Skip to main content

FC Helsingør lagde fra land i 2. Division med en kamp på udebane mod Skovshoved IF. Det gik som vi havde håbet, da vi kunne tage tilbage nordpå med en 1-0 sejr i bagagen, der godt kunne have været et par mål større.

Der var debut til fire nye spillere i FCHs start-11, da Thomas ”TK” Kristensen, Nikolaj Hansen, Daniel Norouzi og Christoffer Petersen alle startede inde. ”TK” og Hansen dannede par i midterforsvaret foran Christoffer Petersen, og Nourouzi startede på midten sammen med Anders Holst.


Kampen startede som forventet med et massivt pres fra FCH. Især Matheus og Nicolas Mortensen drev i perioder gæk med Skovshovedspillerne, der dog lykkedes med at få lukket af foran mål, inden driblinger og stikninger for alvor blev farlige.

Skovshoved kom dog lidt bedre med efter de første ti minutter, og kom frem til deres første afslutning på et fint indlæg fra kanten der førte til et hovedstød, som dog gik langt over mål.

Forsøget på mål vækkede FCH-spillerne lidt, og de lykkedes bedre med at holde i bolden, og få Skovshoved til at løbe efter den. Lucas Haren kom afsted på sin højrekant i flere omgange, og forsøgte sig med et par kvalitetsindlæg ind mod Douglas og Mortensen, der dog ofte var mandsopdækkede inde foran mål gennem meget af kampen.

Efter 18 minutter kom Anders Holst ned i en voldsom duel på midten. Dommeren lod fordelen gælde for Skovshoved, og den tidligere FCH’er Sebastian Elvang fik bolden på kanten af feltet, hvor han trykkede af mod trekantsammenføjningen. Bolden gik dog en lille meters penge forbi mål, men udmærket forsøg.

Efter 22 minutter fik FCH deres første store mulighed. Efter en dødbold dumpede bolden ned for fødderne af Lucas Haren, der trykkede af første gang. Hans skud blev blokeret, men Nicolas Mortensen fulgte op, men på selve målstregen fik en Skovshovedspiller en frelsende fod på. Bolden røg ud i feltet, hvor Anders Holst hakkede til den i hoftehøjde, men han kunne ikke holde skuddet nede, og bolden gik over overliggeren.

Fire minutter senere var det Douglas tur til at få reddet et skud på stregen. Daniel Norouzi slog hjørnespark, og inde ved den forreste stolpe stod den store brasilianer klar, men igen fik Skovshoved en frelsende fod på. Det brændte på i Skovshovedfeltet i denne fase.

Da uret ramte den halve time, blev en lang bold lagt frem til Nicolas Mortensen der tog den flot ned, og lagde den elegant tilbage til Norouzi, der skød hårdt første gang. Skovshoveds målmand måtte strække sig så langt han kunne, for at få vippet bolden ud af højre målhjørne. Godt skud og god redning.

Minuttet efter fik Skovshoved brudt på midten, og kom afsted i en kontra. Men FCHs spillere tog et forbilledligt tilbageløb, og i stedet for en tre-mod-to-situation, kom der nok spillere med hjem til at tvinge Skovshoved til at afslutte et par meter uden for feltet, og bolden strøg over mål.

Efter 35 minutter stak Lucas Haren igen afsted på højrekanten, og slog et perfekt indlæg ind til Nicolas Mortensen, der headede mod mål som man skal: Hårdt og nedad. Men igen kom Skovshovedkeeperen ud i en pragtredning, der mere lignede noget fra en håndboldkamp, og Mortensen måtte se sit flotte forsøg reddet. En rigtig fin offensiv aktion af Helsingoranerne.

Fire minutter senere brød Anders Holst på midten. Han tog et par fikse træk i fuld spurt, og slog en perfekt diagonalbold til Frederik Bay, der var trukket med op. Venstrebacken afsluttede mod det lange hjørne, men bolden gik lige forbi stolpens yderside. Stor chance.

Lige inden pausen fik Daniel Norouzi brudt på midten og spillet Matheus i dybden. Den vævre brasilianer fik sat et par mand og spillede tilbage til Nourouzi, der var trukket med op. Midtbanedebutanten lagde et godt indlæg ind mod Douglas, der med en mand på nakken fik headet mod mål, men igen gik bolden lige forbi mål.

