Skip to main content

FC Helsingør var sikre på fjerdepladsen i grundspillet, da de fredag mødte et Skivehold, der for deres vedkommende kunne bruge alle point i kampen mod nedrykning. Skives bane var sandet og tung, og blev revet op i løbet af kampen, og kombineret med en meget fysisk kamp fra begge mandskaber,uden de helt store muligheder, var det logisk nok, at den sluttede med en 0-0 pointdeling efter 90 minutter.

De første ti minutter var lidt henholdende fra begge hold, og begge midtbaner fik lavet en del frispark på modstanderen. Frederik Juul fik et ordentligt skrub efter små ti minutter, da en Skivespiller bankede skulderen op i ansigtet på midtbanespilleren, men Frederik Juul kom på benene igen.


Efter små 12 minutter kom Skives veteranangriber Thomas Dalgaard igennem centralt, men i sidste øjeblik fik Philip Rejnhold blokeret Dalgaards raid in i feltet, inden det blev rigtigt farligt.

I det 20. minut havde FC Helsingør sværmet om Skivefeltet i nogle minutter. Anders Holst fik bolden et stykke uden for feltet, og kiggede op efter afleveringsmuligheder. I højre side af feltet havde Lucas Haren sneget sig ind, og Holst fandt Haren med et flot chip, og Haren forsøgte at first-time bolden i mål, men lykkedes ikke rigtig med at få træf på bolden, og den røg bag mål. Fint opspil fra FCH.

Lige inden den halve time gik Nikolaj Hansen hårdt ind i en duel med Thomas Dalgaard, der faldt til jorden i FCH-feltet. Dommeren vinkede dog afværgende, og Dalgaard fik ikke det straffespark han appellerede for.

Minuttet efter kom Lucas Haren afsted op af højrekanten, og da han nåede feltet, slog han et hårdt indlæg til den modsatte side, hvor Nicklas Mouritsen var kommet med. Mouritsen huggede til bolden med et flot svunget skud fra hoftehøjde, men bolden gik forbi mål, til trods for at Mouritsen fik holdt skuddet nede.

I det 37. minut fik Skive deres første hjørnespark i halvlegen, og det blev slået farligt ind i det lille felt, hvor Callum McCowatt med det øverste af hårtoppen fik vippet bolden over mål, lige for næsen af en Skivespiller. Pænt stor mulighed til hjemmeholdet.

Der var ikke yderligere store muligheder til nogen af holdene af resten af første halvleg, der var noget præget af den dårlige bane og Skives defensive udgangspunkt. Dermed kunne begge hold gå til pause med et enkelt point i banken, men FCH-spillerne må også have følt at med lidt mere coolness i indlæggene, lå der farlige muligheder og ventede på dem i anden halvleg.

Fra starten af anden halvleg var det dog hjemmeholdet der kom bedst fra start, og Skive havde et par afslutninger fra distancen, der dog ikke gav Kevin Stuhr de store problemer. Vi skulle frem til det 52. minut før FCH fik deres første store mulighed. Et frispark ude i venstre side af banen blev sendt ind centralt, hvor Nikolaj Hansen fik hovedet på, men bolden var lige lidt for langt foran Hansen, og hans hovedstød gik skævt af mål.

Efter 56 minutter, hvor FC Helsingør ikke havde haft en afslutning inden for rammen, tog Morten Eskesen og trænerteamet konsekvensen, og byttede Kjærgaard, Haren og McCowatt med Liam Jordan, Tonni Adamsen og David Boysen.

Det gav

I det 66. minut kom Skives Santos igennem centralt, tog et enkelt træk, og fra en position i venstre side af feltet huggede han mod det modsatte hjørne, men Kevin Stuhr stod rigtigt, og kunne erobre bolden. Skives hidtil bedste forsøg.

Minuttet senere var Nicklas Mouritsen tæt på at score mod sit gamle hold. Philip Rejnhold slog et fladt indlæg bagud i feltet fra baglinjen, og bolden strøg urørt helt ud til Mouritsen, der kom stormende op centralt. Venstrebacken huggede til den med et tordendrøn, og tvang Skives målmand ud i en klasseredning helt ude ved stolpen, hvor han lige akkurat fik bokset bolden forbi stolpen. Forrygende afslutning fra forsvarsspilleren.

Fem minutter senere fik Skive en god mulighed, da en bold ind i feltet, efter lidt ping-pong landede for fødderne af en Skivemand i højre side af feltet, men afslutningen blev blokeret af Nicklas Mouritsen, og blev ikke for alvor farlig.

Kampen åbnede lidt op frem mod de sidste ti minutter, og begge hold lurede på scoringen, men to stærke forsvar og en grim bane gjorde ikke meget godt for den polerede fodbold, og optræk til chancer løb ud i sandet gang på gang.

Men det var tydeligt, at FC Helsingør havde mere i tanken end Skive frem mod kampens afslutning, og FCH’erne sværmede om Skivefeltet, med flere gode indlæg fra især Rejnhold og Norouzi til følge. Men de hærdebrede Skivespillere lukkede ned centralt, og man fik ikke udbytte af overtaget. I stedet var det Skive der fik lagt tryk på frem mod afslutningen af kampen.

Mads Agger fra Skive fik en kæmpe chance efter 86 minutter. Agger lå og lurede mellem venner og fjender i et fyldt FCH-felt, og var klar, da en lidt tilfældig bold nåede frem til ham. Agger huggede mod det lange hjørne, men Kevin Stuhr kom helt ned til stolperoden, og fik bokset bolden ud. Stor chance og rigtig god redning fra Ellegaard.

På kanten af overtiden fik Skive endnu en stor mulighed, da man midt i et klumpspil først fik blokeret et skud på kanten af det lille felt, og på riposten også skød lige på en FCH-fod i feltet.

Minuttet efter var Agger meget, meget tæt på at heade bolden ind på et godt indlæg, men blev lige nøjagtigt generet nok af Frederik Bay centralt, til at bolden gik forbi.

Dermed satte et hårdt spillende og hårdt kæmpende Skivehold en stopper for FCHs sejrsstime, men FCH kunne dog glæde sig over en solid defensiv indsats, og over at man endnu er ubesejret siden vinterpausen. Nu venter to ugers lansholdspause, inden top-seksspillet går i gang. Programmet for de første runder følger engang i løbet af næste uge.

FCH: K. Stuhr Ellegaard, N. Mouritsen, N. Hansen, H.C. Bonnesen (84’ M. AInsalu), P. Rejnhold, D. Norouzi, F. Juul Christensen, A. Holst (73’ F. Bay), O. Kjærgaard (56’ D. Boysen) L. Haren (56’ T. Adamsen), C. McCowatt (56’ L. Jordan)