Skip to main content

FC Helsingør kæmpede alt hvad remmer og tøj kunne holde, men med to sene Lyngbyscoringer, og et uafgjort resultat i kampen mellem Fredericia og Hvidovre, stod det klart i sidste runde, at den sidste kamp på det gamle Helsingør Stadion også blev den sidste kamp i NordicBet Ligaen i denne omgang for FC Helsingør.

Der var 3089 tilskuere på plads til kampen, og begge fanafsnit var fyldt op med feststemte fans, der havde to meget forskellige udgangspunkter til kampen. Lyngby skulle vinde, og håbe på at Viborg slog Fremad Amager, så kunne de komme i oprykningsplayoff. FC Helsingør skulle vinde, og håbe på at Fredericia slog Hvidovre, så ville man overleve i NordicBet Ligaen.

Det var FC Helsingør der startede kampen bedst. FCH-spillerne sværmede om Lyngbyfeltet, men gæsterne stod klogt i kæderne, og der var ingen åbne chancer til nogen af holdene i de første ti minutter af kampen.

Efter 19 minutter fik Lyngby hjørnespark. Inde foran var det tæt på, at Martin Ørnskov kunne nå frem til bolden, men Mikkel Bruhn kom op mellem venner og fjender og vippede bolden ud.

Minuttet efter var Helsingør i kontra. Frederik Bay trak ind i feltet, og forsøgte at slå indlægget. En Lyngbymand havde hænderne lidt for langt fremme, og stoppede bolden. Dommeren fløjtede prompte for straffespark, og et helt stadion holdt vejret. Patrick Olsen gik til bolden, og denne gang lykkedes det for FCH! Patrick satte sikkert bolden ind bag Thomas Mikkelsen, og stadion eksploderede i jubel.
1-0 FC Helsingør

To minutter efter målet, var det Lyngbys tur til at komme afsted i en kontra. Jesper Christjansen kom forbi sin mand, og forsøgte at sætte den i det lange hjørne med en fiks afslutning. Bolden kom forbi Mikkel Bruhn, men på selve stregen kom Jonas Henriksen til og hæl-clearede bolden ud af mål. Stor chance til Lyngby.

Kort efter kom Nicolas Mortensen til et godt langskud, da han fik bolden lidt uden for feltet i venstre side. Han trykkede af, men inde på stregen fik Thomas Mikkelsen vippet bolden over på det ellers giftige skud.

Efter 28 minutters spil, var det endnu tættere på for Lyngby. Efter et Helsingør-hjørnespark blev bolden sendt ud feltet og dumpede ned hos lynhurtige Jeppe Kjær, der lige præcis lå på den rigtige side af midterlinjen. Han satte i fuldt firspring, og var helt alene med Mikkel Bruhn. FCH-målmanden blev på benene, og fik blokeret Kjærs afslutning, og så kunne Lyngbyangriberen ikke udnytte sin 1-mod-1, inden FCH-forsvaret kom på plads. Kæmpe chance til Lyngby, og kæmpe redning af Bruhn.

Efter 41 minutter kom Lyngby til en god mulighed. Efter lidt sværmen rundt ude foran Helsingørfeltet, fandt et godt indlæg frem til Jesper Christjansen, der headede første gang en meters penge inde i feltet. Heldigvis for Helsingør strøg bolden lige over overliggeren.

Minuttet senere trak Matheus op langs venstre sidelinje med bolden. Han kom forbi sin oppasser, der gled, og fandt Nicolas Mortensen med en god stikning. Nicolas Mortensen var presset af en forsvarer, og trak ud i højre side af feltet, hvor Thomas Mikkelsen kunne lukke vinklen ned, og blokere Mortensens skud. Fint kontraspil, der var tæt på at blive rigtig farligt.

Lige inden pausen fik Lyngby hjørnespark, men det blev aldrig farligt, og så kunne Helsingør gå til pause med en spinkel 1-0 føring.

Anden halvleg begyndte som den første. Begge hold virkede påvirkede af kampens vigtighed, og der var mange uprovokerede fejl fra begge hold.

Ti minutter inde i halvlegen kom Lyngby til halvlegens første mulighed. Den tidligere FCH’er Adnan Mohammad kom forbi sin mand, og trak ind i feltet. Han lagde en bold på tværs, og lige foran mål var Jesper Christjansen meget, meget tæt på at kunne spark bolden ind, men Pascal Gregor fik i sidste øjeblik generet angriberen nok til, at hans skud gik over mål.

Det var Lyngby, der pressede på for en scoring i denne fase af kampen, men begge hold havde svært ved at holde i bolden, og i begge ender stod der forsvarsspillere i vejen hver gang bolden kom op i nærheden af feltet.

Efter 70 minutter fik Lyngby et lidt tyndt frispark fem meter uden for feltet. De mange Lyngbytilskuere bag målet skruede op for hyldestsangene, men frisparket sejlede ufarligt ind i favnen på Mikkel Bruhn.

Kort efter var det Helsingørs tur til at få frispark nærmest præcist samme sted, bare i den anden ende, da Jeppe Kjær nedlagde en FCHer lige uden for feltet. Patrick Olsen sparkede, men muren blokerede. På opfølgningen var det tæt på, at Collen Warner kunne sparke den ind, men hans højt løftede ben ramte i stedet Thomas Mikkelsen, der kom stormende ud af sit mål, og så måtte FC Helsingør nøjes med at indkassere et gult kort til Warner i situationen.

Lyngby pressede og pressede, og i det 83. minut fik de desværre udbytte af de mange bolde der blev lagt frem. Nicolai Geertsen kom højest på et indlæg i feltet, og headede bolden ind bag Mikkel Bruhn på klods hold.
1-1 Lyngby BK

Tre minutter før tid var det tæt på, at Jonas Henriksen kom på tavlen. Patrick Olsen afsluttede, og på returen fik Henriksen hovedet på, men Mikkelsen reddede.

I overtiden kom Geersen øverst i feltet igen, og headede bolden ind i det lange hjørne et godt stykke udefra, mens FCH-spillerne var fanget i ubalance.
1-2 Lyngby BK

I overtiden pressede FC Helsingør på, men ud over det andet gule kort til Collen Warner, der gav ham rødt kort, var det forgæves.

Samtidigt tikkede det uafgjorte resultat fra Fredericakampen ind, og bekræftede skriften på væggen for FC Helsingør, der dermed var sikre på nedrykningen til Anden Division.

FCH: Bruhn, Gregor, Holm, Jørgensen (64’ Douglas), Henriksen, Warner, Bay, Olsen, Køhler (’86 Holst), Mortensen (90’ Basse), Matheus

Dommer: Jakob Sundberg.