Skip to main content

På forhånd ville de fleste hold i NordicBet Ligaen nok være tilfredse med at hente et point i Silkeborg, men et hårdt kæmpende Helsingørhold førte det meste af kampen, og kunne være skuffede over søndagens uafgjorte resultat. Især forsvaret stod forrygende hos FCH, og Silkeborg kom ikke ofte igennem til chancer.

De første fem minutter begyndte med et højt og aggressivt pres fra FC Helsingør. Silkeborg stod dybt i kæderne, og forsvarede fint, og det eneste optræk til chance var en dropbold ned bag forsvaret, som Lucas Haren fik med ind i feltet, men der var lukket ned for afleveringsmulighederne inde foran mål.

Efter små ti minutter fik FCH frispark uden for feltet. Den første bold blev lagt ind i hovedhøjde af TK, og efter et par clearinger og generobringer endte bolden hos Matheus, der afsluttede midt i en klump af venner og fjender. Skuddet blev blokeret, og røg i en høj bue ned til Nicolas Mortensen i venstre side af feltet. Han forsøgte en first-timer på mål, men Silkeborgmålmand Hedvall var på plads, og kunne erobre mellem egne ben.

Silkeborg bed sig bedre ind i kampen som halvlegen skrev frem, og forsøgte at finde Ronnie Schwartz i dybdeløbene mod FCHs mål. Men Helsingørforsvaret var vakse, og forhindrede flere gange den farlige angriber i at komme afsted. Vi skulle helt hen til det 18. minut, før SIF havde en afslutning. Jeppe Okkels havde sneget sig op på kanten af feltet, og fik bolden i en fin position. Han trykkede af, men Mikkel Bruhn kom fint ned og greb forsøget ud.

Efter 21 minutter fik SIF frispark et par meter uden for FCHs målfelt. Anders Hagelskjær gik til bolden, og slog et lumsk spark mod det højre hjørne, men Mikkel Bruhn var igen vågen og reddede helt oppe ved sammenføjningen. Rigtig god redning fra Bruhn.

Kampen gik derefter ind i en fase, hvor begge hold var lidt henholdende. Der var mange afleveringer på tværs, og Silkeborg lurede mest kontrachancer, der ikke kom, mens FCH forsøgte at finde huller i Silkeborgkæderne. Der var dog optræk til en enkelt chance, da Okkels tog endnu et godt løb ind i boksen, men inde foran målet fik Ibrahim Samrawi en vigtig tå på inden Okkels kunne komme til afslutning, og bolden blev ekspederet ud af FCH-feltet.

Efter 36 minutter fik FCH erobret bolden i eget felt. TK førte bolden frem, og fandt Patrick Olsen i dybdeløbet. Efter en hurtig 1-2 med Lucas Haren kom Haren til en afslutning, skuddet blev igen blokeret, og strøg over overliggeren. Godt, hurtigt kontraspil fra FC Helsingør.

Men kort inden pausen lykkedes det endelig FC Helsingør at få hul på bylden. Et indkast blev sendt som en kanonkugle ind foran mål af Jonas Henriksen, og dér kom Daniel Jørgensen højest og headede den utageligt ind i netmaskerne bag Oscar Hedvalls handsker.
1-0 FC Helsingør

Dermed kunne FCH et par minutter senere gå i omklædningsrummet med en 1-0 føring, efter en flot spillet halvleg, hvor især det defensive havde været meget disciplineret.

Efter fem minutters spil af anden halvleg fik FCH igen indkast. Jonas Henriksen kastede igen langt og præcist, og inde foran fik Daniel Jørgensen forlænget mod bagerste stolpe, hvor Nicolas Mortensen i hård fight kom op og fik hovedet på bolden. Desværre kunne han ikke helt dirigere bolden den rette vej, og den strøg forbi ydersiden af stolpen.

Det var Silkeborg der pressede på efterfølgende, men FC Helsingør stod godt i kæderne, og fik flere gange sendt Matheus og Haren afsted i kontraløb efter erobringer, men inde foran stod Silkeborgspillerne vagt, og der var langt mellem de åbne chancer.

Efter 64 minutter fik SIF hjørnespark. Det blev headet ud af Jonas Henriksen, og ligeledes med det næste. På det tredje hjørnespark lykkedes det Silkeborgs Nambishi at få afsluttet, men helt oppe under overliggeren kom Mikkel Bruhn igen op og fik erobret.

Med 73 minutter på uret trak indskiftede Douglas forbi sin mand i højre side. Han fandt Matheus inde i feltet, og den vævre brasilianer lavede et fikst træk og afsluttede mod den fjerne stolpe, men hans skud gik lige forbi mål.

Fem minutter senere fik FCH igen et indkast, som Jonas Henriksen kastede mod Daniel Jørgensen. Den store midterforsvarer fik hovedet på, men bolden blev blokeret, og røg tilbage ud i feltet. Her fik Nicolas Mortensen erobret, og han lagde den skråt bagud til Patrick Olsen, der afsluttede første gang, men hans hårde skud gik lige over overliggeren.

Minuttet efter kom Silkeborgs Shkodran Maholi pludselig fri af offsidefælden, og havde frit løb mod mål. Men Mikkel Bruhn var flyvende denne søndag, og blev stående længe nok til at han kunne stoppe skuddet. Kæmpe chance til Silkeborg. Kæmpe redning af Mikkel Bruhn.

Men fem minutter før tid ramte uheldet FC Helsingør på værste vis. Et indlæg ind i FCH-feltet blev forsøgt clearet af Nicolas Mortensen, der desværre ramte bolden helt skævt. Den afrettede bold fangede Mikkel Bruhn på det forkerte ben og strøg i mål. Sort, sort uheld, og mål til Silkeborg.
1-1 Silkeborg IF

Dommeren lagde fem minutter til, og 30 sekunder før tid var det Silkeborg der var i angreb. To gange kom de i feltet. To gange fik de afsluttet. Men begge gange fik Helsingørforsvaret blokeret. Dermed endte det med en pointdeling mod førerholdet, men det var et Helsingørhold der gik skuffede i omklædningen, vel vidende at man havde været det bedste hold på dagen.

FCH: Bruhn, Bay, Jørgensen, Henriksen, Samrawi, Basse (77’ Warner), ”TK” Køhler, Olsen, Mortensen (Osama 89’), Matheus, Haren (’68 Douglas)