Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

Helsingør besejrede Nordsjælland

By 18/03/2018januar 24th, 2022No Comments

Der var blevet lagt en jætteindsats i løbet af ugen af frivillige, sponsorer og stadionansatte for at FC Helsingør kunne afvikle hjemmekampen mod FC Nordsjælland på vores eget stadion. Den kæmpe indsats havde båret frugt, og de to hold kunne gå på banen til grundspillets sidste kamp foran et forventningsfuldt FC Helsingør-publikum, der havde fået skruet forventningerne et nøk op af den imponerende indsats i Parken i sidste runde.

Kampen startede med et hjemmehold, der virkelig lignede nogen der nød at komme på eget græs igen. Det var FC Helsingør der pressede på, og især de tre brasilianere Matheus, Douglas og Felipe Tontini var i hopla. Det var dog så som så med de helt åbne chancer, men FCH pressede Nordsjælland højt, og holdt dem fra Helsingørfeltet.


Men der var som nævnt langt mellem chancerne. Efter et kvarter blev Nicolas Mortensen nedlagt på kanten af feltet. TK gik til bolden, men hans frispark gik lige i muren.

Vi skulle helt frem til det 36 minut, før et af holdene fik en stor chance. Efter småspil omkring FCH-feltet, havnede en bold hos Bartolec, der spillede bagud i feltet til Mikkel Damsgaard der afsluttede resolut, men Superligadebutant Adrian Kappenberger kom ned over bolden, og forhindrede en scoring til gæsterne.

Der var spredte optakter til chancer fra begge hold, men rigtigt farligt blev det aldrig i de sidste ti minutter. FC Helsingør gik til pause med en fornemmelse af at man havde haft et lille overtag.

Anden halvleg startede med et offensivt pres fra FCH, og allerede efter halvandet minut var det tæt på at give pote. Efter at Matheus havde ført bolden frem, havnede et indlæg hos Felipe Tontini, der headede videre til Douglas. Brasilianeren vendte akrobatisk rundt og afsluttede halvt liggende, men bolden strøg lige uden om stolpen. Fin chance til hjemmeholdet.

Derefter stod den på stillingskrig igen, hvor FC Helsingør spillede bolden fint rundt, og FC Nordsjælland havde svært ved at sætte spillet op. Efter en time lykkedes det Tontini at finde Matheus der kom farende, men FCHs nummer ni satte skuddet et stykke over mål.

Minuttet efter kom FC Nordsjælland til deres første chance i anden halvleg. Mikkel Rygaard kom afsted på midten, og trak ud i højresiden, hvor han satte en mand, trak ind i feltet og afsluttede. Men hans smukke skud mod det lange hjørne fik lige præcis ikke nok krumning på bolden, og den tog stolpen og gik tilbage i spil.

Efter 65 minutter var Helsingør utroligt tæt på at komme foran. En lang stikning fra midten fandt Douglas i fremløb, og den store targetmand kom forbi sin mand, og fik prikket bolden fremad. Desværre lå den lige et par centimeter for langt fremme, og hans tåhyler gik lige på målmand Runarssons fremstrakte parader, og bolden rullede ud til venstre, tog stolpen og dansede på stregen, men Bartolec nåede tilbage lige foran Douglas, så ind kom den ikke.

Fem minutter senere fik en meget velspillende Matheus bolden på kanten af feltet fra nyindskiftede Tobias Christensen, og sendte en bold mod det lange hjørne. Men den dykkede lige præcis ikke nok og gik over overliggeren.

Efter 78 minutter gik den ikke længere for gæsterne fra FC Nordsjælland. Matheus fik bolden i venstresiden og fandt Douglas i dybden. Den store angriber fik bolden med sig ind i feltet, og spillede på tværs til Nicolas Mortensen, der sikkert sparkede den i kassen. Sublimt opspil orkestreret af dagens bedste, Matheus Leiria.
1-0 FC Helsingør

Derefter forsøgte FC Nordsjælland at sætte en slutspurt ind, men de kom ikke forbi et velspillende Helsingørforsvar, og dermed kunne FC Helsingør fejre hjemkomsten til Helsingør Stadion med tre lune point på en råkold aften, da dommer Benjamin Willaume-Jantzen fløjtede af efter fire minutters overtid.

FC Helsingør: Kappenberger, Gregor, S. Henriksen, Jørgensen, Mohammad, Køhler, P. Olsen, Leiria, Tontini, Mortensen, Douglas
Indskiftet: Christensen, Basse, Stückler

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk