejre, at han i dag tog rekorden for flest spillede kampe for FC Helsingør, med en scoring. Han nåede frem til en pænt stor chance, men FCMs målmand Jesper Hansen fik reddet bolden og desværre var der ikke nogen helsingoranere klar til at følge op på det gode tilbud.

Efter lige over en time fik FC Midtjylland held med deres fokus på den mere fysiske del af spillet, da Paul Onuachu vandt en hovedstødsduel og lagde bolden til rette for europahelten Alexander Sørloth. Mikkel Bruhn reddede Sørloths hårde skud, men måtte give fortabt på returen, som Simon Kroon sparkede i kassen.
1-1 FC Midtjylland

Målet gav Midtjylland blod på tanden, og de pressede Helsingørspillerne fysisk, uden at det dog for alvor blev farligt, ud over en enkelt chance til Jonas Borring, der ramte sidenettet.

Men hele tiden lå André Riel og en fint arbejdende Mads Aaquist og lurede på kontramulighederne, og efter 79 minutter gav det pote. Aaquist fandt Riel med en smuk tværaflevering, der ramte Riel perfekt for den rigtige side af midterlinjen, og efter et forbilledligt kontraløb over en halv banelængde satte Riel køligt bolden forbi FCMs Jesper Hansen, og jubelbrølet rystede de nyopsatte ståltribuner.
2-1 FC Helsingør

I det resterende kvarter spillede Helsingør klogt bolden rundt, og trænerteamet foretog nogle taktiske indskiftninger, da Ritter, Hegaard og Mark Leth kom ind, så man bedre kunne matche Midtjyllands aggressive hovedspil. I det 89. minut var det dog lige ved at gå galt, da Mikkel Bruhn måtte ud i en imponerende dobbeltredning for at holde Midtjylland fra fadet, men derefter var det som om Midtjyderne havde brugt deres benzin.

FC Helsingør kunne dermed lade sandet løbe ud af timeglasset og fortjent lade sig hylde ved slutfløjtet, efter en disciplineret og meget velspillet kamp, der gav den første hjemmebanesejr i Superligaregi nogensinde.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk