Skip to main content

FC Helsingør dominerede i hele første halvleg, men måtte alligevel inkassere et 1-2 nederlag i søndagens hjemmekamp mod Thisted FC, da et straffespark punkterede momentummet i anden halvleg.

Det var FC Helsingør, der var klart bedst i første halvleg, og  der var spillet mindre end et halvt minut, da Lucas Haren kom forbi sin mand og ind i feltet. Det lignede en friløber, men i sidste sekund kom en Thistedspiller ned og fik tacklet bolden fra Haren. God mulighed i første minut.


Efter seks minutter kom Haren ud over højrekanten og slog et fint indlæg. Bolden blev clearet lige ud til Patrick Olsen, der trykkede af. Skuddet tog en god bue, men Thistedmålmand Rosenørn fik hænderne på helt ude ved stolpen. Super afslutning fra Patrick Olsen

Efter ti minutter kom Thisted til deres første store chance. Et indlæg lå lige præcis for højt til at Mikkel Bruhn kunne få hænderne på, men inde foran fik Pascal Gregor generet sin modstander nok til, at han ikke kunne få ordentligt træf på bolden, der gik i spil igen. Vigtigt indgreb af midterforsvareren.

Efter et kvarter blev bolden spillet ud af FCH-feltet. Patrick Olsen kiggede op, og fandt Matheus med en flot aflevering frem i banen. Den vævre brasilianer fik bolden med i to omgange med hovedet, og trak ind i feltet, da han til sidst fik bolden for sine fødder. Her huggede han til den, og hans hårde skud tog ydersiden af stolpen.

Derefter fulgte en periode, hvor det lykkedes Thisted at spille sig til nogle af de indkast og dødbolde omkring feltet, som FCH ellers helst ville undgå, men nordjyderne lykkedes ikke med få udbytte af indsatsen.

Efter 26 minutter fik FCH i stedet sat kniven ind. Frederik Bay tog et godt løb ind fra venstrekanten, og afdriblede en mand. Venstrebacken huggede til med højrebenet, men præcisionen var der alligevel, og bolden strøg ind bag Rosenørn.
1-0 FC Helsingør

Da der var spillet 35 minutter fik TK bolden midt på banen. Han kiggede op, og så Thistedmålmanden ude af sit mål. Midtbanemanden tog resolut chancen fra 45-50 meter, og station holdt vejret mens bolden sejlede mod det lange hjørne. Desværre gik det pragtfulde skud på overliggeren, og Thistedkeeperen kunne ånde lettet op. Den havde fortjent en bedre skæbne!

Der var lidt spredte optræk til chancer, men ikke noget der for alvor brændte på i nogen af enderne, og så kunne FCH gå til pause foran 1-0 efter en flot spillet første halvleg.

Anden halvleg startede lidt nervøst, med mange bolde i luften og hovedstødsdueller, hvilket passede Thisted bedst. Vi nåede således ti minutter ind i halvlegen før FCH fik deres først skud på mål. Efter en lang bold frem, fik Ibrahim Samrawi afsluttet et par meter uden for feltet, men hans dykkende skud snød ikke Rosenørn, der kunne pille den ned under overliggeren.

Efter lige over en time blev der pludselig, og noget besynderligt dømt et straffespark til Thisted. Dommeren vurderede, at Ibrahim Samrawi begik en ulovlighed i feltet, og pegede på pletten, i en situation hvor bolden var langt væk. Marcus Solberg scorede sikkert, uden chance for Mikkel Bruhn, på hvad der reelt var Thisteds første mulighed i kampen.
1-1 Thisted FC

FC Helsingør skulle finde deres fødder efter scoringen, men i det 75. minut trak Matheus fra sin mand og løb mod mål. Angriberen blev fulgt til dørs af to Thistedspillere, men fik sendt en hård, flad afslutning mod det lange hjørne fra en position lige uden for feltet. Desværre for ham og FCH gik skuddet lige uden om stolpen.

Tre minutter senere spillede lagde Frederik Bay en god bold på tværs af feltet. Ibrahim Samrawi erobrede i den anden side, og lagde et indlæg ind mod indskiftede Lukas Lodberg. Ved nærmeste stolpe var det meget tæt på, at den unge angriber kunne styre bolden i mål, men Rosenørn i Thistedmålet fik lukket ned for afslutningen.

FCH sværmede om Thistedmålet, men efter 86 minutter skete det, der ikke måtte ske. Tukiainen fik en bold i medløb i højre side, og trak mod mål. Den store angriber trak ind i feltet, afdriblede en mand og satte bolden uden om Mikkel Bruhn og ind i det lange hjørne.
1-2 Thisted FC

FC Helsingør forsøgte at sætte en sidste offensiv ind, men Thisted stod imod, og tiden løb ud for FC Helsingør. Hjemmeholdet tabte 1-2 i en kamp, der i dén grad var en historie om to forskellige halvlege.

FCH: Bruhn, Gregor, Henriksen, Jørgensen, Bay, ”TK” Køhler, Olsen, Samrawi, Basse, Haren, Matheus
Indskiftet: Lodberg, Willumsen, Holst