Skip to main content

Det var FC Helsingør der fra starten lagde pres på gæsterne fra Vanløse. Det førte til et par halve muligheder til Nicolas Mortensen indenfor de første fem minutter, men Mortensen blev godt pakket ind af Vanløses midterforsvarere.

Lige inden vi rundede de ti minutter lykkedes det dog Nicoals Mortensen at komme en smule fri i venstre side af feltet, hvorfra han sendte et fint skud mod mål. Den fik dog lige et my for meget, og gik over overliggeren.

To minutter senere var Ricki Olsen trukket med op på højre kant, og sendte et giftigt indlæg ind mod Mortensen i boksen. Nicolas Mortensen hoppede højt, men var lukket ned af sin direkte modstander, så han ikke kunne få dirigeret sit hovedstød ordentligt mod mål. Men en fin mulighed.

FCH spillede bolden rigtig godt rundt i denne fase, og Vanløse kom ikke meget på bolden. Kort efter Mortensens hovedstød var det Harens tur til at bryde igennem på højrekanten, og han sendte et fladt, hårdt indlæg ind mod en helt fri Jeppe Kjær midt for mål. Men i sidste øjeblik kom en Vanløseforsvarer på tværs og fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Efter 16 minutter kom Vanløse for første gang op i Helsingørs ende af banen. Et fint rush førte til et hjørnespark, men ved den fjerneste stolpe var farlige Castelijns dækket fint op, og han kom ikke op til bolden.

To minutter senere gik den ikke længere for Vanløse. Anders Holst sparkede bolden ind i feltet i et klumpspil, og en Vanløseforsvarer havde hånden for langt ude. For anden kamp i træk fik FC Helsingør straffespark. Holst gik selv til bolden, og satte den usvigeligt sikkert ind bag Vanløsekeeper Krogh.
1-0 FC Helsingør

Efter 21 minutter blev det også 2-0. Jeppe Kjær pressede på i feltet, og keeper Krogh kom ud og forsøgte at erobre på kanten af det lille felt. Han fik dog ikke kontrol over bolden, der pludselig lå for fødderne af Nicolas Mortensen, der prikkede den ind højt og hårdt.
2-0 FC Helsingør

Derefter fulgte en periode, hvor FC Helsingør stillede sig lidt dybere, og lurede på at sætte kniven ind igen. Vanløse havde endog meget svært ved at erobre bolden på det hurtige underlag, og der var spredte optræk til chancer til både Kjær og Mortensen, uden at det dog for alvor blev farligt i denne fase.

Lucas Haren gav flere gange prøver på sin enorme speed, og efter 32 minutter kom han igen forbi sin mand i højre side. Haren trak ind i feltet langs baglinjen, og forsøgte at slå den fladt ind foran, men Vanløse fik hældt den ud over linjen. På det efterfølgende hjørnespark var det tæt på at Nicoals Mortensen kunne komme op, men Vanløse var opmærksomme på faren, og lukkede ned for Mortensen i hovedspillet i det meste af første halvleg.

Vanløse forsøgte at spoile FC Helsingørs opspil med mere fysisk spil, hvilket gav dem hele tre gule kort i første halvleg, men FCH var tilfredse med at tage imod og lure på kontraerne. Et par minutter før pausen var det tæt på at give pote, da Anders Holst fandt Jeppe Kjær med en god stikning frem i banen, hvor Kjær kom imellem to Vanløsespillere, men desværre for Kjær var han lige akkurat kommet på den forkerte side af offsiden. Godt set af Holst.

Mere skete der ikke i halvlegen, og FCH kunne gå til pause med en komfortabel føring i både målscore og boldbesiddelse.

Anden halvleg begyndte med en stor chance til FC Helsingør. Et forrygende indlæg fra Holst fra venstresiden strøg fladt ind i feltet, hvor det var centimeter fra, at Jeppe Kjær kunne få tåen på, men desværre for Kjær nåede han ikke helt derind, og bolden gik forbi ham. Rigtig stor mulighed.

Et par minutter inde i halvlegen fik Vanløse frispark ti meter uden for feltet i venstre side. Dominicussen slog et indlæg højt ind foran, men inde foran var FCH-forsvaret vågne, og fik bolden reddet ud af feltet.

