Skip to main content

Det var en af den slags kampe, hvor ikke ret meget lykkedes for FC Helsingør, da helsingoranerne søndag eftermiddag blev sendt hjem fra Fredericia med et 2-0 nederlag, der ikke kunne indvendes meget imod.

Allerede efter knap halvandet minut fik hjemmeholdet første mulighed. En bold blev spillet på tværs af det lille felt, og det var kun med det yderste af neglene at Kevin Stuhr kunne få neglene på, og sendt bolden videre ud til Anders Holst der kunne lufte ud.


Fire minutter inde i kampen fik Fredericia en endnu større chance. Et Fredericiahjørnespark blev sendt ind i det lille felt, hvor bolden passerede over både midterforsvar og Kevin Stuhrs labber. En meter foran mål dumpede bolden ned for fødderne af Samson Iyede, der skød første gang. Til alt held for FCH fik han dog ikke hårdt træf på bolden, og Kevin Stuhr Ellegaard fik blokeret skuddet på stregen med en god refleksredning. Hjemmeholdet appellerede kraftigt for, at bolden var over stregen, men mål blev der ikke dømt.

De næste ti minutter fik FC Helsingør presset spillet længere op på banen, men Fredericia pressede aggressivt, og FCHerne havde svært ved at få sat spillet sammen til chancer. Begge hold både gav og tog i tacklingerne i denne fase, og en del spillere var i græsset.

Fredericia fik et frispark på kanten af feltet, der blev sendt til indlæg og ud over baglinjen, og Frederik Bay havde et godt indlæg ind til Oliver Kjærgaard, der dog ikke kunne kontrollere bolden. Ellers skulle vi frem til det 23. minut før næste mulighed faldt. Fredericia slog et indlæg i feltet, og FC Helsingør kunne ikke få luftet ud. Til sidst endte bolden for fødderne af Leonel Montano, der sparkede en meter over mål fra klods hold.

Men det blev ikke ved med at gå for FC Helsingør, og to minutter senere fik Kristian Kirkegaard en god bold stukket i fødderne. Kirkegaard tog to træk mod højre, forbi to FC Helsingørspillere, og satte bolden ind ved venstre stolpe med et kontrolleret spark. Det var ikke ufortjent, spil og chancer taget i betragtning.
1-0 FC Fredericia

I det 27. minut trak Oliver Kjærgaard ud på højrekanten, og sendte et fladt indlæg på tværs af feltet. Centralt lå Anders Holst, og han blev flæsket af Raphael Nwadike, der satte knopperne i Holsts ankel uden at være i nærheden af bolden. Gult kort til Nwadike, og frispark til FC Helsingør. Det tog Frederik Bay, men hans hårde spark blev reddet af muren.

Ti minutter senere fik Fredericia i stedet udbygget føringen. Christian Tue fik en god bold ind centralt, og snød sin oppasser med en fiks vending. Tue spillede på tværs til fremstormende Samson Iyede, der var helt fri i venstre side af feltet. Iyede huggede til bolden først gang, og hans skud gik ind helt oppe under overliggeren, uden chance for Kevin Stuhr.
2-0 FC Fredericia

To minutter efter førte Fredrik Bay bolden frem i venstre side. Bay kunne ikke komme til indlæg, og trak ind i banen og spillede ind til Lucas Haren centralt. Haren så, at Philip Rejnhold var kommet med ude på højre kant, og lagde bolden ud til højrebacken. Rejnhold forsøgte med et dykkende skud mod det lange hjørne, men bolden strøg forbi stolpen. Udmærket opspil af FCH.

Tre minutter før pausen fik Lucas Haren en stor mulighed. Daniel Norouzi havde sneget sig med op i feltet, og trods tæt trafik, fik han lagt en bold skråt bagud til Haren. Kantspilleren tog et enkelt træk, og skød efter det lange hjørne, men igen strøg bolden lige forbi bagerste stolpe.

I overtiden af halvlegen kom Christian Tue igen fri i højre side, lige ud for feltet, og denne gang skød han selv. Kevin Stuhr kom dog godt ned og reddede Tues fine skud. Dermed kunne FC Helsingør gå til pause med to mål imod sig, efter en ikke specielt velspillet halvleg fra helsingoranerne.

Det tog trænerteamet da også konsekvensen af, og skiftede hele tre mand i pausen. Callum McCowatt erstattede Oliver Kjærgaard, Carl Lange kom ind på højre kant, hvor Anders Holst blev flyttet ned på højrebacken i stedet for udskiftede Philip Rejnhold, og på den centrale midt kom Mihkel Ainsalu ind i stedet for Frederik Juul Christensen.

Det gav lidt mere spil til FCH fra anden halvlegs start, og i de første ti minutter af halvlegen sværmede FC Helsingør om Fredericiafeltet, uden at det dog sådan for alvor blev farligt.

Efter en time kom FC Helsingørs hidtil største chance i halvlegen. Carl Lange trak forbi sin mand, og ind i feltet med bolden. Centralt var der dog fyldt op med Fredericiaspillere, og Lange mistede bolden. Den røg dog ikke længere end til Callum McCowatt, der også var kommet i feltet, og han prikkede bolden frem til Lange, der skød første gang. Men Elias Olafson i målet fik blokeret afslutningen.

To minutter senere var Fredericia uhyggeligt tæt på. Et indlæg blev lagt ind fra højre side, og centralt stod Mathias Gertsen fri. Han skød efter det lange hjørne, men bolden tog stolpen og gik ud. Centimeter fra, at FCF kunne lukke kampen.

Det gav hjemmeholdet mere blod på tanden, og det var Fredericia der sad på spillet i denne fase. FC Helsingør forsøgte med erobringer og kontraer, men hver gang fik Fredericia sat en kæp i hjulet for gæsterne, samtidigt med at de lurede på at få den chance der kunne lukke kampen endegyldigt.

I 79. minut havde Fredericia en stor dobbeltchance. Først kom Nwadike til skud fra kanten af feltet på et godt cutback. Kevin Stuhr reddede, men kunne ikke holde skuddet, der røg lige ud til Mathias Gertsen. Gertsen huggede til den, men Kevin Stuhr Ellegaard reddede igen, og fik sendt bolden forbi mål. Kæmpe chance til Gertsen.

I overtiden fik FC Helsingør en sidste chance for at pynte på resultatet. Indskiftede Niklas Mouritsen sendte en flot tværbold over til Lucas Haren, der tog et raid op af sidelinjen. Haren kom til baglinjen, og sendte bolden skråt bagud til Callum McCowatt, der fra kanten af feltet skød efter det lange hjørne. Men symptomatisk for FC Helsingørs dag blev Callums fine skud blokeret inden den kunne krydse linjen. Yderligere skete der ikke i kampen, og FC Helsingør måtte tage hjem til Nordsjælland med et ikke ufortjent nederlag i bagagen.

FC Helsingør har dog mulighed for at komme op på hesten igen allerede på fredag, hvor man hjemme på Helsingør Stadion tager imod Esbjerg. Det er kl. 19.00

 

1: K. Stuhr Ellegaard, F. Bay (82’ Mouritsen). N. Hansen, N. Geertsen, P. Rejnhold (45’ C. Lange), F. Juul Christensen (45’ M. Ainsalu), D. Norouzi, A. Holst, O. Kjærgaard (45’ C. McCowatt), L. Haren, D. Boysen (63’ L. Jordan)