Skip to main content

FC Helsingør tilføjer to talenter mere til truppen. Der er tale om de to unge canadiere Kunle Dada-Luke og Kembo Kibato. Begge har trænet med i FC Helsingør et stykke tid, og var udtaget til truppen i gårsdagens træningskamp. Både Kunle og Kembo kommer fra akademiet hos Toronto FC, der trods placeringen i Canada spiller i den bedste amerikanske række, MLS. Kunle Dada-Luke har ud over sit canadiske pas også nigeriansk pas, og tæller derfor ikke som ikke-EU-borger, grundet den såkaldte Cotonou-aftale mellem EU og en række afrikanske lande.

Sportsdirektør Matt Barnes sætter følgende ord på de to nye spillere:

– Da vi i sin tid begyndte vores scouting i Nordamerika til FCHs trup, gik vi efter spillere, der kunne tilføje noget fysik og hastighed til den allerede talentfulde trup i Helsingør. Kunle imponerede os under sin prøveperiode med sin fart og sine atletiske evner. Han har som oftest spillet på kanterne, men vi har hentet ham med henblik på også at skole ham som back.

-Én af de ting vi er glade for ved det nuværende hold, er muligheden for at sætte de unge spillere sammen med erfarne, danske spillere, og jeg kan ikke forestille mig en bedre mentor for Kunle end Ricki Olsen. Ricki er gennemført professionel i sin tilgang til fodbolden, og Kunle kan ikke finde en bedre læremester.

– Kembo Kibato er en meget alsidig spiller, der kan spille de fleste angrebspositioner. Han imponerede os i dén grad også ved prøvetræningerne her i sommer. Han har et glidende flow i sit spil, hvor han ofte får det til at se let ud at komme ud af svære situationer. Hans alsidighed bliver en stor styrke for ham, han kan spille både som 8’er eller 10’er, men ligeledes også føle sig hjemme på begge kanter.

– Hele staben så med det samme, at Kembo besidder er stort talent, og vi var positivt overraskede over, at det lykkedes os at få ham til Helsingør. Kembo er én af de unge spillere jeg ser banke på til spilleminutter allerede i denne sæson, og jeg er overbevist om at han kan blive noget særligt, hvis han fortsætter sin udvikling, og med at sætte barren højt for sig selv.

18-årige Kembo Kibato har fået en toårig kontrakt, og 19-årige Kunle Dada-Luke har fået en treårig kontrakt.