Skip to main content

TIl trods for flere gode muligheder til begge hold, og spilovertag til FCH i store dele af kampen, fik ingen af holdene hul på målbylden i lørdagens træningskamp mod Fremad Amager, der blev spillet over tre halvlege, og bød på debut til flere af FCHs ungdomsspillere.

Der var ikke spillet mere end fem minutter, før FCH kom til første chance. Efter et hjørnespark forlængede Nicolas Mortensen dødbolden videre ind i feltet, hvor Pascal Gregor lagde bolden på tværs. Desværre nåede der ikke nogle FCHere frem til bolden, der strøg ud uden fare for Fremads mål.


Derefter fulgte en periode, hvor begge hold havde mere fysisk spil end godt opspil. Vi skulle helt hen til 15. minut før Fremad Amager havde deres første store chance. En bold blev spillet i dybde i højre side, hvor en Fremadspiller trak ind i feltet, men Fraysse kom godt ind og fik presset angriberen, så Anker kunne komme ned og erobre bolden. Godt forsvarsspil af FCH.

Efter 25 minutter fandt Douglas Nicolas Mortensen inde på midten. Et stykke uden for feltet tog angriberen chancen med et kvalificeret langskud, der tvang Fremads målmand ned i en redning ved stolperoden. Minuttet efter var Mortensen endnu tættere på, da TK slog et frispark ind i feltet. Mortensen kom højest ved bagerste stang og headede fint nedad, men igen kom målmanden helt ned og fik vippet bolden rundt om stolpen. To gode muligheder til FCH.

Efter en halv time trak Patrick Olsen op gennem midten med bolden. Lige uden for feltet lagde han en fin aflevering til Lucas Haren, der tog chancen udefra. Hans skud gik dog lige over mål.

Efter 35 minutter havde Fremad Amager deres største chance. En Amagerspiller fik bolden lige uden for feltet, og til trods for at han var fint dækket op, fik han sendt et kvalificeret langskud afsted. Viktor Anker kunne blot se til, mens bolden sejlede mod mål, men til al held for FCH tog bolden overliggeren og gik ud. Stor chance til hjemmeholdet.

To minutter senere fik Douglas en kæmpechance. Efter et hjørnespark til FCH ikke havde ført til noget, fik Patrick Olsen fødderne på bolden, og slog en sukkerbold ind til Douglas foran mål. Den store brasilianer lykkedes dog ikke med at få dirigeret sit hovedstød ordentligt nedad, og Fremads målmand kunne stoppe afslutningen.

Lige inden de fyrre minutter i første halvleg var spillet var det meget tæt på, at Holm kom på måltavlen. Et frispark blev sendt til den fjerne stolpe af Patrick Olsen, hvor Pascal kom højest og headede på tværs. Ind foran fik Holm foden på, men hans afslutning fik ikke helt kraft nok på til at snyde Fremads målmand.

Så vi gik i gang med anden halvleg af tre med samme stilling som vi begyndte med. Det var dog centimeter fra at ændre sig efter kun et enkelt minut, da en Amagerspiller kom afsted i et dybdeløb. Han satte sine to oppassere, og Viktor Anker kom stormende ud af sit mål. Amagerangriberen kom rundt om Anker, og afsluttede fra kanten af feltet, men bolden gik på den forkerte side af stolpen, og FC Helsingør kunne ånde lettet op.

Derefter fik FCH sat det offensive spil lidt bedre op, og Matheus skulle nok have haft et straffespark, da han midt i en dribling blev sparket i hasen og gik i jorden. Men dommeren vinkede afværgende.

Minuttet efter havde Douglas igen en stor mulighed, da Matheus lagde en bold på tværs i Amagerfeltet. Douglas afsluttede omgivet af med- og modspillere, men skuddet blev blokeret i sidste sekund.

FCH sad på mere af spillet i starten af anden halvleg, og spillede sig til flere halve chancer. Matheus kom flere gange afsted over kanten, og havde flere gode samspil med Douglas, men rigtig farligt blev det ikke inde foran mål.

Efter 35 minutter blev en bold lagt tilbage til Viktor Anker. Målmanden forsøgte en aflevering frem i banen, men ramte en Fremad Amagerspiller lige i fødderne. Fremadspilleren tog et enkelt træk og afsluttede, men Anker reparerede på fejlen, da han i flyvende figur fik det yderste af handskerne på afslutningen, og vippet bolden uden om mål. Fremragende redning, der nok ikke skulle have været nødvendig.

Anden halvleg sluttede dermed også 0-0, og efter en kort pause gik holdene til tredje halvleg.

Der blev skiftet næsten et helt hold fra FCH i pausen mellem anden og tredje halvleg, og der var ikke spillet mere end et par minutter, før Nicklas Willumsen kom til et hovedstød på et godt indlæg fra Lucas Lodberg.

Kort efter fandt Ibrahim Samrawi Anders Holst med en fiks aflevering. Holst trak frem i banen og lagde en bold i dybden til Willumsen. Den unge angriber kom ud o en spids vinkel, men fik alligevel vendt rundt og afsluttet mod den fjerne stolpe. Godt op- og samspil mellem de tre FCH-spillere.

Et par minutter senere fik FCH hjørnespark. Anders Holst slog det hårdt og præcist ind foran, hvor Willumsen kom foran sin mand. Han headede mod mål, men fik ikke helt vinkel nok på afslutningen, der gik forbi den forkerte side af stolpen. God dødbold fra FC Helsingør.

Efter tyve minutter kom Lucas Lodberg igennem i venstresiden, og huggede på mål fra kanten af feltet. Hans tørre hug tog undersiden af overliggeren, og røg tilbage i spil. Fremragende forsøg fra den unge midtbanemand.

Kort efter var Fremad Amager tæt på. En ukoncentreret aflevering røg lige i fødderne på en Fremad Amagerspiller lige uden for feltet, og han trak resolut mod mål, og huggede til bolden fra en spids vinkel. Inde foran var en anden Amagerspiller kommet fri, og han skovlede bolden over målstregen, men målet blev korrekt underkendt for offside. Tæt på for hjemmeholdet.

Derefter fulgte en periode, hvor det var FCH der sad på spillet. De unge spillere virkede opsatte på at vise sig frem, og der var en del fine aktioner fra Willumsen, Lodberg og Lange, uden at det førte til de helt store, åbne chancer.

Halvlegen var lidt mere rodet end de foregående, og der kom ikke flere åbne chancer til nogle af holdene. Dermed sluttede kampen 0-0 efter en fin indsats fra både de unge og de ”gamle” spillere.

Cheftræner Peter Feher var da også fint tilfreds med hvad han så.
– Vi spiller en god kamp, synes jeg. Vi havde en håndfuld unge spillere med, der kom ind i den sidste halvleg med noget energi og gå-på-mod, og de eneste chancer Fremad spillede sig til, kom når vi stod og sov lidt. Ellers havde vi fint styr på dem, og vi får gennemført mange gode opspil, og spillet os til en del chancer. Hvis der skulle have været en vinder i dag, synes jeg det skulle have været os. Men alt i alt en tilfredsstillende kamp, der gav os en del at arbejde videre med.

FCH: Anker, Henriksen, Holm, Gregor, Køhler, Olsen, Matheus, Fraysse, Haren, Douglas, Mortensen
Indskiftet:  M. Basse, Jørgensen, Stenderup, Holst, Bach, O. Basse, Lange, Lodberg, Erbas, Bonnesen, Samrawi, Willumsen

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk