Skip to main content

Fredag afholdt FC Helsingør det første af i alt tre kurser sammen med Coerver Coaching. Coerver er en af verdens førende udviklere af træningsmetoder og træningskurser for fodboldtræning af børn.

Det første kursus blev afholdt hos Fredensborg B & I, og hele 30 trænere fra ni forskellige lokale klubber var mødt ind for at blive inspireret af Coervers professionelle tilgang til børnetræning i klubregi.


Kurserne kører i tre-timers forløb, hvoraf halvdelen er praktisk træning på banerne, sammen med piger og drenge i de relevante årgange.

På det første kursus fredag var det trænerne fra Coerver der trænede ungerne fra FC Helsingør, mens de lokale trænere observerede og tog ved lære, og til næste kursus hos Tikøb IF bliver det så trænernes tur til at indtage rollen som spillere, mens Coerver træner, så de kan opleve træningsøvelserne på egen krop.

På det sidste kursus hos Helsingør IF, der efter planen skal afholdes på det nye stadion til sommer, vurderer Coerver hvilken af de to træningsformer fra de første kurser det giver mest mening at slutte af med, så udbyttet for trænerne bliver bedst muligt.

– Vi i FCH har valgt at sætte meget ind på børnefodbold i vores kommune og region, siger René Lybek Hansen, T+ træner i FCH.

– Vi vil gerne være med til at inspirere og dygtiggøre miljøerne lokalt, og derfor har vi oprettet en inspirationsgruppe på Facebook for de lokale trænere, samt etableret en såkaldt Børnegruppe til at udvikle og sikre fagligheden, samt sikre at inspirationen og øvelser kommer ud lokalt, så vi kan få et endnu tættere samarbejde med vores samarbejds- og moderklubber.

Ydermere har vi nu sammen med Coerver Coaching sammensat disse tre kurser, samt fodboldcamps i området, hvor Coervers spændende tilgang til børnefodbold vil blive introduceret for vore lokale trænere. Vi er meget stolte af at hele 30 lokale trænere har valgt at bakke op om dette tiltag, og glæder os til i fællesskab at arbejde videre med stærke børnemiljøer i de lokale klubber.

Der deltager trænere fra Helsingør IF, Snekkersten IF, Tikøb IF, Nødebo IF, Frem Hellebæk, Fredensborg B & I, Esrum IF, Hornbæk Fodbold, Humlebæk BK og FC Helsingør, samt drengespillere fra FCHs Topcenter.