Skip to main content

FC Helsingør spillede søndag den anden træningskamp i samme weekend, da man var på besøg hos Brøndby Ifs reservehold på Brøndbys træningsanlæg. Det var dog et hold med Superligaprofiler som Michael Lumb, Thomas Mikkelsen, Jens Martin Gammelby og Michael Uhre, samt store talenter som Skipper, Frendrup og Singh der stillede op, så det var så absolut et slagkraftigt mandskab, hvilket FCH også skulle få at føle.

FCH startede kampen fint, og efter et par minutter havde Tonni Adamsen kampens første afslutning, der dog blev blokeret i feltet. Men efterhånden som halvlegen skred frem, pressede Brøndby mere og mere på, og FC Helsingørspillerne havde nok at gøre med at forsvare sig. Det gjorde de ret kompetent, og der var langt mellem chancerne i begge ende i de første 45 minutter. Den fugtigt varme der lå over Vestegnen satte dog også sit præg på de fysiske udfoldelser.


Brøndby havde et par langskud lige på Kevin Stuhr Ellegaard, der var tilbage i FCH-målet, og et enkelt giftigt frisparksforsøg fra Gammelby. Men vi skulle helt hen i det 44. minut før BIF fik udbytte af anstrengelserne. Michael Uhre snød offsidefælden, og kom alene igennem med Kevin Stuhr, og sidste sæsons topscorer i Superligaen svigtede ikke, men satte den køligt ind med et fladt skud ude ved venstre stolperod.
1-0 Brøndby IF

Fra anden halvlegs start kom FC Helsingør noget bedre med i kampen, og fik lagt et fint pres på Brøndbymålet i det første kvarter. Tonni Adamsen kom til endnu en god chance, denne gang på et indlæg, men måtte igen se sit skud blokeret i sidste øjeblik.

I stedet udbyggede Brøndby føringen, da hjemmeholdet igen snød FCH med et dybdeløb fra den rigtige side af offsidelinjen. Unge Mathias Kvistgaarden kom igennem i feltet, og han vippede elegant bolden i det lange hjørne, og sendte Brøndby på sejrskurs.
2-0 Brøndby IF

Oliver Kjærgaard spillede hele kampen på central midt for FCH, og han spillede en fin kamp på dagen. Efter 68 minutters spil fandt han flot indskiftede Alexander Lyng, der trak ind i feltet, og kom til baglinjen. Her lagde han et godt, fladt indlæg gennem det lille felt, men centralt foran mål var det kun Geertsen der var kommet med ind, og han kunne lige præcis ikke nå bolden.

Lige omkring det 75. minut lukkede og slukkede Brøndby så kampen med målet til 3-0, og igen var det Kvistgaarden der scorede. Han slap fri i det lille felt, og kom først på et indlæg fra højre side, som han dirigerede i mål i knæhøjde.
3-0 Brøndby IF

Derefter gik gassen ud af kampen, og Brøndby spillede bolden klogt rundt i egne rækker, mens FC Helsingør lavede lidt for mange afleveringsfejl i det opbyggende spil, til at kontraerne for alvor blev farlige.

Dommeren fløjtede kampen af præcis da uret rundede 90 minutter, og FC Helsingørspillerne kunne om ikke andet glæde sig over at have fået mange meter i benene, samt at man i de gode perioder teknisk matchede Brøndbyspillerne fint. Man kunne dog godt se, at en del af FCH-spillerne også havde spillet i kampen i går.

Nu står den på træning og opladning frem til på fredag, hvor FCH tager sydpå for at møde HB Køge i den næstsidste træningskamp. Det er kl. 12.00.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, K. Enghardt, N. Hansen (64’ D. Norouzi), N. Geertsen, N. Mouritsen, F. Juul Christensen, O. Kjærgaard, M. Gundelach (prøvesp.) (64’ F. Bay), O. Drost (’75 A. Hvid (U19)), T. Adamsen (’64 A. Lyng), P. Buch Christiansen