Skip to main content

Torsdag eftermiddag mødte FC Helsingør Brøndby IF i en træningskamp på Brøndbys træningsanlæg. Kampen blev spillet over tre halvlege af 40 minutter, og det var en velspillet og intens affære, som FCH havde megen ære af, til trods for at det endte med en smal Brøndbysejr. Hjemmeholdet stillede med en del Superligaprofiler som Hedlund, Radocevic, Maxsø, Vigen, Slimane Jung og Frendrup, blandet med unge spillere med lidt mere ukendte navne, så det var bestemt kvalificeret modstand FCH var oppe imod.

FC Helsingør spillede især rigtig godt i første halvleg, hvor man var meget på bolden, og havde held med at sammensætte en del gode afleveringsstimer. I den første halvleg kom det meste af FCHs offensive indslag fra Carl Lange, Eli Just og Sebastian Czajkowski, der ofte havde held med at spille sig op gennem midten, eller i Czajkowskis tilfælde at vinde hovedstødsdueller og flikke bolden videre til en medspiller. Et stærkt spillende Brøndbyforsvarer holdt dog FC Helsingør fra scoringer.


Philip Rejnhold fik sin første start i FCH-trøjen, og viste flere prøver på sit talent fra sit udgangspunkt på højrebacken, bl.a. med en god afslutning på mål hen mod slutningen af halvlegen, der dog gik forbi stolpen. Han blev erstattet af Anders Holst til starten af anden halvleg.

Anden halvleg var dog knap begyndt, før hjemmeholdet kom foran. Et Brøndbysopspil op langs højresiden endte med at blive spillet ind til en Brøndbymand centralt. Brandon Onkony kom ud, og fik lukket ned, og tacklede på det rigtige tidspunkt. Desværre røg bolden lige tilbage i fødderne på Brøndbyspilleren, der noget heldigt fik bolden med. Alene mod Kevin Stuhr svigtede han ikke, og kunne sætte den sikkert ind bag FCHs veteran.
1-0 Brøndby IF

Efter et kvarter af anden halvleg skiftede Brøndby det meste af sit hold i én køre, men det kunne man nu ikke se i kvaliteten af kampen. Begge hold tacklede igennem, og forsøgte gode, gennemspillede angreb med mange afleveringer, og lykkedes også som oftest med at sætte det gode spil op. Men begge holds forsvar spillede stærkt, Jonas Henriksen og Brandon Onkony stod sikkert og fik lukket ned for det meste centralt.

FCH fulgte trop med udskiftningerne og skiftede fire mand efter 20 minutter i anden halvleg, bl.a. kom Oliver Kjærgaard og Teddy Bergqvist på banen. Teddy havde ikke været på banen længe, før Carl Lange kom fri af sin modstander på midten, trak op gennem banen centralt, og sendte bolden ud til Teddy i højre side af feltet. Teddy afsluttede hårdt og fladt, og kun en forrygende fodparade fra Brøndbys målmand forhindrede en scoring. Paraden sendte bolden ud til Kjærgaard, der lurede på kanten af feltet, men presset af BIF-forsvaret kunne han ikke holde sin afslutning nede, og den strøg over mål.

Kort efter kom Lucas Haren ind til sin første kamp efter forårets afslutning, sammen med Jeppe Kjær. Og det var Jeppe Kjær, der lige inden 2. halvlegs afslutning kvikt vendte på sin modstander, og trak mod mål. Lidt uden for feltet spillede han Teddy Bergqvist i fødderne, men svenskerens afslutning sad for tæt på målmanden.

Fra tredje havlegs start kom flere ungdomsspillere ind, og især U19s Emil Rasmussen, der kom ind på højre kant, imponerede med en lille håndfuld rigtig gode raids op af højre side i løbet af halvlegen, og et par skarpe indlæg til følge. Spændende indhop fra Emil Rasmussen.

Men det var et par af ”de gamle”, der satte sig igennem for FCH efter 20 minutters spil. Jeppe Kjær blev sendt afsted i et kontraløb, hvor han snød offsidefælden på ren hurtighed. Da han nåede kanten af feltet, trak han på tværs ind i banen, og så faktisk ud til at være lukket ned af et par tililende Brøndbyforsvarere. Men Kjær spillede fikst bolden bagud med hælen, og inde i feltet havde Anders Holst som så mange gange før sneget sig ind, og alene med målmanden hamrede Holst bolden op i det modsatte hjørne.
1-1 FC Helsingør

Fem minutter senere var Brøndby tæt på, da en af deres offensivspillere kom igennem på et kontrastød op gennem midten, men alene med indskiftede Christoffer Petersen, holdt FCHs målmand hovedet koldt, og tog afslutningen med en forrygende fodparade. Stærkt, stærkt målmandsspil af manden de bare kalder ”P”.

Tredje halvleg var præget af mange, mange udskiftninger fra begge hold, og blev lidt mere rodet end de to første halvlege. Men det var på en dødbold, at Brøndby kom tilbage. Efter et hjørnespark kom Brøndbys Andreas Maxsø højere end alle andre, og han headede hårdt nedad og i mål, uden chance for Christoffer Petersen i FCH-målet.
2-1 Brøndby

Til allersidst var det tæt på at indskiftede Valdemar Holse og Jeppe Kjær i fælleskab kunne fremtvinge den uafgjorte, der ikke havde været ufortjent for FC Helsingør. I et flot ét-to samspil fik de to ført bolden op i Brøndbyfeltet, hvor Holse lagde bolden af til Kjær, der forsøgte at lobbe bolden over Brøndbymålmanden. Men desværre for Kjær gik bolden lige forbi stolpen efter at have snydt målmanden.

Yderligere chancer bød kampen ikke på, og FCH kunne tage hjem med en rigtig god fornemmelse og en masse minutter i benene, vel vidende at de havde budt et af Superligaens tophold godt op til dans.

FC Helsingørs start-11: K. Ellegaard, D. Wilkins, B. Onkony, J. Henriksen, P. Rejnhold, C. Lange, F. Juul Christensen, D. Norouzi, Prøvespiller, S. Czajkowski

Indskiftet i løbet af kampen: C. Petersen, T. Bergqvist, F. Bay, O. Kjærgaard, Prøvespiller, J. Kjær, N. Hansen, M. ”Mac” Christensen, L. Haren, E. Rasmussen, V. Holse, T. Christiansen