Skip to main content

FC Helsingør har ansat 34-årige Mikkel Thygesen som ny assistenttræner. Den tidligere Brøndby- og FC Midtjyllandanfører kommer til klubben, efter at hans kontrakt i FC Roskilde tidligere på sommeren blev ophævet, og Thygesen besluttede sig for at indstille sin aktive fodboldkarriere.

Midtbanemanden nåede over 320 kampe i Superligaen, med 49 mål til følge, og havde også en enkelt afstikker til udlandet, hvor han spillede en sæson i Borussia Mönchengladbach.

Bestyrelsesformand Jordan Gardner er overbevist om Thygesens potentiale:
– Mikkel har gjort et rigtig godt indtryk på os i de samtaler vi har haft. Han er en vidende og behagelig fyr, der har en meget omfattende erfaring som spiller fra nogle af de størst danske klubber, fra udlandet, samt fra landsholdet. Vi er sikre på, at den ledelseserfaring han har fået som spiller og som anfører, i klubber som FC Midtjylland og Brøndby, vil være en rigtig god ballast for hans overgang til rollen som assistenttræner. Vi er meget begejstrede for at kunne byde Mikkel velkommen i FCH.

Mikkel Thygesen selv ser frem til udfordringen i FC Helsingør:
– Der har været kontakt mellem os et stykke tid, men jeg synes med det samme, at det lød som et ekstremt spændende projekt. Jeg var tiltrukket af ambitionsniveauet, og det professionelle setup. Det passer mig rigtig godt at være del af et projekt, hvor der er noget på højkant. Sådan har det været i de fleste af de klubber jeg har været i de sidste 17 år, og det er sådan jeg bedst kan lide det. Selvom jeg selvfølgelig er grøn som træner, kommer jeg med en masse ledererfaring, og jeg har haft mange forskellige slags trænere i min karriere, som jeg har lært en masse af.

– Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang og møde alle på og omkring holdet. Jeg har selvfølgelig talt en del med cheftræner Morten Eskesen, og ”Eske” virker som en kanon fyr, og han har en rigtig spændende trænerprofil og måde at tænke fodbold på.  Jeg ser meget frem til at komme i gang med samarbejdet med ham, og til at komme i gang i FCH.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk