Skip to main content

FC Helsingør kom fint ud fra start, og fik lagt et godt, højt pres på hjemmeholdet. Der var dog optræk til ballade efter fire minutter, da Sørloth og lange Paul Onuachu kom ind i feltet, men Adnan Mohammad fik i sidste øjeblik tacklet den store nigerianer. Så var FC Helsingør advaret. Men allerede et par minutter senere gik det alligevel galt. FCH blev fanget højt i banen, og Midtjylland løb en lynhurtig kontra. Ingen Helsingørspillere nåede at blokere Mikkel Duelunds flade indlæg, og så kunne Alexander Sørloth sparke bolden hårdt op i nettaget.
1-0 FC Midtjylland


Efter 13 minutter fik FCH deres hidtil største chance, da et langt indlæg fra TK blev forlænget, og Nicolas Mortensen kom først på bolden i en klump af spillere i det lille felt, og drejet den mod mål i hård kamp med Midtjyllands forsvarere, men desværre fik målmand Jesper Hansen blokeret bolden ud. Men en fint opsat standardsituation.

FC Helsingør fortsatte med det gode pres i den første halve time, og føringen havde fået hjemmeholdet til at trække sig lidt tilbage. Flere gange sværmede Helsingør rundt om Midtjyllandfeltet, og flere gange gav FCM frispark omkring deres eget felt. Tilbagevendte Anders Holst gav to-tre smagsprøver på sin gode indlægsfod, men FCM forsvarede sig fint i feltet, og Helsingør kunne ikke sende bolden mod netmaskerne.

Men efter 35 minutter kom FC Helsingør tæt på igen, da endnu et frispark fra Anders Holst blev clearet ud af feltet. Patrick Olsen sparkede, skuddet blev blokeret ud igen, og røg lige ned for fødderne af TK, der afsluttede resolut, men hans fine skud gik lige over overliggeren.

Efter 40 minutter kom Helsingør igen tæt på, da Adnan Mohammad fandt Nicolas Mortensen i feltet med en perfekt aflevering over 30 meter, men angriberen tøvede et my for længe, og FCMs forsvarsspillere kunne blokere afslutningen ud til hjørnespark.

Midtjylland truede primært på kontraer, og hver gang de kom afsted så det farligt ud. Men det var alligevel omkring en dødbold at FCM fik sat endnu et mål ind. Bolden blev spillet ud af feltet, men en lang aflevering fandt en fri Marc Dal Hende i venstresiden, og selvom Mikkel Bruhn fik reddet hans første skud, kunne FCH-målmanden ikke få bolden væk fra farezonen, og på sit andet skud kunne Dal Hende sætte bolden ind.
2-0 FC Midtjylland.

Målet gav FCM blod på tanden, og de sværmede resten af halvlegen omkring Helsingørfeltet, men der blev ikke scoret mere, og holdene kunne gå til pause efter en lige halvleg på de fleste parametre, undtagen den vigtigste: Målscoren.

Anden halvleg startede bedst for FCM, der kom mere sultent ud end FCH, men alligevel var det Helsingør der kom på scoringstavlen først. FCM-målmand Jesper Hansen blev tvunget til at sparke hurtigt ud, da Helsingør gik op i højt pres. Bolden røg i en blød bue fra TK over til Nicolas Mortensen, der ramte bolden helt vidunderligt inden den ramte jorden, og kuglen strøg i en håndgranatbue over Jesper Hansen og i mål. En klar kandidat til årets mål!
2-1 FC Helsingør

Målet tændte op under Helsingør, og kort efter oversprintede Adnan Mohammad FCM-anfører Jakob Poulsen på venstrekanten og trak ind i banen, men hans afslutning gik forbi stolpen. Derefter fulgte et par gode langskud fra Mikkel Basse og Anders Holst, men FCM holdt stand.

Der var dømt lidt stillingskrig i de efterfølgende 20-25 minutter, med mange nærkampe og frispark, og vi skulle helt frem til det 73. minut, før FCM kom til den næste store chance. Et godt indlæg fandt en Midtjyllandspiller i feltet, men hovedstødet gik snært forbi stolpen. Kort efter kom bolden igen ind i FC Helsingørfeltet, og heldigvis for gæsterne blev bolden spillet rundt i stedet for at blive skudt på mål, og så gled en ellers stor chance ud i sandet.

Til sidst satsede Helsingørtrænerne offensivt, og satte først Osama Akharraz og dernæst Morten Hegaard ind i angrebet, og man spillede lidt mere direkte. Det pressede FCM, og Superligaens førerhold måtte koncentrere sig om at forsvare sig mod gæsterne.

I de døende sekunder af den ordinære spilletid fik Hegaard lagt en bold i fødderne på Akharraz, men FCM blokerede i sidste sekund.  I overtiden var det Helsingør der var tættest på scoringen. Først satte Basse et hovedstød på stolpen efter et hjørnespark, og derefter fik Akharraz sendt et flot indlæg i hovedet på Hegaard, men den store midterforsvarer headede forbi mål.

Helsingør måtte derfor gå fra banen uden point, men havde meget stor ære af kampen, især i anden halvleg, hvor man i lange perioder pressede FC Midtjylland helt i bund.

FCH: Bruhn, Holm, Henriksen, Jørgensen, R. Olsen, P. Olsen, Christian ”TK” Køhler, Basse, Adnan Mohammad, Holst, Mortensen.
Indskiftet: Matheus Leiria, Akharraz, Hegaard

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk