Skip to main content

Det var et FC Helsingørhold med revanche til gode der lørdag tog mod Silkeborg. Og det var et FC Helsingørhold der spillede med sult, kløgt og aggressivitet som endte med at tage de tre point.

Helsingør lagde ud med et højt pres, og stressede fra start Silkeborgspillerne. Allerede efter to minutter kom det til en stor chance, da et langt indkast ind i feltet fra TK blev forlænget med hovedet af Daniel Jørgensen, men bolden sejlede på tværs af det lille felt uden at det lykkedes nogen at få hovedet på. Kun få minutter efter kom Nicolas Mortensen til den første af mange FCH-afslutninger direkte på mål, da en afslutning udefra gik forbi og ud til hjørne.


Efter syv minutter brød Adnan Mohammad Silkeborgs forsvar ned. Han erobrede bolden lidt uden for feltet og fik bolden med sig, selvom Silkeborgforsvaret forsøgte at tackle ham. I stedet for at rykke ind i feltet afsluttede han optimistisk, og ramte bolden klokkerent. Den dykkede over i det lange hjørne, uden chance for Silkeborgs målmand Thomas Nørgaard.
1-0 FC Helsingør

Føringen fik ikke FC Helsingør til at trække sig, og anført af en meget hårdtarbejdende midtbanetrio med Basse, TK og Patrick Olsen, fik man gang på gang brudt Silkeborgs opspil og sammensat gode serier af afleveringer og lagt et højt pres på gæsterne fra Søhøjlandet.

Allerede efter et lille kvarter gav det tunge pres pote igen. En bold blev spillet tilbage til Silkeborgs målmand, og TK satte i en spurt ind fra siden, og fik lukket vinklen for udsparket så meget ned, at Thomas Nørgaards bold landede lige for fødderne af Nicolas Mortensen. Han huggede resolut til bolden, og ramte den næsten endnu bedre end Adnan havde tidligere, og scorede sit andet mål i sæsonen med et smukt, smukt langskud.
2-0 FC Helsingør

I det hele taget stod der FCH på det meste i første halvleg, og Helsingør var tæt på 3-0 ved skud fra både Patrick Olsen og Adnan Mohammad, før Silkeborg spillede sig til sin første reelle chance efter små 20 minutter. Gustav Nilsson prøvede et langskud, men bolden gik et stykke forbi stolpen.

Efter en halv time var en evigt løbende, og hårdt arbejdende, Matheus Leiria meget tæt på at skubbe et smukt indlæg fra Ricki Olsen i kassen, men brasilianeren nåede lige akkurat ikke frem til bolden.

Matheus var på spil igen lige inden pausen, da han driblede sig flot fri af Silkeborgforsvaret, men hans afslutning stod ikke mål med dribleturen, og bolden gik et stykke over mål.

Dermed kunne holdene gå til pause med en 2-0 føring til FC Helsingør, og et hjemmehold der ud over føringen kunne glæde sig over at have været klart bedst af de to hold.

Anden halvleg var ikke helt på samme niveau som første fra FCH, og Silkeborg åd sig lidt mere ind i kampen. Kun fem minutter inde i halvlegen havde SIF et nærgående forsøg, da en dødbold var helt inde og danse på stregen i Mikkel Bruhns mål, men en stærkt spillende Søren Henriksen sparkede væk i sidste sekund. Det var i det hele taget et meget solidt spillende Helsingørforsvar, der afviste langt det meste, og kun få gange i løbet af kampen blev Silkeborg rigtigt farlige.

Helsingør spillede bolden klogt rundt, og lurede på den kontra der kunne lukke kampen endegyldigt, og Silkeborg jagtede bolden uden for alvor at nå frem til noget. Der var således spillet en hel time, da en ellers anonym Robert Skov kom fri ved baglinjen, og sendte en bold skråt bagud i feltet, men det farlige indlæg blev clearet inden en Silkeborgspiller nåede frem til den.

Helsingør lod ikke Silkeborg få ro på bolden, og alle spillere fra målmand til angreb trak læsset i forhold til at stresse SIF’erne. Udskiftninger fra begge hold slog rytmen endnu mere i stykker for gæsterne, og vi skulle helt frem til 83. minut før næste store chance meldte sig for Silkeborg. Nilsson kom pludselig fri i feltet, og afsluttede akrobatisk, men en stærkt stående Mikkel Bruhn fik grebet bolden helt nede mellem sine fødder.

Derefter var der kun spredt fægtning mens tiden langsomt løb ud, og efter de obligatoriske tre minutters overtid kunne Helsingørspillerne hæve armene og fejre at man endelig fik gevinst af en flot spillet kamp. Tre meget vigtige point til bundstriden var i hus, og FCH fik fortjent stoppet stimen af nederlag på en kold, men dejlig aften på Helsingør Stadion.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk