Skip to main content

Til trods for endnu en velspillet kamp fra FC Helsingørs side, måtte hjemmeholdet alligevel indkassere et 1-2 nederlag i søndagens kamp mod Fremad Amager, der som det ofte var set før i sæsonen, var lige det my skarpere foran mål end hjemmeholdet.

Men det var FC Helsingør der startede bedst. Der var spillet små fem minutter med FCH i førersædet, da Matheus fik bolden i venstresiden. Brasilianeren tog et godt raid op langs sidelinjen, selvom han var hårdt presset af to Fremad Amager-forsvarere. Matheus fandt Osama Akharraz centralt, og Osama tog et fikst træk mod venstre, hvorefter han sparkede mod højre side af målet. Men Amagermålmand Niclas Dannevang var vågen, og greb bolden ud. Godt opspil og godt forsøg fra FC Helsingør.

Lige inden uret rundede ti minutter fik FC Helsingør et indkast ud for feltet. Jonas Henriksen tog et af sine karakteristiske lange indkast, og ved forreste stolpe forlængede anfører Holm, så bolden dumpede ned hos en meget fri Mikkel Basse centralt foran mål. Basse så ikke ud som om han var klar over, hvor fri han egentlig var, og midtbanemanden forivrede sig og sendte bolden forbi mål. Kæmpe chance til FCH.

Kort efter var det Fremad Amager, der blev farlige for første gang. En Amagerspiller rundede sin mand i FCHs højreside, og kom mod baglinjen. Herfra sendte han en bold indover i en halv afslutning/halvt indlæg. Den skarpe bolde strøg gennem feltet og gik på den fjerne stolpe og tilbage ud i spil. Her stod endnu en Amagerangriber klar, og han huggede hårdt til den første gang, men hans skud blev blokeret lige foran mål.

Efter 16 minutter fik Helsingør hjørnespark. ”TK” sendte en skarp bold ind foran, hvor Pascal Gregor kom foran sin mand og op til bolden. Hans skarpe hovedstød blev dog lige akkurat vippet over overliggeren af Dannevang, der var startet godt i Amagermålet.

FC Helsingør sværmede om Fremad Amagermålet det næste kvarters tid, og spillede sig til en håndfuld hjørnespark og indkast, der førte til flere afslutninger, men hver gang kom der er en frelsende Fremad-fod i vejen for skuddene.

Men efter 33 minutter var det stik mod spil og chancer alligevel Fremad Amager der kom foran. Efter et frispark blev sendt ind foran FC Helsingørmålet og headet væk, dumpede returbolden ned for fødderne af Marcus Bay lige uden for feltet, og han huggede hårdt og tørt til bolden, der strøg ind bag Mikkel Bruhn.
0-1 Fremad Amager

FC Helsingør forsøgte at finde vej gennem Fremad Amagers kæder, men de stod kompakt, og det var svært for FCH at finde løsningerne. Derfor endte første halvleg med en smal Fremad Amagerføring.

Der var spillet små ti minutter af anden halvleg, da FC Helsingør fik en gylden mulighed for at udligne. En afslutning fra Matheus fra kanten af feltet blev blokeret af Fremad Amagers Atchou med hænderne. Straffespark! Pascal Gregor gik til straffesparkspletten, men hans skud gik over mål. Straffesparkspletten er åbenbart forbandet for FC Helsingør i denne sæson.

Et par minutter senere kom Fremad Amager afsted i en kontra. Inde foran mål lå Anton Googe og den tidligere FCH-spiller Pierre Larsen fri. Googe afsluttede, men Mikkel Bruhn fik mirakuløst foden på afslutningen. Pierre fulgte op, men Mikkel Bruhn var på en eller anden måde kommet på fødderne igen og reddede helt ude ved stolpen. Kæmpe dobbeltredning af Bruhn.

Men minuttet efter gik det galt. Marcus Bay fik bolden i feltet på et indlæg, og huggede den tørt ind på klos hold, uden chance for Bruhn.
0-2 Fremad Amager

Så så det svært ud for hjemmeholdet, men lige inden vi rundede de 70 minutter lykkedes det endelig FC Helsingør at få hul på bylden. Et hjørnespark blev slået ind af ”TK”, og inde foran mål var indskiftede Anders Holst vågen, og fri, og kunne sætte bolden kontrolleret ind bag Niclas Dannevang.
1-2 FC Helsingør

FC Helsingør pressede og pressede frem mod overtiden. Hjemmeholdet forsøgte sig med lange bolde op mod de forreste folk, og med mere poleret spil og gennem midten, men lige lidt hjalp det mod de meget dybt stående Fremad Amagerkæder.

I dommerens overtid var det i stedet Fremad Amager, der fik en sidste stor chance. Pierre Larsen fik en god bold i højre side og tog et langt løb op af kanten. Inde foran mål fandt han Atchou der afsluttede, men ramte bolden skævt. Ved den fjerne stolpe stod endnu an Amagerspiller klar, men Bruhn fik reddet hans afslutning.

FCH forsøgte sig med et batteri af lange bolde fremad i det sidste minut, men afslutninger kom man ikke til, og så løb tiden ud for hjemmeholdet, der måtte indkassere et tungt 1-2 nederlag.

FCH: Bruhn, Bay, Holm (76’ Jørgensen), Gregor, Haren (Douglas 61’), Henriksen, Køhler, Olsen, Matheus, Akharraz, Basse (45’ Holst)