Skip to main content

I en kold og hårdt spillet kamp mod HB Køge, lykkedes det FC Helsingør at komme fra Køge med et enkelt point. Ingen af holdene spillede sig til de helt store, åbne chancer og begge forsvar stod rigtig godt. Så 0-0 var fair nok, spil og chancer taget i betragtning.

Det var Helsingør der begyndte kampen bedst. Udeholdet fik lagt et fint tryk på Køgemidtbanen, og det meste af spillet forgik på Køges halvdel. Der var kun spillet få minutter, da Jonas Henriksen var tæt på at komme op til et hjørnespark, men han headede forbi.

Efter otte minutter kom den tidligere FCH-spiller Martin Koch fri på en kontra, i en situation der lugtede noget af offside. Den blonde angriber var alene igennem, men Mikkel Bruhn kom fremragende ud af sit mål, og fik blokeret afslutningen med en fodparade.

De næste ti minutter var meget præget af den voldsomme sidevind på det ikke helt færdigbyggede stadion i Køge. Det var kun de flade, korte afleveringer der lykkedes, og begge hold havde svært ved at finde medspillere med de lange afleveringer.

Efter 20 minutter fandt Collen Warner, der havde fået sin første startplads, Lucas Haren med en smuk diagonalaflevering. Højrebacken trak til baglinjen og slog indlægget første gang. Inde foran mål strakte Christian ”TK” Køhler sig til det yderste, men nåede dog lige præcis ikke frem til bolden. Godt opspil fra FC Helsingør.

Efter en halv time kom Christian Overby pludselig forbi sin mand i venstre side. Han trak ind i feltet og sendte et giftigt skud mod det korte hjørne. Bolden strøg dog lige forbi sammenføjningen, og Bruhn kunne ånde lettet op i FCH-målet.

Minuttet efter trak Anders Holst op gennem midten med bolden. Han fandt en medspiller der lagde bolden på tværs. Foran mål lå Osama Akharraz fri, og forsøgte at forlænge til en medspiller, men uden held. Han skulle måske nok have afsluttet i situationen.

Halvlegen forløb videre uden de store muligheder til nogen af holdene, så tiden løb ud og ingen af holdene kunne være utilfredse med at det lignede en pointdeling ved pausen.

Fra anden halvlegs start gik FCH over i en lidt mere offensiv 3-5-2opstilling, og efter få minutter var det tæt på at give pote, da Lucas Haren efter et hjørnespark fik fat i en ripost på kanten af feltet. Han trak ind og fik afsluttet, men Køgemålmand Andreas Hansen fik blokeret skuddet.

Kort efter måtte Lucas Haren gå ud efter en nærkamp, hvor han fik et ordentligt skrub. Han blev erstattet af Nicolas Mortensen. Det gav dog ikke nogen af holdene flere store chancer, og kampen gik ind i en fase præget af mange nærkampe, spilstop og frispark.

Efter 76 minutter kom Køge meget tæt på. En bold blev ført op i højresiden, og en fiks hælaflevering spillede Henrik Madsen fri. Han trak ind i feltet og lagde en bold på tværs. Inde foran mål stod en Køgespiller næsten fri men fik på en eller anden forunderlig måde ikke sat bolden ind.

I momentet efter fik HB Køge igen lagt en bold i feltet, hvor den blev forlænget. Helt inde under mål dumpede den ned, og Køge- og Helsingørspillerne sparkede store huller i luften i forsøget på at erobre den. Til sidst lykkedes det dog Mikkel Bruhn at komme ned over bolden for snuden af en Køgespiller.

Da vi rundede de 80 minutter, var det tæt på, at Matheus fik scoret. Han trak i dybden og fik foden på en bold foran sin modstander. Men Køgemålmand Hansen fik i sidste øjeblik erobret.

I overtiden lykkedes det Nicolas Mortensen at erobre bolden og sende den videre til Matheus i samme bevægelse. Brasilianeren afsluttede, men bolden gik forbi mål. HB Køge havde også en enkelt forkølet afslutning, men Mikkel Bruhn samlede sikkert bolden op. På det efterfølgende udspark løb Køges Jakob Johansson hen og blokerede Bruhns udspark. Det takserede dommer Patrick Rasmussen til gult kort, og det var Johanssons andet, så han måtte gå i bad et minuts tid før resten af spillerne.

Det lykkedes ikke nogen af holdene at etablere et angreb i det sidste minut, og så sluttede kampen som den startede. 0-0

FCH: Bruhn, Bay (46’ Jørgensen), Gregor, Henriksen, Haren (53’ Mortensen), Warner, Olsen, ”TK” Køhler, Matheus, Holst, Akharraz (74’ Basse)

Dommer: Patrick Rasmussen