Skip to main content
ArkivSæsonen 2017/18

FC Helsingør og Randers delte i første playoffopgør

By 06/05/2018januar 24th, 2022No Comments

FC Helsingør havde chancerne for sejren, men måtte nøjes med uafgjort i det første af to playoff-opgør mod Randers FC.

FCH lagde fra land med at presse Randers, og allerede efter to minutter blev et indlæg fra Martin Fisch efter lidt klumpspil i feltet lagt bagud til Nicolas Mortensen, der trykkede af. Men det fine skud strøg forbi det lange hjørne.


Derefter åd Randers sig dog lidt mere ind i kampen, og efter små ti minutter kom Lobzhanidze til et fint indlæg fra højre, der var meget tæt på at finde en af hele tre Randersspillere i feltet, men heldigvis for hjemmeholdet nåede ingen af dem frem til bolden.

Efter tretten minutter fik FCH et indkast i højre side. TK gik ud og kastede langt. Fisch forlængede bolden i en hård hovedstødsduel, og Matheus forsøgte sig med et saksespark, men den svære detalje mislykkedes, og bolden røg et godt stykke over mål.

Minuttet efter var Randers tæt på. Efter lidt ping-pongspil ude ved højre hjørneflag blev der slået et godt indlæg, der fandt en ret fri Lobzhanidze, der dog slet ikke ramte bolden ordentligt, og afslutningen gik forbi mål. Kæmpe chance til gæsterne!

Efter chancen faldt Randers lidt i kadence, og kampen gik ind i en fase med mange dueller og mere fysisk spil fra begge hold, der for en stund lagde en dæmper på angrebsviljen hos de to hold.

Vi nåede således helt frem til det 26. minut før næste chance bød sig. Det var igen til gæsterne fra Randers, og den var næsten endnu større end den foregående. Igen var det Lobzhanidze der bød sig til. En stikning nåede frem til ham i højre side af feltet, han snød sin oppasser og lobbede bolden over en fremstormende Mikkel Bruhn. Men i aller, allersidste øjeblik nåede Søren Henriksen tilbage, og nærmest på stregen fik han kastet sig tilbage og headet bolden forbi stolpen. En uhyggeligt vigtig redning af midtstopperen.

Og minuttet efter var det så hjemmeholdet der slog tilbage. En bold blev lagt ind i Randersfeltet, hvor Nicolas Mortensen trykkede af. Skuddet blev blokeret, og mens venner og fjender så sig forvirret omkring efter den lille runde, var det Matheus der var først over den. Han huggede til og bolden strøg ind ved den fjerne stolpe, og så kunne hjemmepublikummet lade jublen bryde løs.
1-0 FC Helsingør

Men halvlegen sluttede alligevel med malurt i bægeret for FC Helsingør. Anders Holst gik i græsset lige inden pausefløjtet, og måtte hjælpes ud fra banen da han var tydeligt groggy. Han blev omgående erstattet med Felipe Tontini, men det var en træls afslutning på en ellers god FCH-halvleg.

Anden halvleg startede mere som brydekamp end fodboldkamp, og der blev i dén grad givet og taget i duellerne. I det 52. minut førte en hård duel mellem Patrick Olsen og Markkanen til skub og skærmydsler mellem holdene, det endte med advarsler til både Markkanen og Conboy fra Randers, og et til Mikkel Bruhn for at blande sig.

Bolden tilbragte næsten mere tid i luften end på jorden, og ingen af holdene formåede at spille sig til andet end halve chancer. Det var dog Helsingør der så farligst ud, og Tontini og Adnan var flere gange tæt på at kunne spille sig igennem over kanterne, men Randers forsvarede sig klogt, og det blev ved tilløbene.

I stedet var det Randers der var tæt på efter de 65 minutter. Et hjørnespark gav en returbold, som blev lagt til bagerste stolpe. Her var Marxen lige ved at heade gæsterne tilbage i kampen, men hans hovedstød gik lige over, og hjemmeholdet kunne puste ud for en stund.

Men det var Randers der begyndte at bide fra sig nu. FCH havde svært ved at få sat det etablerede spil sammen, og Randers kom til flere farlige indlæg i denne fase, hvor helsingoranerne havde nok at gøre med at forsvare sig.

Men det var alligevel FCH der fik kampens største chance umiddelbart da stadionuret rundede det 85. minut. Mikkel Basse spillede en dybdebold til Adnan Mohammad, der løb i dybden, han lagde et indlæg ind fra venstresiden, men Nicolas Mortensen var ingen steder at finde inde foran mål. Han var nemlig blevet nedlagt lige inde i feltet af Kevin Conboy. Dommer Peter Munch fløjtede for straffespark, og sendte Conboy tidligt i bad med sit andet gule kort. Nicolas Mortensen gik selv til pletten, men hans spark sad for tæt på målmand Halldorsson, der reddede skuddet. Udtur for FCH-topscoreren.

To minutter senere blev ondt værre for FCH. Adnan Mohammad nedlagde en Randersspiller et stykke uden for feltet, og Bashkim Kadrii gik til bolden. Den skarpe angriber satte frisparket i det korte hjørne, og fangede Mikkel Bruhn på det forkerte ben. Desværre en skarp scoring fra den udlejede FCK-angriber.
1-1 Randers FC

Helsingør forsøgte at tilspille sig muligheder til sidst, men det hårde arbejde i overtiden bar ikke frugt, og så måtte FC Helsingør acceptere, at Randers løb med det ene point i den første af de to opgør. FCH får dog muligheden for at rette op på skuffelsen allerede på søndag, hvor anden runde spilles i Randers.

FC Helsingør: Bruhn, Jørgensen, Gregor, S. Henriksen, Fisch, Holst, Køhler, P. Olsen, Mohammad, Mortensen, Leiria
indskiftet: Tontini, Basse, Frithzell.

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk