Skip to main content

Det endte med en pointdeling, da FC Helsingør søndag var på besøg i Lyngby. FCH spillede endnu en god kamp, rent spillemæssigt, og kom frem til mange gode muligheder i kampen. Men Lyngby var også giftige, og havde flere store muligheder for at løbe med sejren i overtiden.

Kampen startede med et lille overtag til hjemmeholdet, men det var alligevel FC Helsingør der fik det første tilløb til en stor chance. Anders Holst fik efter fire minutter bolden lidt uden for Lyngbys felt, og sendte en fræk dybdebold ind mellem to Lyngby-forsvarere til Lange, der tog løbet på det rigtige tidspunkt. Det var en halv skostørrelse fra, at kantspillerne nåede frem til bolden, men den nåede lige præcis forbi ham. Godt set af Anders Holst.


Efter ti minutter havde hjemmeholdet første afslutning. Lasse Fosgaard fik en returbold lidt uden for feltet, og trak på tværs ud mod højre. Hårdt presset af Carl Lange trykkede han af, men han kunne ikke få bolden uden om både Lange og Bruhn, uden at den også gik forbi målet.

De næste ti minutter var med spilovertag til FCH. Carl Lange spillede sig frem til et par gode muligheder, men tøvede for længe i to gode afslutningspositioner i feltet, og så blev der ikke noget ud af det.

Kort efter kom Anders Holst helt fri mod mål, da en Lyngbyspiller lavede en fejl lige foran eget felt. Holst lagde bolden fladt på tværs, men Douglas, der lå med en forsvarsspiller inde foran, kunne ikke få vendt rundt og afsluttet. Stor chance, som Holst måske nok skulle have skudt på selv.

Efter 26 minutter havde Lyngby deres hidtil største chance. Gustav Marcussen trak forbi sin oppasser i venstresiden, og ind mod mål. Han trykkede af fra en lidt spids vinkel, men bolden gik forbi den fjerne stolpe. Pænt stor mulighed til Lyngby.

Kort efter den halve time var rundet, lykkedes det FCH at komme foran. Bay førte bolden frem, og fandt Carl Lange. Han trak ind foran mål, og trykkede af. Der var godt fyldt op inde foran, så hans skud blev blokeret, men lige ud til Anders Holst, der trykkede resolut af. Målmand Thomas Mikkelsen kunne ikke se skuddet, og strøg bolden i mål mellem venner og fjender.
1-0 FC Helsingør

Men fem minutter inden pausen kom Lyngby på 1-1. En bold blev spillet på tværs af FCH-feltet fra højre side, her blev den headet tilbage på tværs igen, og havnede hos en noget umarkeret Kristian Lindberg ved den fjerne stang, og han trykkede af på klods hold, og kunne se bolden stryge ind ved stolpen, uden for Mikkel Bruhns rækkevidde.
1-1 Lyngby BK.

Der blev ikke scoret yderligere, men FC Helsingør kunne gå til pausen med en fornemmelse af, at man havde været det bedre af de to hold.

Anden halvleg startede med et veritabelt stormløb mod Lyngbymålet, og bolden var stort set ikke på FC Helsingørs banehalvdel. Det gav en del farlige løb omkring feltet, uden at det blev rigtig farligt. Det var først fem minutter inde i halvlegen at en returbold endelig havnede hos Mikkel Basse, der trykkede af en meters penge inde i feltet. Han fik dog ikke holdt skuddet nede, og bolden sejlede over overliggeren.

Derefter kom Lyngby lidt bedre med i kampen, og spillet blev flyttet længere op på midtbanen. Det gav på den anden side lidt mere plads til dybdeløb, og både Anders Holst og Carl Lange havde et par rigtig gode løb mod mål, men det var som om det gik i stå, når Helsingørspillerne nåede frem til Lyngbyfeltet.

Tættest på i denne fase var Douglas, der på et godt slået hjørnespark fik kastet sig frem og headet mod mål fra nærmest liggende stilling, men bolden gik forbi den forkerte side af stolpen.

Efter 67 minutter fik Bay en fremragende aflevering på tværs af banen fra en velspillende TK. Backen trak med en fin dribling uden om sin mand, og ind i feltet. Her skød han efter det lange hjørne, men Martin Ørnskov kom i sidste øjeblik ned, og fik stoppet skuddet.

Tre minutter senere fik Matheus bolden i højresiden lige over midten. Han trak med stor hastighed forbi sin oppasser, og fik bolden med rundt i løb ind mod mål. Her lavede han endnu en fiks dribling og trykkede af mod krydset i det lange hjørne. Men målmand Thomas Mikkelsen var vågen, og fik vippet skuddet over overliggeren. Fremragende aktion af brasilianeren.

Efter 73 minutter fik Douglas frispark fem meter uden for feltet, da dommeren vurderede at en Lyngbyspiller gik i ryggen på ham.  TK gik til bolden og ramte frisparket rigtig fint, men igen fik Thomas Mikkelsen vippet bolden over mål. Han var sit hold en god mand på dagen.

Da uret rundede 81 minutter, kom Lyngby frem til deres hidtil største chance i halvlegen. Efter lidt tilfældigt spil i FCHs højre forsvarside, blev bolden spillet på tværs til Gustav Marcussen, der trykkede af efter krogen, men heldigvis for gæsterne gik bolden snært over mål. Tæt på for Lyngby.

Lige inden uret rundede de 90 minutter, faldt der to kæmpechancer til Lyngby. Først blev et langskud fra Jesper Christjansen stoppet med en håndboldredning af Mikkel Bruhn, og kort efter var det såmænd den tidligere FCH-spiller Adnan Mohammad, der måtte se et skud blive reddet på stregen.

I overtiden havde Gustav Marcussen endnu en stor mulighed, da et indlæg fandt ham fri i venstre side af feltet, men igen kunne han ikke sætte skuddet inden for rammen. Og da dommer Patrick Rasmussen kort efter fløjtede af, måtte det blive ved et point til hvert hold.  FC Helsingør havde spillet bedst, og Lyngby haft de største chancer, så alt i alt kunne pointdelingen godt forsvares.

FCH: Bruhn, Henriksen, Gregor, Holm, Bay, ”TK” Køhler, Basse, Lange, Holst (Elvang 90´) , Matheus (90´), Douglas (75´ Mortensen)

Dommer: Patrick Rasmussen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk