Skip to main content

Kampen startede med et fint pres fra Helsingør, og allerede efter fem minutter havde forsvarskaptajnen Andreas Holm en stor hovedstødschance efter et skarpt indlæg fra Adnan Mohammad, der debuterede i start-11eren.

Men derefter skiftede kampen karakter, og da hjemmeholdet efter små 14 minutter spillede Ernest Assante fri til en friløber, svigtede den lynhurtige offensivspiller ikke, og satte bolden ind bag en sagesløs Mikkel Bruhn.

1-0 FC Nordsjælland.

Resten af halvlegen havde FC Helsingørspillerne svært ved at få sat det nødvendige pres på FCN, og efter 31 minutter gik det helt galt, da Martin Fisch fik armen på en bold i feltet. Dommer Jakob Kehlet fløjtede omgående straffesparket, og målscorer Assante trådte frem til bolden. Men heldigvis for Helsingoranerne placerede han bolden for yderligt, og den gik forbi målet.

Men det var generelt en meget svær halvleg for Helsingør, og kun stærkt målmandsspil fra Bruhn, samt ren vilje i det forsvarsmæssige, begrænsede FCNs føring til 1-0 ved pausen.

I anden halvleg fik Helsingørspillerne mere styr på det opbyggende spil, men havde stadig svært ved at bryde gennem FCNs stramme kæder. Langsomt fik man dog opbygget et lille overtag, og da det skybrud der var brudt ud lige efter pausen fortog sig efter et kvarters tid, var det FC Helsingør der kom bedst ud af regntågerne. Indskiftede Nicolas Mortensen bragte fornyet dynamik ind i det offensive spil, og havde et par gode aktioner, der med lidt skarpere løb i feltet nemt kunne have ført til mål.

Derudover blev anden halvleg præget af en del hårde dueller og tænding fra begge hold, og dommer Kehlet måtte adskillige gange adskille kamphaner fra det to hold, samt dele en håndfuld gule kort ud, bl.a. til Mikkel Basse, Andreas Holm og Anders Holst.

Den største chance for at stjæle et point kom dog først i overtiden, da Nicolas Mortensen pressede FCN-målmand Runasson til at samle en tilbagelægning op. Det takserede dommeren korrekt til indirekte frispark, og næsten alle spillere fra begge hold stimlede sammen på målstregen. Men Helsingørs André Riel fik desværre ikke kun drejet bolden over muren, han fik også givet den et my for meget i afslutningen, og bolden tog overliggeren. Dermed sluttede en kamp, hvor begge hold havde haft teten i hver en halvleg, med et snævert nederlag til hjemmeholdet.

Start-11: Bruhn, S. Henriksen, Holm, Fisch, Olsen, Basse, Holst, Toby, Bay, Adnan, Riel
Indskiftere: N. Mortensen, J. Henriksen, Ohlander.