Skip to main content

Onsdag aften spillede U19-holdet semifinale i ungdomspokalturneringen mod Hvidovre, og det blev desværre gæsterne fra Hvidovre, der løb af med sejren.

Efter en meget lige første halve time var det ellers FC Helsingør der var foran, på et forrygende langskudsmål fra Hans Christian “Kritte” Bonnesen. Midterforsvareren havde sneget sig med frem i et angreb, og tog chancen et godt stykke uden for feltet, og kunne se bolden stryge utageligt ind bag Hvidovres målmand. Afslutningen var endda med Krittes svagere venstreben, men det kunne man godt nok ikke se.

Kampen var præget af meget fight og mange nærkampe, og et Hvidovrehold der stod meget kompakt i kæderne. Kort tid inden pausen fik Hvidovre så straffespark, da en Hvidovrespiller belv nedlagt helt nede ved baglinjen i feltet. Hvidovre scorede på et flabet chippet spark, som keeper Magnus Chistensen intet kunne gøre ved.

Derefter var Hvidovre fint tilfredse med at stille sig fast på egen banehalvdel og lave en masse frispark for at ødelægge FCHs opspil. Til trods for en jættestor arbejdsindsats fra et virkeligt godt fightende FCH-hold, og et skud på overliggeren fra Lucas Lodberg, var det Hvidovre der kom foran, da de scorede på et indlæg, som en Hvidovrespiller fik presset forbi Magnus Christensen i målet i en duel i feltet.

Det fik FCH til at investere endnu mere i indlæggene og opspillet, og de sidste tyve minutter var ét langt pres på Hvidovres mål. Men gæsterne forsvarede sig sublimt, og så var det symptomatisk at Hvidovre i kampens sidste aktion fik en scoring på et kontraløb, efter at en Hvidovre-angriber lavede et fikst lille frispark på sin oppasser uden for dommernes synsfelt, og så kunne løbe frit mod mål.

1-3 endte det til Hvidovre, men FCH-drengene kan være mere end stolte af deres fantastiske pokalkampagne, og kunne også gå fra banen i dag med hovedet højt løftet efter en arbejdsindsats ingen kunne sætte en finger på!