Skip to main content

FC Helsingør spillede uafgjort mod Viborg FF i en regnvåd kamp, der var mere præget af fight end godt spil, og hvor der ikke kunne indvendes noget mod resultatet, til trods for at FC Helsingør i lange perioder af kampen var det bedre hold.

FCH kom ud fra omklædningsrummet i røde trøjer påskrevet en sidste hilsen til FC Helsingørs salgsafdelings Torben Ellegaard, der afgik ved døden i den forgangne uge. Den populære kollega var således med i vores tanker på Viborg Stadion, hvor han var med til at fejre oprykningen i sidste sæson.


Halvandet minut inde i kampen kom Viborg til et godt indlæg fra højre. Det var centimeter fra at anfører Andreas Holm headede i eget mål, men bolden tog stolpen, og Mikkel Bruhn kunne dykke ned mellem venner og fjender og erobre bolden. God start fra Viborg, og et wakeup-call til Helsingør.

Derefter prøvede FC Helsingør at skubbe spillet lidt længere op mod Viborgmålet, men hjemmeholdet lurede på dybdeløbene, og efter otte minutter var det tæt på at lykkes. En bold blev lobbet ud til Christian Sivebæk, der løb direkte mod mål. Andreas Holm lagde sig i en glidende blokering, så Sivebæk lagde bolden bagud i feltet, hvor Jung Bin Park var løbet ind, men igen kom Mikkel Bruhn ud i fremragende blokering. Stor chance til Viborg, men fremragende målmandsspil af Bruhn.

Efter et kvarter kom FCHs største chance, da Mikkel Basse trak ind i feltet efter et indkast. Han spillede på tværs, og inden foran mål faldt bolden til Pascal Gregor, der sparkede første gang. Skuddet gik dog desværre en meters penge over mål.

I den efterfølgende spilsesekvens kom Viborg afsted, og fandt FC Helsingør lidt ude af balance. Jeff Mensah sparkede hårdt efter det lange hjørne, men bolden gik et par cm forbi stolpen.

Kampen var ret livlig i denne fase, og der gik kun et par minutter før det var Helsingørs tur til at få en stor chance. Adnan trak ind fra højresiden, og fandt Matheus der løb i dybden. Han lagde bolden skråt bagud til Douglas, der ikke helt kunne komme til afslutningen. Skuddet blev blokeret, og stadion holdt vejret, mens bolden langsomt trillede mod mål. Desværre for FCH gik den lige nøjagtigt forbi.

Det var FCH der havde initiativet i denne fase, og Matheus kom kort efter til et hælafslutning, som Douglas ikke kunne skubbe over stregen.

Men det var alligevel hjemmeholdet der kom foran efter 22 minutter. FC Helsingør blev fanget langt oppe i banen ved et boldtab, og så blev Sivebæk sendt alene i dybden. En fremstormende Mikkel Bruhn kunne denne gang ikke blokere skuddet, da Sivebæk elegant rundede FCH-målmanden og sikkert satte bolden i det lange hjørne.
1-0 Viborg FF

Lige inden uret rundede den halve time kom Viborg til endnu en afslutning, da et indlæg fandt Jeff Mensah lige uden for feltet, men der var fyldt godt op med spillere i feltet, og skuddet blev blokeret.

De næste ti minutters tid var det FC Helsingør der lagde et højt pres på hjemmeholdet, og Viborg havde nok at gøre med at forsvare sig. Det gjorde de til gengæld med kvalitet, og det var svært for FCH-spillerne at finde huller i VFF-forsvaret. Vi skulle helt frem til 39. minut, før den næste mulighed bød sig. Fisch lagde et fint indlæg ind bag Viborgforsvaret, og Matheus steg op, men hans hovedstød sad lige på målmand Ingvar Jónsson.

Viborg skubbede derefter op, og sværmede om FCH-målet frem mod pausen. De kom tæt på efter et hjørnespark, der strøg hele vejen gennem feltet og sådan set bare skulle have være rørt, men det var også alt, og så gik holdene til pause med en snæver Viborgføring, men også med et FC Helsingørhold, der havde fornemmelsen af, at de ikke var langt fra en scoring.

Der var da heller ikke spillet mere end fem minutter af anden halvleg, før FC helsingør udlignede. Et langt indkast fra TK blev forlænget af Andreas Holm, og lige foran mål stod Pascal Gregor fri. Han svingede benet perfekt, og satte bolden højt i målet uden for Jónssons rækkevidde.
1-1 FC Helsingør

To minutter efter var det også tæt på, at FCH kom foran. Efter et Viborg-hjørnespark kom fem Helsingørspillere afsted i en kontra. TK førte bolden frem, og fandt Adnan ude i venstre side af feltet. Han trak ind og afsluttede, men Jónsson kom akkurat ned og fik blokeret skuddet. Stor chance til Helsingør!

Scoringen tændte en smule op under Viborg, der pressede på for et føringsmål. FCH trak sig lidt længere tilbage på banen, og spillede mest på kontra. Det førte til et lidt stillestående kampbillede, hvor bolden blev spillet meget rundt i FCHs bagkæde, og Viborg havde svært ved bryde igennem kæderne. TK og Matheus havde flere gode aktioner, hvor bolden blev ført op gennem banen, og Adnan afdriblede i flere sekvenser sine modstandere, men når man nåede op til Viborgfeltet blev chancerne lukket ned.

Vi kom helt frem til det 83. minut, før der bød sig endnu en chance. Indskiftede Jonas Henriksen modtog bolden ude i højresiden, og slog et skarpt indlæg ind til Douglas, men brasilianerens hovedstød gik i en bue over mål.

Helsingør satsede ikke hele butikken til sidst, og da Viborg ikke rigtig kunne komme igennem det solide FC Helsingør-forsvar, endte kampen med en fortjent pointdeling mellem de to oprykningskandidater.

FCH: Bruhn, Bay, Holm, Gregor, Fisch, Matheus, Basse, ”TK” Køhler, Olsen, Mohammad, Douglas
Indskiftet: Henriksen

Dommer: Chris Johansen.
Foto: Claus Birch, clausbirch.dk