Mere skete der ikke i første halvleg, og dermed måtte FCH gå i omklædningsrummet uden at være kommet på tavlen, men efter en halvleg hvor man havde været klart bedst, og havde haft et kæmpe overtag i chancer og boldbesiddelse.

Allerede i det første minut i anden halvleg bankede FCH på igen. Thomas Kristensen fandt Lucas Haren med en lang, præcis aflevering, og højrekanten tog den fikst med sig med ydersiden af foden. Ved baglinjen lagde han et flot indkast ind foran, hvor en kæmpe flok spillere sloges om bolden, der røg over mål endnu engang. Men god start på halvlegen fra FC Helsingør.

Fem minutter senere fik Douglas moslet sig forbi to Skovshovedspillere på kanten af feltet, og lagde den af til Nicolas Mortensen, der afsluttede første gang, men desværre for FCH gik bolden i sidenettet fra den spidse vinkel.

FC Helsingør lagde et tungere og tungere pres, og fik spillet bolden godt rundt. Kort efter Nicolas Mortensens store chance var det Lucas Haren, der kom ind i Skovshovedfeltet. Han afdriblede en mand, og forsøgte at lægge den i det lange hjørne, men igen kom Skovshoveds målmand ned over bolden og erobrede. Men det var FC Helsingør der for alvor fyrede op under kedlerne nu.

Efter 56 minutter fik endnu en spiller debut, da unge Frederik Christensen, der er kommet til fra FC Nordsjælland denne sommer, erstattede Anders Holst på den centrale midtbane, lige inden vi rundede en times spil.

Det skulle vise sig at være en god idé. Det var nemlig Frederik Christensens intense presspil, der i et par omgange førte til, at FCH kunne beholde presset på Skovshovedes venstreside. Bolden endte til sidst hos Daniel Norouzi, der slog et forrygende indlæg ind til den bagerste stolpe, hvor Nicolas Mortensen kom op og headede bolden ind helt ude ved træværket. Denne gang kunne Skovshoveds målmand ikke nå kuglen, og FCHs spillere kunne endelig løfte armene i forløsning efter 62 minutters spil.
0-1 FC Helsingør

De næste ti minutter var mest midtbanespil. FCH havde trukket sig lidt længere tilbage på banen, og de to nye i midterforsvaret, ”TK” og Nikolaj Hansen, lukkede ned for stort set alle tilløb til chancer fra Skovshoved.

Efter 77 minutter var der ”gen”-debut til en gammel kending, da Ricki Olsen til stor glæde for de medrejsende fans blev skiftet ind til de første minutter efter hjemkomsten fra HB Køge. Han erstattede Lucas Haren, der kunne sætte sig på bænken til et velfortjent hvil, efter en stor arbejdsindsats og en god kamp.

Der var noget længere mellem de åbne chancer, da kampen gik ind i sine sidste minutter. Efter 82 minutter tog Matheus en god dribletur, og lagde bolden ud til Frederik Bay i venstresiden, der fik slået indlægget. Men inde foran var FCH-spillerne ikke kommet med, og så kunne Skovshoveds målmand tage bolden i sikker favn.

Fem minutter før tid fik Skovshoved et frispark i højresiden, og smed mand og mus frem. Men Douglas kom foran sin mand inde foran mål, og kunne lade bolden gå ufarligt over baglinjen. Skovshoved forsøgte at lægge pres på i de sidste minutter, og spillede sig til et enkelt langskud, der gik et stykke forbi, samt et hjørnespark, som endte med et frispark til Thomas Kristensen i FCHs felt, da han blev underløbet af en Skovshovedspiller.

I det 88. minut fik endnu en spiller sin officielle debut, da Emil Erbas erstattede Nicolas Mortensen. Skovshoved forsøgte til sidst at få lagt nogle lange bolde frem, men FCH fik afvist alle forsøg, og så kunne de ca. 300 fremmødte FC Helsingørfans notere sig en perfekt start på tilværelsen i 2. Division, med tre point, angriberscoring og et clean sheet til debuterende Christoffer Petersen i målet.

Næste opgave venter allerede på tirsdag, hvor vi møder AB i pokalturneringen. Det er på Gladsaxe Stadion kl. 18.15

FCH: Petersen, Bay, Kristensen, Hansen, Henriksen, Matheus, Norouzi, Holst (’59 Christensen), Haren (’77 R. Olsen), Mortensen (’88 Erbas), Douglas

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk