Skip to main content

FC Helsingør spillede en fremragende kamp, og udraderede nærmest HB Køge i deres egen hule, da FCH tirsdag aften slog sydsjællænderne med hele 5-0. Callum McCowatt og Tonni Adamsen blev begge dobbelte målscorere, selvom det var Daniel Norouzi der åbnede ballet med et hovedstødsmål(!).

FC Helsingør startede frisk til, og det første skud på mål kom allerede efter et par minutter, da Oliver Kjærgaard og Tonni Adamsen, der begge havde fået chancen fra start, fik kombineret sig igennem HBKs midtbanepres. Oliver endt på kanten af HB Køges felt, og fik trykket af, men han var dækket op og hans skud gik et godt stykke forbi.


I det 8. minut fik HB Køge spillet sig igennem, og lagt et godt indlæg i det lille felt. Nikolaj Hansen clearede med et godt hovedstød, og Daniel Norouzi erobrede returbolden. Norouzi sendte Lucas Haren af sted, og Haren trak mod mål. Der var dog en HB Køge-forsvarer med, og Haren endte ude i højre side. Her spillede han bolden tilbage til Norouzi, der var rykket med op til kanten af feltet, hvorfra han prøvede at krølle bolden i det modsatte hjørne. Men Norouzis skud gik halvanden meters penge over mål. Fint opspil af Norouzi og Haren.

Det var i det hele taget FC Helsingør, der sad på det meste i de første femten minutter. Efter et kvarter kom Philip Rejnhold til en fin afslutning, efter han selv havde erobret bolden på midten, men Casper Hauervig i HB Køge-målet havde læst afslutningen.

To minutter senere fik HB Køge frispark på kanten af FCH-feltet, efter en misforståelse mellem FCH-forsvaret og Christoffer Petersen i målet, men Christoffer Petersen fik ryddet op, og vippet skuddet over mål helt oppe under overliggeren.

Da vi var lige over de 20 minutter på uret trak HB Køges målmand pludseligt benet op under sig i smerte, og måtte lade sig udskifte til fordel for tredjemålmand Marius Kruse. Udskiftningen tog små fem minutter, og på den første spilsekvens efter stoppet kom FC Helsingør foran.

Lucas Haren trak ind i feltet, og så egentlig ud til at være åben til skud, men han tog et træk mere forbi to mand. Det lignede at chancen var tabt, men Haren hentede bolden lige inden baglinjen og sendte den på tværs af målet. Det overrumplede HB Køgeforsvaret, og i venstre side af målet stod Daniel Norouzi fri, og han kunne upresset komme op til et sjældent hovedstødsmål.
0-1 FC Helsingør

Derefter trak FC Helsingør sig nogle meter tilbage, og lurede på at kunne sætte en god stikning igennem. Efter lige over den halve time kom muligheden. Callum McCowatt fandt Oliver Kjærgaard i feltet med en god skråbold, og Kjærgaard tog et enkelt træk, og spillede den så tilbage i fødderne på fremstormende McCowatt i venstre side af feltet. Stikning snød HB Køges offsidelinje, og fra en spids vinkel satte McCowatt sikkert bolden ind i den modsatte side af målet.
0-2 FC Helsingør

Få minutter senere måtte Christoffer Petersen giver prøver på talentet i den anden ende. En dårlig bold ud fra FCHs midterforsvar blev opsnappet, og Jubril Adedeji stod pludselig med bolden midt for mål. Adedeji prøvede at sætte sit skud til højre for Christoffer Petersen, men FCH-målmanden hev en helt forrygende redning ud af ærmet, da han kom ned og hentede bolden med en refleksredning i knæhøjde. Fremragende redning af keepervikaren.

Frem mod pausen var det, til trods for føringen, gæsterne fra FC Helsingør der lagde presset højt. HB Køge var sjældne gæster uden for egen banehalvdel, og FCH kunne spille bolden tålmodigt rundt i egne rækker, og havde et par langskudsforsøg, der dog ikke for alvor blev farlige.

Og i 1. halvlegs overtid udbyggede FCH så føringen. Tonni Adamsen vandt en hovedstødsduel ude i venstresiden, og sendte bolden videre til Oliver Kjærgaard, der strøg til baglinjen. Tonni Adamsen havde i samme bevægelse som han havde sendt bolden videre vendt rundt og stukket mod mål, og inde foran var han klar til at tage imod Kjærgaards skrå, flade indlæg, som han vippede videre forbi målmanden til trods for en mand på ryggen. Forrygende offensivaktion fra Kjærgaard og Adamsen.
0-3 FC Helsingør

Efter således at have udspillet hjemmeholdet i første halvleg, kunne FC Helsingør gå til pause med en overbevisende 3-0 føring.

Fra anden halvlegs start fortsatte FCH takterne, og der var ikke spillet mere end tre minutter, før Helsingoranerne trak et frispark lige ud for HB Køges felt. Tonni Adamsen sendte en god bold over muren og mod venstre side af mål, men Marius Kruse stod rigtigt, og kunne gribe forsøget ud.

Men HB Køge kom stadig ikke længere frem på banen, og i det 54. minut betalte de prisen. I HB Køges midterforsvar blev en bold clearet dårligt, og dumpede ned for fødderne af Lucas haren ude i højre side af feltet. Lucas kiggede op en enkelt gang, og sendte køligt bolden på tværs af det lille felt, med en flad, hård aflevering, der fangede Kruse ude i feltet. Midt for mål kunne Adamsen ikke nå bolden, men ved bagerste stolpe stod Callum McCowatt klar til at sætte den ind med en flad inderside.
0-4 FC Helsingør

Tonni Adamsen kan ikke have været tilfreds med at brænde den store chance og fire minutter senere gav Lucas Haren ham chancen igen. Haren trak forbi sin mand på kanten, og sendte et knivskarpt indlæg fladt ind til Adamsen, der pressede sig foran sin oppasser, og sendte den denne gang stensikkert ind bag Kruse.
0-5 FC Helsingør

Da der var spillet en time, tog trænerteamet begge dobbelte målscorere ud, og satte David Boysen og Elijah Just på banen.

5-0 målet fik FC Helsingør til at skrue lidt ned for dampen, og HB Køge havde en periode frem mod det 70. minut, hvor de fik sat en del gode serier af afleveringer sammen. Det blev ikke rigtigt farligt, og FC Helsingør lurede hele tiden på den kontra, der kunne sætte det allersidste søm i kisten.

Der var afslutninger til både Davis Boysen og Lucas Haren, men ingen af dem blev farlige. Efter 74 minutter blev Lucas Haren erstattet af Liam Jordan, efter en mere end almindeligt god dag på kontoret.

FCH trak lidt luft ind, og satte presset ind lidt højere på banen de næste ti minutters tid, hvilket straks gav et par farlige situationer, hvor Holst og Liam Jordan kunne sende indlæg ind i feltet, men HB Køge fik afvist af flere omgange. HB Køge fik kun lavet sporadiske angreb, og FC Helsingør var fint tilfredse med at spille bolden rundt i egne rækker og lure på stikningen.

Kampbilledet fortsatte ind i overtiden, hvor det stadig var FCH på bolden, og det meste foregik på HB Køges halvdel. Der blev kun lagt to minutter til kampen, og da dommerens fløjte lød for sidste gang, kunne FC Helsingør gå fra bene efter en af de mest helstøbte indsatser i sæsonen, og med et solidt bidrag til målscoren, der dermed er bedre end den direkte modkandidat til 4. pladsen: FC Fredericia. Allerede på søndag kan FC Helsingør dog selv lægge afgørende afstand til FC Fredericia, når jyderne kommer på besøg på Helsingør Stadion. Det er kl. 15.00, og der er åbnet for billetsalget.

FCH: C. Petersen, F. Bay (’84 N. Mouritsen), N. Hansen (’45 A. Holst), N. Geertsen, P. Rejnhold, D. Norouzi, F. Juul Christensen, C. McCowatt (’62 E. Just), O. Kjærgaard, L. Haren (’74 L. Jordan), T. Adamsen (’62 D. Boysen)

Foto: Claus Birch, clausbirch.dk