Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FC Helsingør erobrede vigtigt point i Randers

By 28/02/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør besøgte onsdag aften Randers FC, og slap fra det kronjyske med det ene point. Det var en kamp hvor fight og de defensive dyder var mere i højsædet end det polerede fodboldspil, og hvor det iskolde vintervejr satte sit præg på begivenhederne.

De første fem minutter startede med et tungt Randerspres ned mod Helsingørmålet. Der blev givet tre hjørnespark, og Helsingørspillerne havde travlt med at sparke væk i begyndelsen af kampen. Det lykkedes dog ikke Randers at blive rigtigt farlige, og så kunne FC Helsingør bide sig lidt bedre fast i opgøret.


Derefter fulgte en periode, hvor FCH lagde spillet højere op, og fik lagt et fint pres på hjemmeholdet. Efter lige over 20 minutter var det tæt på at give pote, da Adnan Mohammad trak ind i banen og trykkede af, men det smukke skud tog indersiden af overliggeren og røg tilbage i feltet, hvor Douglas lige præcis ikke kunne nå frem til bolden. Men det var en stor chance til Helsingør.

Lige inden stadionuret rundede den halve time, havde Randers’ unge angriber Mølvadgaard et stort tilbud, men hans skud gik heldigvis i sidenettet.

Det var ellers sparsomt med store chancer til nogen af holdene i en første halvleg, der i store perioder var præget af kraftigt snevejr og bidende kulde, og vejret påvirkede også spillet, der fra begge hold var præget mere af fight og tænding end af godt, teknisk fodboldspil. Kulden og sneen førte til en del tilfældigheder og fejl, men begge hold var opmærksomme på at lukke af i forsvaret.

Det var derfor helt rimeligt, at holdene kunne gå til pause med stillingen 0-0, selvom Adans skud godt kunne have fortjent en bedre skæbne.

Fra anden halvlegs start så FCH bedre ud på bolden, i takt med at snevejret var løjet af, og gæsterne lykkedes i højere grad med at få sammensat spillet på midten. Der var kun spillet et par minutter, da Adnan Mohammad igen fik driblet sig frem til en god position, men hans skud sad lige på Randers’ målmand Haldorsson.

Derefter spillede holdene sig frem til det 60. minut uden at nå frem til det store, men så var det lige ved at gå galt for FC Helsingør. Patrick Olsen havde armen rundt om Randers Johansson i feltet i en nærkamp, og han faldt dramatisk til jorden. Dommeren fløjtede og pegede på pletten, trods Helsingørspillernes protester. Den tidligere Helsingørspiller Kasper Enghardt gik til bolden, men sparkede ikke specielt godt, og så kunne Mikkel Bruhn igen sørge for, at der ikke blev scoret på straffespark mod FC Helsingør, da han stærkt parerede skuddet ud over baglinjen.

Begge hold søgte efter den åbning, der kunne give mål, men to kompakte forsvar lukkede godt af både i det åbne spil og på dødbolde. Efter 80 minutter fyrede Randers’ Mikael Boman en kanonkugle af et stykke udefra, Mikkel Bruhn kunne kun se til, men Bomans farlige skud tog oversiden af overliggeren og gik ud.

Da kampen gik ind i overtiden pressede begge hold på for at få vindermålet, og indskiftede Markkanen var tæt på, da han kom øverst på et hjørnespark, men Mikkel Bruhn stod rigtigt placeret, og kunne gribe hovedstødet ud. Melvin Frithzell var blevet skiftet ind for FC Helsingør, og havde et par gode løb ind i feltet til slut, men uden at det for alvor truede Randersmålet.

Kampen sluttede derfor med et point til hvert hold, og et godt kæmpende Helsingørhold virkede mest tilfreds med det resultat, der med Lyngbys samtidige nederlag i Odense betyder at FCH holder trit med de andre hold i bundstriden.

FCH: Bruhn, Bay, Jørgensen, S. Henriksen, Fisch, Mohammad, Basse, P. Olsen, Matheus, Douglas, Mortensen.
Indskiftet: Holst, Frithzell

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk