Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Løns som gæstetræner i Espergærde

By 21/03/2018januar 24th, 2022No Comments

 


Espergærde IFs meget talentfulde pigeårgang ’04 fik en stor oplevelse, da Superligatræner Christian Lønstrup overtog deres træning mandag aften. Espergærde IF har over 40 piger i klubben pt., spredt over tre årgange.

Årgang 04, som Lønstrup trænede, vandt Sjællandsmesterskabet i U-13 pigerækken i sidste sæson.
Flankeret af pigernes normale trænerteam, Tony Jørgensen og Henrik Brag, samt holdleder Lise-Lotte Jørgensen, blev EIF-pigerne først kørt igennem boldtræning og opvarming, og så afsluttede man med kamptræning med to hold, på to gange et kvarter spil.


Træning i boldfærdigheder

Gæstetræner Lønstrup var begejstret for opgaven og holdets entusiasme.
– Det var sjovt at prøve. Jeg var imponeret over niveauet. De var gode med bolden, de lyttede til hvad man sagde, og der blev gået til stålet både med bolden og i nærkampene. De var bedre end jeg havde turdet håbe på, især på bolden.


Lønstrup fortæller, hvordan de to hold skal stille op, og hvordan spillet skal afvikles.


Kamp om bolden mellem “blåt hold” og “gult hold”

Træner Tony Jørgensen var rigtig glad for besøget.
– Jeg faldt tilfældigt i snak med Løns om vores projekt herude, da jeg mødte ham til en træning, og han ville meget gerne kigge forbi og se hvad pigerne kunne. Det var jo superpositivt at han gad komme herud, og det var meget inspirerende for pigerne at have ham på besøg. Henrik og jeg har forsøgt at samle alle de bedste piger i de her årgange her i Espergærde, og vi har piger fra hele Nordsjælland. Espergærde, Hornbæk, Snekkersten, Nivå osv. Det er et projekt, der lægger sig op af, hvad man har forsøgt i FC Helsingør, hvor man samler ressourcerne ét sted til gavn for alle. De her piger er dedikerede, hårdtarbejdende og har et super sammenhold. Det er vores håb, at vi kan skabe en kultur herude, hvor vi kan trække de bedste pigespillere til, og på længere sigt få licens, så pigerne kan blive matchet rigtigt.


Der bliver evalueret efter kampen, og Løns uddeler både ros, samt fifs til forbedringer.

FCH-direktør Janus Kyhl glæder sig over, at cheftræneren kommer ud i de lokale klubber.
-Vi er altid begejstrede for at komme ud og besøge klubberne i lokalområdet, og vi er meget imponerede af det arbejde der bliver lagt i pigefodbolden, ikke kun i EIF, men i hele regionen. Christian (Lønstrup, red.) havde nogle fede timer i Espergærde, og var ret imponeret af niveauet. Det er et område inden for fodbolden, der har rykket helt vildt i et stykke tid nu, og vi følger udviklingen med stor interesse. Der er ikke nogen tvivl om, at pigefodbolden har et stort potentiale, der kun bliver større i de kommende år.