Skip to main content

Det var en kamp uden de helt store, åbne chancer, samt med en masse prøvespillere og unge spillere på banen for FC Helsingør, da Lyngby onsdag eftermiddag tog en smal sejr i FCHs anden træningskamp. Langt hen ad vejen var det svært at se forskel på oprykkerne til Superligaen, og nedrykkerne til 2. Division, men Lyngby fik til allersidst sat et mål ind, og tog således en smal sejr i den meget lige kamp.

Det første kvarter startede med et fint pres fra FC Helsingør, men Lyngby åd sig langsomt ind i kampen, og fik vendt presset. Der var dog et par gode, halve muligheder til Nicolas Mortensen på to gode hjørnespark fra henholdsvis Daniel Norouzi og Anders Holst.


Derefter fulgte en lang periode frem mod den halve time, der var præget af stillingskrig og midtbanedueller, og uden de store chancer til nogen af holdene. I FCHs forsvar gjorde Joans Henriksen, Pascal og nytilkomne Nikolaj Hansen en god figur, og Lyngby spillede sig ikke igennem.

Vi skulle helt frem til det 35. minut før Lyngby bankede på. Et frispark i højre side lige uden for feltet blev sat lige over trekantsammenføjningen af Frederik Gytkjær.

Lyngbys midterforsvar stod også godt, og det var primært på hjørnesparkene, at FCH truede. Efter 40 minutter var det tæt på, at Nikolaj Hansen kom højest efter endnu et godt slået hjørnespark fra Daniel Norouzi, der så skarp ud på sine dødbolde.

Lyngby forsøgte at komme til muligheder på et par dødbolde lige inden pausen, men der blev ikke scoret, og dermed kunne holdene gå i omklædningsrummet med 0-0 på pointtavlen.

Fem minutter inde i anden halvleg brød den tidligere FCHer Adnan Mohammad igennem Helsingørs forsvarslinje, og lagde frækt bolden af til Frederik Gytkjær, der tog et træk og afsluttede. Jonas Henriksen kastede sig ned i bolden, der uheldigvis blev skudt lige op på hans arm. Dommeren fløjtede prompte for straffespark, og Gytkjær gik til bolden overfor unge Christoffer Monty, der var blevet skiftet ind i FCH-målet fra anden halvlegs begyndelse. Gytkjær prøvede at sætte bolden højt, men overplacerede sit spark, der tog overliggeren og gik bag mål.

Efter en time blev Douglas, Dalton Wilkins, Eli Just, samt de to prøvespillere Timmermans og Kannah skiftet ind af vikarierende træner Brian Gellert.

Kort efter sneg Douglas sig ind i feltet og kom forrest med hovedet på et indlæg fra venstre, der tvang Lyngbys Thomas Mikkelsen ud i en pragtredning helt ude ved stolpen.

Kort efter kom yderligere fire spillere på banen, og FCH havde nu skiftet hele holdet minus Pascal Gregor.

I det 81. minut gik det ikke længere for FC Helsingør. Et indlæg på tværs af feltet gik gennem en større gruppe venner og fjender og fandt Emillio Simonsen inde foran mål. Han satte foden på, og satte bolden hårdt i netmaskerne fra ti meters afstand.
1-0 Lyngby BK

De mange udskiftninger så faktisk ikke ud til at svække Helsingør udpræget, og både Eli Just og Douglas havde flere gode aktioner frem mod slutfløjtet, og FCH lykkedes med at spille bolden godt rundt, og holde godt fast i den. Men der blev ikke scoret yderligere, og dermed kunne FC Helsingør notere sig et smalt nederlag i træningskamp nummer to.

FCH: Bruhn (Monty 45’), Gregor, Henriksen (’70 Erbas) , Hansen (60’ Wilkins), R. Olsen (70’ Angus*), Holst (60’ Timmermans*), Norouzi (70’ Akharraz), Matheus (Garbert*), Bay (60’ Just), Haren (60’ Kannah*), Mortensen (60’ Douglas)
*Prøvespillere

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk