Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

God fight og ærgerligt nederlag i kampen mod Sønderjyske

By 04/03/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør måtte acceptere et nederlag af de mere trælse, da de i søndagens tidlige kamp tabte 1-2 til Sønderjyske i en kamp, hvor man i store perioder var det klart bedst spillende hold på den lejede hjemmebane på Right to Dream Park i Farum.

Kampen startede med en stor mulighed til FCH. Efter kun halvandet minut kom Bay ind i feltet, og til baglinjen. Han slog bolden skråt bagud, hvor Matheus hårdt presset fik vendt rundt og afsluttet, men desværre lige forbi stolpen. I de første ti minutter var det FC Helsingør der sad på spillet, og især Felipe Tontini, der fik sin første startplads, var i hopla med både gode stikninger i dybden og flotte driblinger.


Men efter et kvarter gik det galt. En bold blev tabt på midten, og Sønderjyske satte i en kontra. Bolden blev tacklet ud til hjørnespark. Marcel Rømer tog hjørnesparket, og Anders Egholm steg op og headede den utageligt ind bag Mikkel Bruhn. En kold dukkert for FC Helsingør, der havde været klart bedst indtil da.
0-1 SønderjyskE

Da der var spillet 20 minutter kom FC Helsingør selv på måltavlen, sådan da. Frederik Bay og Adnan Mohammad spillede sammen ude i Sønderjyskes venstreside, og Frederik Bay slog et hårdt indlæg mod bagerste stolpe. Her stod en fuldstændig upresset Christian ”Greko” Jakobsen, der satte foden på og dirigerede bolden i mål ude ved stolpen, uden chance for hans egen målmand. En noget besynderlig situation, og et noget besynderligt selvmål.
1-1 FC Helsingør

Fem minutter senere fik Tobias Christensen frispark i venstre side lige uden for feltet. Patrick Olsen slog bolden ind, og Daniel Jørgensen var meget tæt på at score med et hovedstød, men Sønderjyskes målmand Mielitz reddede forsøget.

Efter en halv time gik det galt igen for FC Helsingør. FCH fik et frispark lige uden for Sønderjyskes felt. Det lykkedes Sønderjyske at erobre bolden med det samme igen, og Simon Poulsen slog et indlæg ind i feltet. Her kom Christian ”Greko” Jakobsen højst, og rådede bod på sit selvmål ved at heade bolden ind.
1-2 Sønderjyske.

Det var stadig FCH, der sad på det meste af spillet i det følgende kvarter. Hjemmeholdet pressede godt, spillede bolden godt rundt, og sværmede konstant om Sønderjyskemålet, og i to tilfælde appellerede FCH-spillerne også for straffespark. Først blev et Patrick Olsen-frispark blokeret i feltet af noget der mistænkeligt lignede en Sønderjyske-arm, og kort efter blev der spændt ben for Tobias Christensen i feltet, men begge gange vurderede dommer Jakob Kehlet, at forseelsen ikke var til straffespark. Lige inden pausen blev en bold slået ind fra højresiden, og fandt Matheus i feltet. Brasilianeren headede mod det lange hjørne, og Mielitz var prisgivet, men det gode forsøg sneg sig lige forbi stolpen. Dermed kunne FC Helsingør gå til pause bagud 1-2, men med bevidstheden om at man faktisk havde været det bedste hold i størstedelen af halvlegen.

Fra starten af anden halvleg pressede FCH på for udligninger, og fortsatte hvor de slap i første. Men det lykkedes ikke at spille sig til de helt store chancer, selvom man blev ved med at presse op omkring Sønderjyskes mål, og kampen var i denne fase mere fight end fodbold.

Vi skulle helt frem til det 65. minut før FCH fik deres første store chance. Efter et hjørnespark endte bolden hos Matheus, der vendte rundt i feltet og hårdt presset sparkede på tværs efter det lange hjørne. Hans smukke afslutning tog ydersiden af stolpen, og gik tilbage i spil, men heller ikke på riposten kunne Helsingørspillerne sætte bolden ind.

Dernæst fulgte endnu en lang periode, hvor ingen af holdene for alvor spillede sig frem til chancer. Der blev løbet og kæmpet godt på midten, og især Frederik Bay kom afsted fra sin venstreback, og havde en del gode indlæg, uden at det for alvor blev farligt i Sønderjyskes kompakte forsvar.

I de sidste fem minutter af halvlegen åbnede kampen sig lidt mere op, og både FC Helsingør og Sønderjyske lurede på at komme afsted i en kontra. Men når holdene endelig nåede op til felterne, manglede der lige den sidste skarphed, og der var således ingen skud på mål fra hverken ude- eller hjemmeholdet i de sidste ti minutter.

I dommerens tillægstid forsatte skærmydslerne, og der blev således givet advarsler til både Tobias Christensen og Kees Luijckx efter førstenævnte havde nedlagt sidstnævnte. Men fighten førte ikke til yderligere scoringer eller chancer, og så måtte FCH gå fra banen med et ærgerligt 1-2 nederlag på tavlen.

FC Helsingør: Bruhn, Gregor, Jørgensen, S. Henriksen, Bay, Matheus, Basse, Olsen, Mohammad, Tontini, Christensen
Indskiftet: Akharraz, R. Olsen, Mortensen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk