Skip to main content

Efter fire minutters spil fik FCH første store mulighed. Nikolaj Hansen slog en lang bold frem til Lucas Haren, der fik bolden med i fremløb. Fra en spids vinkel forsøgte Haren at snyde målmand Emil Kobberup i Jammerbugtmålet, men Kobberup nåede lige præcis tilbage og vippede bolden over overliggeren.

Ellers var det første kvarter præget af mange nærkampe på midten. Jammersbugt stod dybt og spillede mest på kontraer, der som oftest blev lukket fint ned af FCHs forsvar. Efter et kvarter fik Jammerbugt første mulighed, da en af deres angrebsspiller blev ned lagt lige uden for feltet. Det eftergølgende frispark sad rigtigt godt, men Kevin Stuhr var vågen, og boksede bolden op i luften, og fik lapperne på efterfølgende.

Efter 21 minutter fik Eli Just bolden med i god et-to-kombination, og trak gennem to mand og ind i feltet. Eli huggede til den, men hans afslutning blev blokeret, og målmand Kobberup kunne erobre det efterfølgende hjørnespark. Fin aktion fra Eli.

Kort efter fandt Luca Haren Teddy Bergqvist centralt i banen. Teddy vendte med bolden, og trak mod feltet. Men godt dækket op, måtte han afslutte lidt for tidligt, og hans skud fik ikke fart nok på til at overliste Jammerbugts målmand.

Jammerbugt stillede sig dybere og dybere som halvlegen skred frem, og overlod meget af boldbesiddelsen til FC Helsingør, der spillede den fint rundt i kæderne, men havde svært ved at nedbryde Jammerbugts solide forsvarsmur.

I det 43. minut fik Daniel Norouzi en god bold centralt. Han trak op gennem midten, og ind i feltet, hvor en Jammerbugtspiller gik hårdt til FCHs lille midtbaneterrier. Norouzi røg omkuld, og det lignede et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs.

Ud over lidt nærkampe skete der ikke yderligere, og FC Helsingør kunne gå til pause med overtag i både spil og chancer, men uden scoringer på tavlen.

FC Helsingør begyndte anden halvleg bedst. Eli Just havde et par fine aktioner, og var i et par omgange tæt på at finde både Jeppe Kjær og Lucas Haren i feltet, men Jammerbugt stod som i første halvleg meget solidt i kæderne. Haren nåede ikke yderligere, da han efter 51 minutter måtte lade sig udskifte til fordel for Oliver Kjærgaard.

Efter 58 minutter blev det for alvor farligt fra FCH for første gang. Norouzi lagde en god bold til Eli, der fandt Jeppe Kjær i feltet med en kort aflevering. Jeppe Kjær trak ind, men tæt opdækket kunne han kun komme til en halvkvædet afslutning. Eli kom ind til målmand Kobberup, og fik flikket bolden i mål, men dommeren fløjtede for frispark, da Eli gik lige hårdt nok til målmanden. Godt opspil fra FCH.

Jammerbugt fik lov til at lave mange små frispark på boldholderne, hvilket slog lidt af rytmen i stykker for FC Helsingør, men FCH havde stadig størstedelen af boldbesiddelsen. Vi skulle helt frem til 66. minut før Jammerbugt havde deres første mulighed i halvlegen. Et par hjørnespark i FCHs ende gav et par halvfarlige situationer, som helsingørspillerne dog fik afværget til sidst.

To minutter senere erobrede Oliver Kjærgaard bolden i to omgang på højrekanten, og fandt Norouzi centralt. Norouzi lagde bolden til Kjær på kanten af feltet, og Kjær afsluttede fra en spids vinkel. Hans skud blev dog blokeret, og FCH måtte nøjes med et hjørnespark, der ikke førte til noget.

Chris Cortez blev skiftet ind efter 68 minutter for Teddy Bergqvist, der havde tydelige problemer med sin fod. Fem minutter senere fik han fint spillet en ellers ufarlig bold for Jammerbugt om til et hjørnespark, der var tæt på at volde Jammerbugt problemer ved den fjerne stolpe, men til sidst fik forsvaret luftet ud.

Frem mod det 80. minut fik Jammerbugt lidt bedre fat om spillet på midten, og fik spillet sig til et par hjørnespark og en enkelt ballonafslutning, der dog ikke voldte FCH problemer.

I det 80 minut fik Jeppe Kjær frispark et par meter uden for feltet, da to Jammerbugtspillere i forening fik nedlagt ham. Oliver Kjærgaard tog frisparket, men sendte bolden en halv meters penge over overliggeren.

Jammerbugt forsøgte at sætte et lidt højere pres mod slutningen af kampen, der var tæt på at give FC Helsingør nogle gode kontramuligheder. Jeppe Kjær kom afsted i dybden efter 86 minutter efter en god bolderobring centralt. Han trak op gennem midten, og fandt Frederik Christensen, der var med ude i højre side. Men Jammerbugtforsvaret var over Frederik med det samme, og helsingoranerne kunne ikke komme til afslutning.

Da kampen gik ind i overtiden, meldte nerverne sig for alvor for FC Helsingørspillerne, og Jammerbugt lugtede blod. Kevin Stuhr var tvunget til at hive et par kanonredninger op af hatten, og Jammerbugt lykkedes med en fræk afslutning i et klumpspil i feltet, hvor bolden tog indersiden af FCHs fjerne stolpe. Alle helsingørhjerter slog et slag over, men bolden gik ud i stedet for ind.

Bolden blev rykket op på midten, og kort efter føjtede dommeren kampen af, og den vigtigste uafgjorte kamp i tre sæsoner endt med kæmpejubel for Helsingørspillere, trænere og de medrejsende fans.

FCH: K. Ellegaard, D. Wilkins, N. Hansen, J. Henriksen, E. Just (’90 A. Ementa), D. Norouzi, F. Christensen, L. Haren (51′ Kjærgaard), J. Kjær, T. Bergqvist (’68 C. Cortez)