Skip to main content

Efter tre målløse halvlege i weekendens træningskamp mod Fremad Amager, fik FC Helsingør i dén grad hul på målbylden, da HIK blev besejret med hele 6-1 i torsdag aftens træningskamp.

De første fem minutter følte holdene hinanden lidt på tænderne, med et lille overtag til FC Helsingør. Frederik Bay var tilbage efter en mindre skadespause, og havde et par gode ryk over venstrekanten, med bl.a. et godt indlæg ind mod Douglas til følge. Men det var Lucas Haren der åbnede målscoringen efter otte minutter, da Basse fandt ham med en fin stikning. HIKs målmand gik frem, men Haren gik ind i duellen og vandt bolden lige foran målmanden. Han kunne så trække rundt om keeperen, og sætte bolden sikkert ind.
1-0 FC Helsingør

To minutter efter spillede FCH igen bolden frem, og HIKs forsvar clearede bolden ud af feltet efter en høj fremlægning. Bolden dumpede ned for fødderne af ”TK”, der tog chancen med et hårdt skud udefra. Afslutningen gik ind i venstre side af målet, lige uden for HIKs keepers rækkevidde.
2-0 FC Helsingør

Efter 20 minutter spillede FC Helsingør et flot og tålmodigt opspil op gennem midten. Bolden blev spillet ind fra Bay til Nicolas Mortensen, der spillede videre til Haren, der kom ind fra sin højrekant. Den unge offensivspiller trykkede af, men hans dunderskud gik på overliggeren og tilbage i spil.

Fire minutter senere vandt Nicolas Mortensen bolden lige uden for eget felt efter en HIK-kontra. Han spillede en flot, flad bold til Patrick Olsen, der tog det lange, seje løb ned til HIKs mål. Her tog han en dribling, mens han ventede på at holdkammeraterne kom med op. Midtbaneslideren tog skuddet udefra, og HIKs målmand kunne ikke holde skuddet. Nicolas Mortensen var løbet med op, og fra en ret spids vinkel satte han sikkert riposten ind.
3-0 FC Helsingør

Lige inden den halve lagde Holm en smuk diagonalaflevering over en halv banelængde til Frederik Bay, der afdriblede en modstander og trak ind i feltet, skarp forfulgt af to HIK’ere. Her tog backen en dribling mere, og snød begge sine modstandere. Derefter lagde han en skarp aflevering på tværs af feltet, men desværre var HIKs forsvar vågent, og FCH kunne ikke udnytte det flotte oplæg.

HIK havde også et par forsøg. En enkelt gang lykkedes det at snyde FCHs offsidefælde, med et skarpt indlæg til følge, men helt ovre ved bagerste stolpe kunne HIKs angriber ikke nå bolden.

Det lykkedes også hjemmeholdet at lobbe bolden over Anker og i mål på en fremlægning, men målet blev korrekt underkendt for offside.

Der var ikke flere store chancer i anden halvleg, så FC Helsingør gik til pause foran 3-0, efter 45 velspillede minutter.

Til anden halvlegs start skiftede FC Helsingør næsten et helt hold, og kun Fraysse og Anker var på banen fra første halvleg. Det stoppede dog ikke helsingoranernes målstime, og der var knap spillet fem minutter før det blev 4-0. Efter et hjørnespark kom tre FCHere op, og Hans Christian ”Kritte” Bonnesen fik hovedet på. Hans hovedstød blev rettet af, og bolden strøg ind bag HIKs målmand.
4-0 FC Helsingør

Da der var spillet et lille kvarter, kom Nicolas Willumsen til en stor chance efter et hjørnespark, der i første omgang blev clearet ud af feltet. FCHerne var hurtigt over bolden, og den blev sendt ind i feltet igen, hvor Willumsen kom til bolden og sparkede hårdt første gang. Desværre røg hans skud lige på målmanden, men godt opportunistisk offensivspil.

FCH spillede bolden rigtig fint rundt, og når FCH endelig mistede bolden, pressede de HIK aggressivt, så de slet ikke kunne finde ro til at spille bolden rundt, indtil FC Helsingør kunne tilbageerobre bolden.

Efter 70 minutter kom Willumsen fri af sin oppasser i højre side af feltet. Han lagde en hård, flad aflevering på tværs af feltet, og det var en enkelt skostørrelse fra at Lucas Lodberg kunne nå frem til bolden inde foran mål.

I stedet var det HIK der reducerede kort efter, da en HIKer blev nedlagt lige inden for kanten af feltet. Dommeren fløjtede prompte på straffespark, og det satte HIKs Lucas Christoffersen helt stille og roligt ind, efter at have sendt Anker til den forkerte side.
4-1 HIK

Men FC Helsingør svarede prompte igen, da Carl Lange kom afsted i venstre side. Han lagde et fint indlæg ind i feltet, hvor Lucas Lodberg denne gang var kommet rettidigt ind i feltet, og sikkert sparkede bolden ind.
5-1 FC Helsingør

Minuttet efter trak Willumsen op gennem midten. HIKs målmand kom godt ud af feltet, og tacklede bolden fra Willumsen. Bolden blev spillet på tværs, men her tabte en HIKer bolden lige uden for feltet, hvor Lodberg erobrede den. HIKs målmand var ikke kommet på plads, og Lodberg sparkede bolden i et tomt mål.
6-1 FC Helsingør

Der blev ikke føjet yderligere til målscoren, og så kunne FC Helsingør notere sig en meget sikker 6-1 sejr den sidste træningskamp inden truppen rejser på træningslejr i næste uge.

Cheftræner Peter Feher var naturligvis tilfreds med det flotte resultat, men så også plads til forbedringer:
– Vi er ikke helt aggressive nok i presset i perioder i anden halvleg, og vi gør det ind i mellem lidt for svært for os selv i opspillet fra forsvaret i første. Men derudover synes jeg vi spiller en fin kamp. Vi bringer de unge i spil i anden halvleg, og jeg synes de løfter opgaven fint. Lige nu handler det for os om at få kampminutter i benene, og ikke så meget om det fysiske aspekt, så det var en fin kamp i dag, med mange positive indslag og nogle gode mål.

FC Helsingør:
1. Halvleg: Anker, Jørgensen, Holm, Gregor, Bay, ”TK” Køhler, M. Basse, Haren, Douglas, Mortensen, Olsen
2. Halvleg: Anker, Bonnesen, Bach, Fraysse, Skou, O. Basse, Erbas, Samrawi, Lodberg, Willumsen, Lange

Foto: Claus Birch, ClausBirch.dk