Men allerede fem minutter inde i halvlegen lykkedes det FCH at udbygge føringen. Nicolas Mortensen fik en lang bold op mod sig fra Ricki Olsen, og tog den i én bevægelse med sig mellem to forsvarere, og satte den sikkert i det lange hjørne under målmand Krogh, der sprællede forgæves. Fremragende aktion af Nicolas Mortensen.
3-0 FC Helsingør

To minutter senere var det tæt på at Vanløse kunne reducere. Et hjørnespark blev slået til fjerneste stolpe, hvor en Vanløsespiller fik foden på. Bolden strøg på stolpen, gik i spil igen, og igen kom en Vanløsemand frem til den, men Christoffer Petersen i målet hev en håndboldredning ud af ærmet, og fik viftet bolden væk. Lidt for stor mulighed til Vanløse, men godt taget af Petersen.

Efter 56 minutters spil kom Mortensen så på tavlen igen. Ricki Olsen tog et godt løb med bolden op af højresiden, og slog et skarp indlæg ind i boksen. Her stod Mortensen klar, og kunne score et af karrierens nemmere mål, og fuldende sit hattrick.
4-0 FC Helsingør

Efter en times spil fik Jonas Henriksen comeback for FCH, da han erstattede Nicolaj Hansen i forsvaret., og minuttet efter kom Eli Just ind i stedet for Lucas Haren.

Efter 67 minutter lykkedes det så Vanløse at reducere. Ricki Olsen havde ifølge dommeren hånd på bolden, selvom det så ud til at den var helt inde ved kroppen. Ikke desto mindre pegede på pletten. Høybye lagde bolden an, og satte den sikkert ind modsat Christoffer Petersen.
4-1 Vanløse

Efter 71 minutter reducerede Vanløse yderligere. Høybye fik bolden i en rimelig ufarlig position et stykke uden for feltet, men hakkede til den med appel, og den strøg ind bag Petersen. Lidt unødvendig scoring at indkassere, men flot sat ind af Høybye
4-2 Vanløse

To minutter efter fik FC Helsingør frispark på kanten af feltet. Frederik Bay lagde bolden til rette, og skruede et fint frispark mod højre side af målet. Men denne gang overlistede FCH ikke Krogh, der kom helt ud til stolpen og vippede bolden forbi. Godt forsøg fra Bay.

75 Minutter på klokken. Jeppe Kjær fik en bold i dybden, og denne gang kom har forbi sin mand. Alene med en enkelt modstander driblede han frækt forbi, trak på tværs af målet og satte den helt cool ind.
5-2 FC Helsingør

Tre minutter senere erstattede Carl Lange Anders Holst, da Lange blev skiftet ind til sin første kamp efter en længere skadespause. Umiddelbart efter snød Jeppe Kjær sin oppasser i højre side, og trak mod mål. I en to-mod-én situation, spillede han på tværs til Nicolas Mortensen, der ikke fik afsluttet i tide, og blev tacklet bagfra af en Vanløsespiller. Kæmpe mulighed til FC Helsingør

Kort efter bød Lange ind for første gang. Han trak med et par fikse finter forbi sin mand i venstresiden, og ind i feltet. Ved baglinjen sparkede han et hårdt skud/indlæg, men Krogh var vågen og erobrede. Minuttet efter kom han forbi igen, og sendte den fladt i feltet, hvor det var tæt på at Mortensen kunne få sit fjerde mål. Desværre fik Mortensen ikke helt kontrol over bolden, og chancen løb ud i sandet.

Men fem minutter før tid fik Kjær sit andet mål. Han erobrede selv bolden fra en modstander foran feltet, prikkede den til siden og løb ganske enkelt fra sin oppasser på tværs af kanten af feltet. Målmand Krogh forsøgte at komme ud, men Kjær lobbede helt køligt bolden over ham og i mål. Suveræn aktion af den lille hurtigløber.
6-2 FC Helsingør

Yderligere underholdning kunne man næsten ikke forlange, og der var ikke lagt meget tid til af kampens dommer. FC Helsingør forsatte sin stime som ubesejret i divisionen, og den forrygende start på det nye stadion.

FCH: Petersen, Bay, Hansen (Henriksen 60’), ”Kritte” Bonnesen, R. Olsen, Holst (Lange 78’), Norouzi, Christensen, Haren (Just 61’), Kjær, Mortensen.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk