Skip to main content
Sæsonen 2018/19

FC Helsingør fik flot uafgjort mod Crystal Palace

By 12/07/2018januar 24th, 2022No Comments

Der var højt solskin og masser af glade englændere og danskere, der nød vejret, fodbolden og fadøllet i torsdagens træningskamp mod engelske Crystal Palace. Og FC Helsingør fik et flot uafgjort resultat med sig i sommerens tredje træningskamp, da sidste sæsons nr. 11 i Premier League kom på besøg på Helsingør Stadion

Det var FC Helsingør der startede bedst. Efter seks minutter fik FCH et indkast ud for feltet, som TK tog sig af. Det karakteristiske lange indkast blev clearet ud af feltet, og faldt ned for fødderne af Anders Holst der trykkede af, men dog et stykke over. Det var starten på et par gode minutter for helsingørspillerne. Et hjørnespark et minuts penge senere røg ned i feltet, hvos Andreas Holm kom til bolden, men kaptajnen fik reddet sit skud på stregen.


Men der gik kun et enkelt minut før FC Helsingør kom foran. Et skarpt slået hjørnespark fra ”TK” blev forlænget i feltet, hvor Douglas kom højest og headede bolden kraftfuldt ind bag Crystal Palace-målmand Vicente Guaita
1-0 FC Helsingør

Målet vækkede Crystal Palace, og kort efter var de tæt på at komme igennem i venstresiden. Men Pascal Gregor fulgte bolden ud over baglinjen før englændernes frontkæde kunne komme frem til bolden. På det efterfølgende hjørnespark var det tæt på at den tidligere FC Midtjyllandspiller Alexander Sørloth nåede op til et hovedstød, men bolden sejlede gennem feltet uden at nå hverken venner eller fjender.

Efter et kvarters spil blev Sørloth sendt afsted over højrekanten, men Pascal Gregor kom igen mellem bold og mand, og fik forstyrret Sørloth længe nok til at Mikkel Bruhn kunne komme ned til bolden. Palaces bedste mulighed indtil da.

Efter 19 minutter gik det galt for FC Helsingør. Sulley KaiKai satte i sprint på højresiden, fra noget der mistænkeligt lignede offside, men linjedommerens flag blev nede. Kaikai fandt Alexander Sørloth foran mål med et fladt, skarpt indlæg, og nordmanden kunne problemfrit dirigere bolden i nettet, uden chance for Mikkel Bruhn.
1-1 Crystal Palace

27 minutter spillet. Anders Holst erobrede centralt og tog meter op gennem midten. Han fandt Frederik Bay, der var gået med i venstre side, men venstrebackens afslutning blev for kraftløs, og var ikke noget problem for Guaita i Palace-målet.

Efter lige over en halv times spil slog Patrick Olsen et flot indlæg fra højre side mod bagerste stolpe, hvor det var centimeter fra at Douglas kom foran Wan-Bissaka, men den store forsvarsspiller fik generet brasilianeren nok til at hans hovedstød gik forbi stolpen.

Efter 36 minutter kom Holst højest på et indlæg i feltet, bolden blev clearet bagud, og faldt ned for fødderne af Matheus, der afsluttede fladt og hårdt mod det lange hjørne. Inde foran mål var det igen kun centimeter fra, at Douglas kunne få foden på bolden. Kæmpe chance til FC Helsingør.

Et par minutter senere blev Adnan nedlagt i et klumpspil lige uden for feltet. Frederik Bay gik til bolden, men hans ellers forrygende frispark gik lige forbi stolpen. Men det var FC Helsingør der var mest bid i i denne fase af kampen. Allerede minuttet efter spillede Adnan en fræk et-to i feltet med Matheus, men det sidste træk blev et my for langt, og målmanden kunne akkurat komme ned for fødderne af den lille dribler og lukke chancen ned.

To minutter før pausen måtte målmand Guaita igen ned og blokere, da Douglas lobbede bolden på tværs, og fandt Frederik Bay, der igen havde sneget sig over i bagrummet ved den fjerne stolpe. Men Crystal Palace-målmanden stod en god halvleg, og fik igen reddet bolden i sidste øjeblik.

Dermed kunne holdene gå til pause med et mål hver på tavlen, og FC Helsingør kunne se tilbage på en halvleg, hvor de havde spillet sig til klart flest muligheder, men måske lige manglede den sidste skarphed.

Anden halvleg var små fem minutter gammel, da FC Helsingør fik frispark ca. 30 meter fra mål. TK slog en fræk, dykkende bold, men en fremstormende Pascal Gregor nåede lige nøjagtig ikke frem til afleveringen. God start fra FCH.

Efter en times tid skiftede Crystal Palace Wilfried Zaha, Mahmadou Sakho og Christian Benteke ind. Der var ikke spillet mere end et par minutter mere, før Premier League-kanonerne viste klassen. Benteke headede på tværs, McArthur rørte lige bolden, så den røg videre til Mahmadou Sakho, der headede stensikkert ind ved bagerste stolpe.
1-2 Crystal Palace

FC gav dog ikke op så let, og fem minutter senere var det tæt på, da Matheus fik afsluttet i feltet efter at bolden var røget rundt i lidt ping-pong-spil. Hans afslutning blev dog reddet på stregen. I det efterfølgende angreb fik FCH fremtvunget hjørnespark, som Douglas kom op til bagerst i feltet, men hans hovedstød gik lige over overliggeren. Gode muligheder til hjemmeholdet.

Både Crystal Palace og FC Helsingør skiftede en del ud som anden halvleg skred frem. FCH skiftede bl.a. prøvespillerne Kristian Andersen, Carl Lange og Michael Tørnes ind, sammen med Daniel Jørgensen, Pierre Larsen og Jonas Henriksen fra den faste trup.

Udskiftningerne tog lidt af tempoet ud af kampen, men Pierre Larsen fik dog vist prøver på sin hastighed på højrekanten, men Mahmadou Sakho viste også prøver på stærkt forsvarsspil.

Men seks minutter før tid slog Daniel Jørgensen et fladt indlæg ind i feltet, hvor Patrick Olsen i hård fight med en Palace-forsvarer fik rettet bolden i nettet. Der var en del diskussion om hvorvidt det var et selvmål eller ej, men målet stod, og der stod 2-2 på tavlen
2-2 FC Helsingør

Målet gav FCH blod på tanden, og det var hjemmeholdet der pressede på ind i overtiden, hvilket bl.a. førte til et enkelt farligt hjørnespark, men der blev ikke scoret yderligere, og FC Helsingør kunne notere sig et flot og ikke mindst velspillet uafgjort resultat mod traditionsholdet fra London.

FC Helsingør: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Fisch, Holst, Køhler, Olsen, Mohammad, Matheus, Douglas
Indskiftet: Tørnes, Jørgensen, K. Andersen, Lange, Larsen, J. Henriksen