Skip to main content

Der er lagt op til en nervepirrende afslutning på sæsonen efter at FC Helsingør for anden weekend i træk spillede uafgjort og krøb et point tættere på stregen med resultaterne i de andre bundkampe.

Det var FC Helsingør der var bedst over det meste af kampen, og der var spillet mindre end et minut, da Fredrik Bay første gang trak forbi sin mand i højre side, og lagde bolden fladt ind i feltet. Osama Akharraz driblede bolden rundt om sig selv, og nåede lige præcis ikke at afslutte, før bolden blev clearet ud af feltet. Her stod Douglas på lur, men den store brasilianer sendte sin afslutning et godt stykke over mål.

Det var den sidste gode aktion fra uheldige Osama Akharraz, der måtte udgå med en skade efter mindre end ti minutters spil. Han blev erstattet af Matheus.

Lige efter udskiftningen var det tæt på igen. En bold havende lidt tilfældigt hos Nicolas Mortensen, i en situation, hvor Næstvedspillerne slet ikke var på plads. Mortensen afsluttede langt udefra med hovedet, og bolden strøg i mål, men dommerens arm var desværre allerede hævet for offside.

Efter et kvarter kom Næstved til første mulighed. På en hurtigt kontra kom en Næstved-mand fri i venstreside, hvor han trak forbi sin mand og lagde et fremragende indlæg ind foran mål. Her var Næstveds Raffaelson løbet ind bag om FCH-forsvaret, og han headede hårdt og utageligt bolden ind bag Mikkel Bruhn
0-1 Næstved

FC Helsingør havde meget af spillet, men Næstved lå hele tiden og lurede på kontraer til deres hurtige offensivspillere. Det lykkedes dog flere gange FCH at komme til indlæg, hvor især Frederik Bay var hjemmeholdet en god mand, men der manglede slutprodukt i feltet, hvor Næstved stod solidt. Således skulle vi helt frem til 35. minut, før FCH fik afsluttet inden for rammen igen. Det var ”TK”, der afsluttede et godt stykke uden for feltet, men hans dykkende skud sad lige på målmand Christoffer Petersen i Næstvedmålet.

Tre minutter senere fik FC helsingør en god chance oi to omgange. Patrick Olsen fik bolden på midten, og trak op til kanten af feltet, hvor han sendte en kontrolleret afslutning mod det modsatte hjørne af målet. Christoffer Petersen kom ned helt ude ved stolpen og fik hånden på bolden. Afslutningen gik tilbage i spil, og røg lige ud til Douglas, der afsluttede fra en spids vinkel. Desværre gik hans skud lige præcis på den forkerte side af opstanderen og i sidenettet.

Lige inden pausen fik FCH endnu en god mulighed. En dødbold ind i feltet blev forlænget af Collen Warner, og endte med at dumpe ned foran Matheus. Men angriberen kunne ikke få dirigeret sin afslutning den rigtige vej uden om Næstvedspillerne i feltet, og bolden gik forbi mål.

Så FC Helsingør måtte gå i omklædningsrummet nede 0-1, efter en ellers udmærket halvleg.

Tre minutter inde i anden halvleg kom FCH til sin første chance. Collen Warner lagde en bold ind i feltet fra højresiden, og inde foran stod Nicolas Mortensen placeret midt for mål. Han kom dog ikke helt rundt, og hans afslutning gik igen forbi mål.

Seks minutter inde i halvlegen kom Næstved til deres første mulighed. En bold blev ført op i venstre side, og med et fikst træk kom Næstvedsspilleren ind i feltet. Her afsluttede han hårdt og fladt, men Mikkel Bruhn fik hånden på skuddet. Stor mulighed til gæsterne.

Men det var FC Helsingør der kom først på tavlen i anden halvleg, efter 54 minutter. Matheus fik bolden uden for eget felt, og stak i løb. Han kom forbi først én, så to spillere, og blev til sidst nedlagt fem meter uden for Næstvedfeltet. Patrick Olsen gik til bolden, og midtbanespilleren satte et knaldhårdt spark ud i venstresiden af målet, lige uden for Næstveds målmands rækkevidde. Super frisparksmål.
1-1 FC Helsingør

Målet tændte op under Helsingørspillerne, og Næstved havde travlt med at forsvare sig. Kampen gik ind i en fase med mange frispark og nærkampe, og ikke så meget poleret spil. Det bekom Næstved lidt bedre end FCH, og der var langt mellem de åbne chancer de næste tyve minutters tid.

Lige efter uret rundede de 80 minutter spillede Næstved rundt om FCH-feltet, og til sidst kom en spids aflevering ind og fandt Iaar Ibrahim, der blev tacklet hårdt. Stadion holdt vejret, men heldigvis vurderede dommeren at det var med fair midler, hvilket Næstveds fans mildest talt ikke var tilfredse med i deres afsnit.

Overtiden nærmede sig ubønhøligt, og FCH pressede og pressede. I tredje minuts overtid trak Collen Warner med et flot ryk forbi sin oppasser, og lagde en forrygende aflevering ind foran. Men Nicolas Mortensen var dækket op og kunne ikke dirigere sin afslutning i mål. Dermed løb tiden ud for FC Helsingør, men for anden kamp i træk kunne man sætte et point på kontoen, og dermed kom man atter et point tættere på stregen, inden de sidste to kampe mod Nykøbing og Lyngby.

FCH: Bruhn, Jørgensen, Henriksen, Gregor, Bay, ”TK” Køhler (Basse ’78), Olsen, Warner, Akharraz (’10 Matheus), Mortensen, Douglas (Holst ’67)

Dommer: Kasper Madsen