Skip to main content

 

FC Helsingør tabte udekampen mod Fremad Amager med 2-0, og på trods af nogle store chancer, kunne det ikke siges at være ufortjent. Inden kampen mødtes de to fangrupper til fælles fanfest med musik og fadøl, men da først kampen blev fløjtet i gang, var det slut med gæstfriheden.


Kampen startede i et heftigt tempo, men ingen af holdene kom frem til det store i de første minutter, ud over en del nærkampe. Men efter seks minutters spil gik det galt for FCH. Et skarpt indlæg fra venstre side blev vekslet til et hjørnespark. Det gik den tidligere FC Helsingørspiller Pierre Larsen til, og han slog det skarpt til bagerste stolpe. Efter lidt kludderspil fik Fremad Amagers Lukas Engel foden på, og dirigerede bolden i mål en lille meters penge fra stregen.
1-0 Fremad Amager

Der gik seks minutter mere, før FCH fik sin første store chance. En fin bold nåede frem i højresiden, og blev slået skarpt ind til Carl Lange. Han to den direkte vej mod mål, og var meget tæt på at kunne dirigere bolden i kassen, men der manglede den sidste skarphed og bolden strøg forbi opstanderen. Stor mulighed til Lange, der nok skulle have scoret.

Efter lige over et kvarter gik Patrick Olsen i duel med Iyede lige uden for FCH-feltet. Dommeren takserede noget hårdt til både frispark og gult kort. Valon Ljuti gik til bolden, og ramte den fint, men hans frispark sad lige i favnen på Viktor Anker.

Efter 28 minutter var hjemmeholdet tæt på igen. Iyede kom fri i feltet efter en frispilning fra Pierre Larsen, men Viktor Anker kom god ned til afslutningen mod det lange hjørne, og holdt bolden fast i favnen.

Da der var spillet 35 minutter, kom Iyede igen igennem i højresiden. Han snød sin oppasser, og lagde stille og roligt bolden på tværs i det lille felt til en fremadstormende Pierre Larsen. Det var med nød og næppe, at Pascal Gergor fik en frelsende fod på, ellers havde der med sikkerhed været mål. FC Helsingør var presset i denne fase.

FC Helsingør forsøgte at lægge pres på hjemmeholdet, men stod som oftest for langt fra deres modstandere, og var for langsomme i opspillet. Dermed kunne holdene gå i omklædningsrummet med en 1-0 føring til hjemmeholdet.

Anden halvleg startede med en kæmpe mulighed til FCH. Patrick Olsen slog en lang aflevering på tværs af banen. En Fremadspiller kom højest, men bolden dumpede ned til Anders Holst, der fandt Carl Lange i dybden. Han var fri i feltet, men bolden var lige en halv meter for langt fra ham, og da han endelig fik prikket bolden mod mål, var Nicklas Dannevang i Amagermålet kommet ud og kunne blokere skuddet.

Kort efter var det Matheus der fik en stor chance, da en bold lidt tilfældigt dumpede ned for fødderne af ham i feltet. Men hans skud blev blokeret af en forsvarer. God start på halvlegen af FC Helsingør.

FC Helsingør satte afleveringerne lidt bedre sammen, og sværmede lidt mere om Fremad Amagers mål, men de havde svært ved at gøre det rigtig farligt.

I stedet var det efter 65 minutters spil hjemmeholdet, der kom på 2-0. Samson Iyede havde spillet en rigtig god kamp i Fremad Amagers angreb, og han modtog bolden i højre side af feltet. Der var egentlig dækket af for ham, men han lobbede frækt bolden i en blød bue over både forsvar og målmand, og for FC Helsingørspillerne stod tiden stille, mens bolden sejlede mod det lange hjørne. Desværre for gæsterne tog den indersiden af stolpen og gik ind.
2-0 Fremad Amager.

Efter scoringen, var det hjemmeholdet der tog teten. Både Pierre Larsen og Samson Iyede havde muligheder, men yderligere scoringer blev forhindret i sidste øjeblik af et fint spillende FCH-midterforsvar.

Vi skulle helt frem til det 83.minut før FCH fik næste store mulighed. Indskiftede Douglas fandt ligeledes indskiftede Nicolas Mortensen, der spillede bolden ud til Carl Lange i venstresiden, og den ungen kant slog et skarpt indlæg ind til Matheus, der kom fint op til bolden og headede mod det lange hjørne. Bolden fik desværre lidt for meget kraft, og gik over. Men godt opspil af FC Helsingør.

To minutter senere gik Patrick Olsen i duel med Mads Gabel. De to kom op at toppes, og dommeren takserede det til et gult kort til hver. Desværre havde Patrick også et gult kort fra første halvleg, og han vekslede således advarslen til et rødt kort, og måtte gå i bad små ti minutter før holdkammeraterne.

Et minut inde i overtiden fandt Nicolas Mortensen indskiftede Sebastian Elvang, der pludselig stod helt fri i højre side af Fremad Amagers felt. Midtbanemanden afsluttede resolut, men hans skud strøg forbi stolpen på den forkerte side. Kæmpe chance til FCH i de døende minutter.

Samson Iyede havde en friløber kort efter, men valgte at bruge tiden på at lade sekunderne tikke ned i stedet. FC Helsingør måtte dermed erkende, at de endnu engang ikke formåede at vinde på udebane, og indkasserede et fortjent nederlag på Amager.

 

FCH: Anker, Bay, Gregor, Holm, Henriksen, Olsen, ”TK” Køhler, Lange, Basse(68´Douglas), Matheus (85´ Elvang), Holst (67´ Mortensen)

Dommer: Kasper Madsen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk