Skip to main content
Sæsonen 2018/19

FC Helsingør vandt den første Øresundspokal efter straffesparkskonkurrence

By 16/07/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør tog mandag aften mod Helsingborgs IF i en træningskamp. Der var blevet gjort lidt ekstra ud af modtagelsen af vores svenske naboer, da det var besluttet at det skulle være første gang vi spillede om “Øresundspokalen”, som markering af det tætte forhold mellem nabobyerne Helsingør-Helsingborg

De første fem minutter var præget af lidt uroligt spil fra begge hold, og vi skulle således helt frem til det femte minut, før kampens første afslutning faldt. Det var de to offensive prøvespillere i FC Helsingør-trøjen Carl Lange og Kristian Andersen, der spillede sig op gennem venstresiden. Lange fandt Andersen, der var søgt ind centralt, og den tidligere HB Køge-spiller hamrede resolut til bolden, der dog gik en halv meters penge over mål.


Efter ti minutter fik Helsingborg sin første chance, da frontangriberen Mattias Almeida kom forbi i FCHs højreside, men endnu en prøvespiller, Michael Tørnes i målet, kom godt ud og fik erobret bolden for fødderne af Helsingborgspilleren.

Efter 13 minutter var det meget tæt på at Fredrik Roepsdorff fik bragt FCH i front, da bolden dumpede ned for fødderne af midtbanespilleren, der resolut afsluttede fra 20 meters afstand. Men ”Robbers” fremragende hug tog overliggeren, men det flotte skud udløste klapsalver fra de godt 500 fremmødte tilskuere.

Derefter gik kampen ind i en fase med mange dueller, men ikke mange åbne chancer, og der blev løbet mange forgæves meter i de to angreb.

Efter en halv time kom der hul på bylden. Dagens fjerde prøvespiller Sebastian Avazini førte bolden frem på midten, og gik hårdt ind i duellen med Helsingborgmålmand Kalle Joelsson,  der stormede ud i feltet for at lukke muligheden ned. Joelsson kom ned og fik blokeret bolden og manden, men bolden røg fra målmanden ud til Pierre Larsen, der køligt styrede den i mål med et kontrolleret spark
1-0 FC Helsingør

Efter 41 minutter var det tæt på for FCH igen. Carl Lange pressede Kalle Joelsson højt, og fik blokeret målmandens udspark. Lange lagde bolden tilbage til Kristian Andersen, der lige tog et træk for meget, hvor han måske burde have afsluttet, men i stedet fandt han igen Lange på kanten af feltet. Kantspilleren afsluttede, men bolden gik på den forkerte side af stolpen, og gik i sidenettet.

Et par minutter senere var det så tæt på i den anden ende. Hjemvendte Rasmus Jönsson havde sneget sig ind i feltet, hvor en flot lob-aflevering fandt ham, men offensivspilleren satte sit skud lige over mål, da han forsøgte at udplacere Tørnes. Stor chance til svenskerne, men ingen scoring, og så kunne FC Helsingør gå til pause foran 1-0.

Anden halvleg startede med en kæmpe chance til Helsingborg. En Helsingborgspiller kom afsted på venstrekanten i det 48. minut, og blev fundet med en flot aflevering fra midten. Bolden blev slået hårdt og fladt på tværs af feltet, og inde foran var det uhyggeligt tæt på at Almida kunne få foden på, men angriberen blev tacklet i sidste sekund af Martin Fisch, så bolden i stedet gik til hjørne. På det følgende hjørnespark forsøgte Max Mårtensson sig med en fræk hælafslutning, der dog heller ikke gav scoring. Men en offensiv start af Helsingborg.

Derefter faldt kampen tilbage til billedet fra første halvleg med masser af fight uden de store, åbne chancer. Efter en time kom Daniel Jørgensen højest på et hjørnespark, men forsvarsspilleren headede et godt stykke over mål.

Efter 71 minutter fik Helsingborg dog endelig spillet sig igennem. Mattias Almeida løb dybt og blev fundet med en perfekt stikning. Daniel Jørgensen forsøgte at lave frispark, men fik ikke fat i Helsingborgangriberen, og så kunne Almeida sætte den sikkert ind bag indskiftede Lukas Jensen, der var chanceløs i FCH-målet.

Minuttet efter skiftede FCH så Adnan Mohammad, Anders Holst, TK, Patrick Olsen og Melvin Frithzell ind i stedet for Elvang, Basse, Roepsdorff, Kristian Andersen og Pierre Larsen. Få minutter efter var det tæt på at give pote, da Carl Lange fandt Anders Holst på kanten af feltet, men Holst sparkede langt over.

Indskiftningen af ”A-kæden” gav dog FC Helsingør lidt mere saft og kraft i angrebene, og helsingoranerne sværmede om målet i denne fase af kampen, ud at man dog kunne sætte det afgørende stød ind.

Efter 89 minutter tog Melvin Frithzell et godt løb op gennem midten, og fik en perfekt aflevering fra Patrick Olsen, men helsingborgforsvaret fik i sidste øjeblik generet deres svenske kollega nok til at skuddet gik forbi. Fin mulighed til Melvin.

Ingen af holdene kunne få afsluttet i overtiden, og kampen sluttede således 1-1. Men det var besluttet på forhånd, at der skulle findes en vinder af ”Øresundspokalen”, så holdene gik direkte til straffesparkskonkurrence.

Her scorede Holst, Carl Lange, Patrick Olsen, Frederik Bay og TK alle på deres spark, og da Lukas Jensen reddede fra Sjöberg, kunne FC Helsingør kalde sig vindere af den første Øresundspokal, efter en god træningskamp og sjov aften på Helsingør Stadion.

FC Helsingør: Tørnes, Bay, Fisch, Jørgensen, Avazini, Lange, Roepsdorff, Basse, Andersen, Elvang, Pierre Larsen.
Indskiftet: Lukas Jensen, Olsen, ”TK” Køhler, Mohammad, Holst, Frithzell
Dommer: Frida Nielsen.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk

  • Facebook