Skip to main content

FC Helsingør fik en umådeligt vigtig sejr, da Hvidovre søndag besøgte Helsingør. Med sejren holder FCH snor i de øvrige klubber, og kan gå på vinterferie med en god fornemmelse, efter et noget svingende efterår.

Der var knap spillet fem minutter, da FCH fik det første hjørnespark i kampen. Daniel Jørgensen kom højest og fik hovedet på, men hans fine hovedstød gik over mål. Stor chance til hjemmeholdet.


Halvandet minut senere kom Jonas Henriksen afsted på højrekanten. Han slog et skarpt indlæg fladt gennem feltet, men desværre var der ingen af FCH-spillerne der kunne nå frem til indlægget, der sejlede ufarligt forbi målet.

Efter 11 minutters spil var FCH igen farlige på et hjørnespark. Andreas Holm gik op i duellen, og bolden faldt ned mellem venner og fjender i Hvidovrefeltet. Nicolas Mortensen var omgivet af Hvidovrespillere, men fik alligevel en fod på, men hans afslutning gik forbi stolpen. Det var klart FC Helsingør, der var i førersædet i det første kvarter.

Efter 16 minutters spil gav presset pote. Patrick Olsen førte bolden op gennem midten, og havde både Jonas Henriksen med til højre, og Nicolas Mortensen med til venstre. Olsen satte en mand, og afsluttede selv, da han kom ind i feltet. Hvidovremålmand Filip Djukic var kommet godt ud af sit mål, og blokerede skuddet, men Nicolas Mortensen stod klar, og satte sikkert riposten ind helt ude ved venstre stolpe.
1-0 FC Helsingør

De næste ti minutter forsøgte FCH at kapitalisere på det momentum som målet havde givet dem, og der blev tacklet så det sang, uden at nogle af holdene kunne spille sig til afslutninger.

I det 26. minut kom Frederik Bay forbi sin mand i venstre side. Han slog et indlæg bagud til kanten af feltet, hvor Jonas Henriksen havde sneget sig med op. Højrebacken afsluttede resolut, men inde på stregen havde en Hvidovreforsvarer læst situationen, og kunne heade væk inde på selve målstregen. Kæmpe mulighed, men stærkt forsvarsspil af gæsterne.

Efter 36 minutter kom Mikkel Basse til en afslutning efter et mønsterangreb. Bolden blev spillet rundt med korte, præcise afleveringer i venstresiden, og til sidst blev den spillet ud til Jonas Henriksen på højrekanten på det præcist rigtige tidspunkt. Han fik i to omgange slået et indlæg ind til Patrick Olsen, der lagde bolden videre til en fremstormende Basse, der afsluttede første gang. Hans skud blev desværre en kende for hårdt, og bolden strøg over mål.

VI nåede helt frem til det 44. minut, før Hvidovre spillede sig til deres førstes store chance. En spiller kom igennem i venstre side, og slog et indlæg fladt ind i feltet. Hele tre Hvidovrespillere havde taget løbet ind i feltet, men ingen af dem kunne nå frem til bolden. Ude i højresiden samlede endnu en Hvidovrespiller op, og sendte endnu et indlæg ind over. Her fandt den en Hvidovremand der afsluttede, men Mikkel Bruhn fik afværget forsøget. Dermed kunne FC Helsingør gå til pause med en meget fortjent 1-0 føring.

Anden halvleg var kun knap et minut gammel, da FC Helsingør var tæt på at udbygge føringen. Et fint indlæg blev sendt ind i feltet, hvor Nicolas Mortensen kom til bolden. Han ramte dog ikke bolden rent, og den strøg forbi mål i en blød bue.

Efter 66 minutters spil var det Hvidovres tur til at brænde en stor chance, da netop indskiftede Louka Andreasen kom igennem i venstre side. Han afsluttede mod den fjerne stolpe og fik bolden forbi Mikkel Bruhn, men også lige forbi stolpen.

Kampen var blevet mere fysisk præget i anden halvleg, hvilket passede gæsterne bedst. Hvidovre fik lagt mere tryk på Helsingørs midtbanespillere, og chancerne kom ikke så let til hjemmeholdet som i første halvleg. Især Nicolas Mortensen fik mange små og store skrub, når han gik op i hovedstødsduellerne. Efter 70 minutter erstattedes han således af Douglas, der skulle ind og tage duellerne i opspillet.

Fire minutter senere var det umådeligt tæt på at give pote, da Douglas blokerede en fremlægning fra en Hvidovreforsvarer. Den store brasilianer satte i fuldt firspring mod mål, og rundede Hvidovremålmand Djukic. Inde foran mål, var en forsvarer kommet tilbage, så Douglas, der var kommet ud i højresiden, spillede bolden skråt bagud til Carl Lange, der kom stormende. Han forsøgte at drible udenom Djukic, der var kommet tilbage i feltet, men Hvidovremålmanden fik i sidste øjeblik hænderne på bolden. Der skulle FC Helsingør have haft mere ud af situationen, da de faktisk var to mand alene med en forsvarer og et tomt mål.

Efter 84 minutter kom Hvidovre til endnu en stor mulighed, da et skarpt indlæg fra højresiden sejlede over den første forsvarer, og over mod den fjerne stolpe. Mikkel Bruhn blev fanget på den forkerte fod, og kun i allersidste øjeblik fik FCH gelejdet bolden over baglinjen.

Minuttet efter fik Hvidovre en endnu større mulighed, da en lidt tilfældig bold havnede hos en Hvidovrespiller lidt uden for feltet, efter klumpspil foran FCH-målet. Hvidovrespillerne trykkede af, men inde på målstregen stod Christian ”TK” Køhler placeret det helt rigtige sted, og midtbanemanden kunne heade en ”befrier” væk.

Da kampen gik ind i overtiden, forsøgte Hvidovre sig med et sidste stormløb mod FCH-målet, men i stedet var det FCH der udbyggede føringen. Indskiftede Anders Holst vandt en hård duel ved sidelinjen, og fik indkast. Det tog han langt, og fandt Douglas helt ude ved sidelinjen ud for feltet. Den store angriber rundede sin mand og trak ind i feltet, hvor han helt køligt satte bolden ind under Filip Djukic.
2-0 FC Helsingør

Målet slukkede det sidste håb for Hvidovre, og FC Helsingør kunne notere sig en usandsynligt vigtig sejr, der betyder at klubben kan gå på vinterferie med snor i holdene foran sig.

FCH: Bruhn, Jørgensen Holm, Gregor, Bay, Basse, “TK” Køhler, Henriksen, Lange (Holst 72´), Mortensen (Douglas 70´), Olsen

Dommer: Jonas Hansen